![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Am dat spaga la spital, pentru ca altfel nu ma baga nimeni in seama. Asta e crudul adevar. Cel putin la noi in Craiova e o situatie dezastruoasa. A fost o situatie cand un om nu a avut bani sa dea doctorului. Sotia sa trebuia sa nasca prin cezariana. Ce credeti ca a facut doctorul? Nici nu s-a uitat la saraca femeie si a murit si ea si copilul. Cazul este real. Totul s-a intamplat intr-un spital de stat, iar oamenii aveau asigurare medicala.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
dar poate nu naste in ziua programata. Inca o chestie pe care am tot auzit-o mereu de la multe femei care au nascut- medicii si asistentele vorbesc foarte urat si chiar vulgar cu ele in timpul nasterii, si nu tin cont absolut deloc de ce zic,de eventualele cereri/rugaminti,de parca ar delira, nu ar fi in chinurile nasterii. Si asta creeaza o depresie post-partum teribila. Sau o amplifica. Mi se pare absolut dezgustator comportamentul asta, saracele femei cand nasc ... parca isi fac mucenicia, nu doar o nastere... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar la cate aud, cred ca as prefera daca ar fi posibil sa nasc cu proful de obstetrica de la mine de la facultate... Cu tpate ca, pana la urma, Fecioara Maria a nascut intr-un grajd, si pana la urma Dumnezeu e cel care ne poarta de grija in astfel de momente, indiferent cine e doctorul, bun sau rau. Last edited by fallen; 20.09.2011 at 12:17:54. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu mai exista daruire totala. Iar asta inseamna lipsa de profesionalism. Omul incearca prin spaga sa trezeasca interesul medicului pentru cel apropiat, sa-l faca sa vada pacientul ca pe cineva cunoscut, care nu trebuie tratat cu indiferenta sau in graba.
Recunosc ca am dat spaga, pentru ca asistenta nu se ridica de pe scaun sa acorde ajutorul necesar celui iesit din operatie, avea de lecturat un tabloid. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In romania veterinarii isi trateaza mult mai bine pacientii decat medicii de oameni. Constatare in baza experientelor personale, am avut de multe ori ocazia sa vad cum se cumporta veterinarii cu animalele, de multe ori pana si vacile sunt tratate mai bine cand fata,fatza de cum e tratata o femeie in spital cand naste. Cu parere de rau o spun, si realizez cat e de grav... am asistat odata si la o "scena", era un individ venit la cabinet cu un caine care se incaierase cu niste maidanezi, si trebuia "carpacit" cainele, si avea si el o mana sfasiata in 2 locuri. I-a cerut veterinarului sa-l coasa si pe el, sa nu mai "rabde scarbele alea de asistente de le urgente, sa se duca numai pt injectiile in burta". Nasol, nu? Si daca stau sa ma gandesc, si eu in locul lui as fi preferat sa ma coasa veterinarul... E foarte grava situatia asta. In Romania veterinarii isi trateaza pacientii mai bine decat isi trateaza pacientii medicii umani.Sunt exceptii, bineinteles, dar la modul general vorbind... cand dai de un medic cu suflet parca dai de-un sfant, asta-i adevarul. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cum ar putea un sistem in care sunt 5 milioane de contribuabili (de fapt numai vreo 2 mil practic -cei privati) sa sustina 18 mil de pesoane este imposibil. Sunt convinsa ca exista medici care conditioneaza actul medical de bani. Din punctul meu de vedere astia trebuie starpiti. Sunt o rusine. Si desigur, ca in orice meserie, exista si medici prosti. Dar sunt mult mai multi cei care ne straduim sa ne facem treaba bine, in ciuda faptului ca, de multe ori, trebuie sa facem din rahat bici si sa si pocneasca. Si da, primim bani. NU ii CEREM, ii PRIMIM. Pentru ca trebuie sa traim. Uluitor, nu traim cu aer. Si lasand la o parte mundanele detalii ale hranei, transportului, utilitatilor, gradinitei copilului, mai avem si alte cheltuieli. Aveti idee cat costa un tratat de medicina? Un abonament la o revista serioasa? Nu mai vorbim de congrese. Ca sa poti practica medicina in Romania fara sa iei bani trebuie ori sa nu ai nevoi materiale (deci sa fii un fel de sfant, ei se multumeau cu 3 curmale si o gura de apa) ori sa ai parinti/ partener care sa iti asigure traiul ori sa ai o avere proprie - ca sa iti permiti sa practici medicina ca hobby. Poate de asta randurile cadrelor medicale se raresc pe zi ce trece. Ciudat ca toti cauta tari in care spaga e absolut interzisa dar salariile medicilor depasesc cu mult media salriala. |
|
|
||||
|
||||
|
Inteleg f bine ce vrei sa spui, si respect medicii. Insa problema cu spaga nu se pune doar la medici. De ex, la mine la facultate se cumpara examenele in prostie. Iar la o materie (nu mentionez care) profesorul este f exigent (din acest motiv mai mult de 2/3 dintre studenti nu pot trece examenul), si studentii sunt nevoiti sa plateasca... 400 euro. Da, 400 euro pt 1 examen la o facultate la care taxa e (in anul meu) 900 euro. Vi se pare normal? Catedra acestei discipline scoate cel putin 80000 euro pe sesiune, adica 160000 euro pe an, din care cel putin jumatate revine profesorului. Si nu putem sa spunem ca are salariu micut, odata ce surse interioare mi-au spus ca ia vreo 60-70 mil lei vechi pe luna. Deci spaga se ia peste tot, si chiar daca poate in unele locuri e oarecum justificata, exista alte domenii in care e pur si simplu nesimtire.
|
|
|
||||
|
||||
|
<offtopic>
Dacă 1/3 iau totuși examenul fără să plătească, înseamnă că se poate și fără șpagă la profesor. Știi tu: prostia și domnia se plătesc! </offtopic>
|
|||
|
|||
|
[quote=Arielle;402283]Te-ai gandit cumva ca la veterinar platesti cash? Cu alte cuvinte "asta e tratamentul, atat costa, nu ai bani, ne pare rau".
In raaaare cazuri, se mai poate si fara.... @ Arielle : Sunt convinsa ca exista medici care conditioneaza actul medical de bani. Din punctul meu de vedere astia trebuie starpiti. Sunt o rusine. Si desigur, ca in orice meserie, exista si medici prosti. Astia ar putea fi o urmare a spagilor din facultate Pe scurt, daca nu esti un bun afacerist sau nu stii sa-ti apreciezi valoarea, esti luat de prost si ajungi sa fii desconsiderat de toata lumea. Din pacate oamenii masoara valoarea unui profesionist si in functie de "tariful" pe care il are. Last edited by fallen; 24.09.2011 at 12:52:38. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciunea - necesitate sau dorinta? | alecsandra_ldc | Intrebari utilizatori | 28 | 19.02.2013 23:36:53 |
| spaga in spitale :obicei "crestinesc" | roxanapopa70 | Reguli generale de utilizare a forumului | 88 | 03.04.2012 00:25:10 |
| greseala sau necesitate? | newlifeinyou | Generalitati | 11 | 08.08.2011 06:15:16 |
| Botezul in caz de necesitate | Mihnea Dragomir | Botezul | 39 | 09.06.2011 16:44:12 |
| Economia romaneasca | atanasia | Generalitati | 3 | 18.11.2008 08:10:47 |
|
|