![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Dreptatea lui Dumnezeu se manifesta astfel ca si cel care a gresit,sa inteleaga ca a gresit,si sa nu mai aiba nici o replica.
Un exemplu minunat mi se pare parabola aceea in care cineva cu datorii mari,se duce la stapin sa il ierte,si acesta il iarta.Dar apoi,iesind de la stapin,il vede pe unul care avea datorii mici la el,si nu il iarta la rindu-i,ci il sileste sa plateasca. Apoi Stapinul pronunta judecata Sa, care este dreptatea dumnezeiasca: "Sluga vicleana,eu te-am iertat pe tine de datorii multe,se cuvenea ca si tu sa il ierti pe cel ce iti datora putin" Deci asa se face dreptatea lui Dumnezeu,nu din prima sintem pedepsiti ,ci mai degraba sintem miluiti,si ni se daruieste . Si daca noi nu facem la fel,atunci singuri ne am exclus din aceasta judecata universala a milei. Judecata noastra,ne-o cladim noi insine ,in fiecare zi. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Ca sintem stapinii faptelor noastre asta e clar. Apoi nu intleg unde e vorba de mandrie ,ca pilda aceea a fost data de Domnul insusi,pentru a ne arata cum e judecata lui Dumnezeu. Cine e mandru,ca nu inteleg?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu poti sti dintr-o mie de pide , JUDECATA lui DUMNEZEU , ci doar o farama din ea !
|
||||
|
||||
|
Si sa-ti mai spun ceva , nu de la mine , din mintea mea pacatoasa , ci de la cele citite din Sfintii Parinti : Dumnezeu este mai mult un Dumnezeu al inimii , decat un Dumnezeu al mintii , si este extrem de imprevizibil ! Noapte buna !
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si vad dreptatea lui Dumnezeu ca fiind strins legata de viata noastra ,si nu ca pe ceva inabordabil,aflat in sfere inaccesibile noua. Cine are mila de cel care ii greseste,dovedeste prin aceasta ca Dumnezeu e milostiv. Cine are mila de aproapele , revarsa intreaga intelepciune a lui Dumnezeu pe pamant. Iar cine nu are mila, nu provoaca direct mania,ci doar dreptatea Lui. Traim intr-o lume a indurarii,si sintem 'condamnati' sa ne intelegem. :) |
|
|
||||
|
||||
|
Nu stim noi ce considera Dumnezeu a fi drept. Nu putem spune despre El ca este drept in sensul in care intelegem noi dreptatea. Ca este drept, nu incape indoiala, dar este si atat de iubitor incat depaseste orice dreptate omeneasca.
|
|
|
|||
|
|||
|
Despre dreptatea lui Dumnezeu nu cred ca este pe lume cineva care sa nu aiba revelatii cu privire la aceasta dreptate. Zilnic o vedem. Inclusiv daca ne raportam la noi insine, daca avem sau nu suficienta liniste in suflet. Si asta este tot dreptatea lui Dumnezeu.
Cateodata insa, incercam sa intrevenim ca la poker, pulsand, considerand ca Dumnezeu detine ceva mai putin decat noi si incercam sa luam potul. (Am spus pe alt topic despre niste babute care umblau prin biserici si manastiri ca sa puna la blestem) Nu cred ca este vreo sansa sa renuntam la veghe, considerand ca dreptatea noastra este si a lui Dumnezeu. Practic diavolul detine infinite posibilitati sa ne insele, iar noi nu avem decat o arma sa ne aparam: smerenia. |
|
|
||||
|
||||
|
Scurt si la obiect !
|
|||
|
|||
|
Dreptatea lui Dumnezeu ni se dezvaluie fiecaruia numai in masura in care ne impartasim de El, intru cuget smerit si ascultare (taierea voii).
Pentru omul autonom, omul egoist, forul suprem va fi intotdeauna dreptatea sa. Dreptatea lui Dumnezeu ii apare acestuia ca fiind intr-un permanent raport conflictual cu dreptatea sa. Acesta chiar daca isi afirma credinta in Dumnezeu, va avea momente cand o sa vada in El un Dumnezeu nedrept. Cu alte cuvinte, va ajunge el insusi un judecator al lucrarilor lui Dumnezeu. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Larvele primarului sau in Romania dreptatea e la inchisoare, morga, sau reanimare | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 5 | 26.07.2011 14:57:21 |
| Dreptatea lui Dumnezeu ??? | secuiu_eugen | Intrebari utilizatori | 3 | 13.07.2010 13:37:58 |
| dreptatea cu pumnul | Florin-Ionut | Generalitati | 23 | 14.10.2009 20:21:48 |
|
|