![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
În schimb în Biblia pe care o am eu scrie altceva: "Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos." (Efeseni 2:20) "Iar zidul cetății avea douăsprezece pietre de temelie și în ele douăsprezece nume, ale celor douăsprezece apostoli ai Mielului." (Apocalipsa 21:14) Prin urmare sfântul Petru este doar una dintre pietrele de temelie ale Bisericii lui Hristos, existând și alte pietre de temelie a Bisericii, adică ceilalți apostoli, care mărturiseau credința cea mântuitoare, credință care nu era exclusiv a sfântului Petru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce "ciudat" si in a mea , scrie la fel!!! Ce sa fie oare?!? |
|
||||
|
||||
![]()
Deci, "NUMAI pe tine voi zidi Biserica Mea" este altceva decât "pe tine voi zidi Biserica Mea" ? Să fi adăugat cineva un "numai" din burtă, care schimbă complet sensul învățăturii ?
Interesant. Exact același lucru îl susținem și noi. "Duhul Sfânt de la Tatăl purcede" nu este același lucru cu "Duhul Sfânt NUMAI de la Tatăl purcede". Vă mulțumim că, încercând să limpezim o controversă ecleziologică, am reușit să limpezim una teologică.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Desi sunt ortodox, desi resping pretentiile catolicilor cu privire la un primat de drept divin al papei si la infailibilitate, totusi gasesc o exagerare sa spuna cineva ca Sf. Petru nu a fost la Roma. Conform Traditiei si sfintilor parinti, biserica Romei a fost intemeiata de Petru si Pavel.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cei care neaga ca Sf. apostol Petru ar fi fost la Roma, aduc de fapt un deserviciu ortodoxiei pe care pretind ca o apara.
Ortodoxia nu se apara mistificand adevarul. Toata traditia si toti parintii numesc pe Petru si Pavel intemeietori deopotriva ai bisericii Romei |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In el Sfantul Nectarie nu spune ca Sf. Petru nu a fost la Roma, ci ca nu a propovaduit atat de mult timp cat spun catolicii, ci ca poate a fost la sfarsit inainte de martiriu. |
|
|||
|
|||
![]()
Bogdan nu a sustinut invatatura catolica, ci tot cea ortodoxa. Exista un cateva opinii marginale in ortodoxie care spun ca Sf. Petru nu a fost deloc la Roma, ceea ce contrazice ceea ce spune si ortodoxia prin Sfanta Traditie. La asta se refera Bogdan, de altfel si spune ca Roma a fost intemeiata pe Sf. Petru si Pavel, nu doar pe Sf. Petru.
|
|