Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2011, 12:01:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Hehe, asta e lucrarea credintei care deschide ochii. Noi nu ne punem intrebari "daca vom vedea". Noi stim ce vom vedea. Nu navigam pe o mare de incertitudini gandindu-ne ca totul e relativ si ca "Aoleu, poate n-am crezut bine... daca n-am crezut bine? etc.". Cand Il cunosti pe Cel necuprins de minte, nu mai poti sa te indoiesti de El si de cuvintele Lui, iti vine mai degraba sa te indoiesti de tine...
Adevarat, noi nu suntem agnostici, in cautarea adevarului, pentru ca noi stim ca l-am gasit. Adevarul ne-a fost revelat, tot ce era nevoie pentru mantuire, invatatura Bisericii (Ortodoxe, bineinteles) pastreaza tot adevarul atat cat ne-a fost revelat, asa cum scrie si in catehism. Incertitudinea este doar parcursul nostru, ceea ce facem noi, pentru ca uneltele le avem deja, ramane doar munca noastra.
In legatura cu cei din afara BO, sfintii si parintii spun pe buna drepatate, ca nu stim daca se mantuiesc si dintre ei. Asta nu inseamna ca si ei se pot mantui la fel ca noi, pentru ca nu au credinta, fapte si har impreuna.
Ei spun doar ca nu stim sigur ca nu se mantuieste nimeni in afara ortodoxiei, poate sunt cateva exceptii si stim ca au fost cel putin doua (paganii pentru care s-au rugat Sf. Tecla si Sf. Grigorie cel Mare). Asadar nu stim daca mai sunt astfel de cazuri exceptionale.
Dar observam ca nu din cauza faptelor sau credintei, ci din mila lui Dumnezeu, care a ascultat rugaciunile unor sfinti.
In afara de aceste cazuri exceptionale noi stim ca cine nu se va naste din apa si Duh nu ajunge in imparatie, cine nu mananca Trupul si Sangele la fel, etc.
P.S> Am raspuns la mesajul tau, dar era general, legat de subiectul topicului.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Budism tantric - Vajrayana florin.oltean75 Alte Religii 50 28.03.2015 11:50:49
Budism - Mantre florin.oltean75 Alte Religii 40 14.03.2014 12:12:35
Budism - Lamrim florin.oltean75 Alte Religii 4 06.12.2011 12:40:18
Despre uimire si matricea realitatii florin.oltean75 Generalitati 9 27.09.2011 12:53:18
Teorii ale conspiratiei..sau realitatii ? Maleahi Generalitati 4 01.06.2009 18:34:36