Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2011, 18:46:05
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,bogdan81

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Lovitura de teatru in stiinta.
Un experiment efectuat de oamenii de stiinta la Geneva a pus in evidenta faptul ca niste particule - neutrinii, calatoresc cu o viteza mai mare ca viteza luminii.
Daca rezultatele se verifica la un nou experiment, atunci teoria relativitatii se prabuseste definitiv.
Iata cat este de relativa stiinta si cat de mult gresesc cei care isi fac idoli din stiinta.
Aici aveti link-ul:

http://www.scientia.ro/blogul-catali...-neutrini.html
si care e problema?oamenii au trait si inainte ca domnul einstein sa spuna ca ezista o teorie a relativitatii si vor trai si dupa aceste experimente.cu ce ma deranjeaza pe mine aceasta teorie?din cauza acestei teorii nu au oamenii credinta?
sa dau vina pe stiinta ptr.lipsa mea de dragoste,respect,mila???!!!sa fim realisti,credinta in ceva anume tine de forul interior al omului si trebe sa fie liber consimtita.usor imi este sa arunc cu noroi,greu este sa-mi iubesc dusmanul,oare ce voi alege?
Vechi 26.09.2011, 18:54:04
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Codana,
Majoritatea oamenilor nu isi pierd credinta din cauza teoriilor stiintifice.
Dar exista o anumita categorie de oameni care pretind ca stiinta a ingenuncheat credinta si care isi fac din stiinta un idol, crezand ca ea detine adevarul absolut.
Aceasta categorie se foloseste de anumite teorii stiintifice cum e de pilda teoria evolutiei ca sa respinga sau chiar sa batjocoreasca credinta, cum face Dawkins.
Departe de mine gandul ca trebuie sa uram pe acesti oameni.
Nu trebuie sa uram pe nimeni.
Aici doar discutam ca intre prieteni.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2011, 19:05:47
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,bogdan81

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Codana,
Majoritatea oamenilor nu isi pierd credinta din cauza teoriilor stiintifice.
Dar exista o anumita categorie de oameni care pretind ca stiinta a ingenuncheat credinta si care isi fac din stiinta un idol, crezand ca ea detine adevarul absolut.
Aceasta categorie se foloseste de anumite teorii stiintifice cum e de pilda teoria evolutiei ca sa respinga sau chiar sa batjocoreasca credinta, cum face Dawkins.
Departe de mine gandul ca trebuie sa uram pe acesti oameni.
Nu trebuie sa uram pe nimeni.
Aici doar discutam ca intre prieteni.
nici io nu vorbeam de ura,si mai stiu un lucru:orice persoana are o opinie.
stiinta nu poate ingenunchia credinta,ura poate ingenunchia aproape orice,mai putin dragostea.
stau si ma intreb, din care din cele doua teorii face parte dragostea?
Vechi 26.09.2011, 19:08:09
Senior Member

Implicit

Codana,
In profunzime ai dreptate.
Asa este.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2011, 19:33:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
si care e problema?oamenii au trait si inainte ca domnul einstein sa spuna ca ezista o teorie a relativitatii si vor trai si dupa aceste experimente.cu ce ma deranjeaza pe mine aceasta teorie?din cauza acestei teorii nu au oamenii credinta?
sa dau vina pe stiinta ptr.lipsa mea de dragoste,respect,mila???!!!sa fim realisti,credinta in ceva anume tine de forul interior al omului si trebe sa fie liber consimtita.usor imi este sa arunc cu noroi,greu este sa-mi iubesc dusmanul,oare ce voi alege?
De fapt topicul nu era neaparat pentru credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2011, 20:01:21
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,catalin2

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt topicul nu era neaparat pentru credinciosi.
catalin,cer scuze de-am gresit.
Vechi 26.09.2011, 20:07:04
Senior Member

Implicit

Codana,
Nu va mai cereti fratilor scuze pentru toate nimicurile.
N-ai gresit cu nimic.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2011, 20:07:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
catalin,cer scuze de-am gresit.
Nu ai gresit, mentionam doar ca topicul se adreseaza mai mult ateilor, ca pentru credinciosi e la fel ca inainte de aceasta descoperire.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2011, 17:07:08
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

cei care cred in stiinta (da, este tot o credinta ... doar ca nu cred in Dumnezeu ... cred in stiinta) ...

vin cu argumentul "ceea ce spunem noi este demonstrat stiintific" ... "ceea ce spun credinciosii nu poate fi demonstrat ... este doar o credinta"

numai ca ceea ce "a demonstrat" stiinta ... a fost intotdeauna gresit ... stiinta insasi a recunoscut asta la un moment ulterior

cu toate acestea, cei care folosesc stiinta ca o metoda de a demonstra inexistenta Lui Dumnezeu ... nu realizeaza ridicolul situatiei in care se afla
Reply With Quote
Vechi 28.09.2011, 18:11:16
richard_d's Avatar
richard_d richard_d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
cei care cred in stiinta (da, este tot o credinta ... doar ca nu cred in Dumnezeu ... cred in stiinta) ...

vin cu argumentul "ceea ce spunem noi este demonstrat stiintific" ... "ceea ce spun credinciosii nu poate fi demonstrat ... este doar o credinta"

numai ca ceea ce "a demonstrat" stiinta ... a fost intotdeauna gresit ... stiinta insasi a recunoscut asta la un moment ulterior

cu toate acestea, cei care folosesc stiinta ca o metoda de a demonstra inexistenta Lui Dumnezeu ... nu realizeaza ridicolul situatiei in care se afla
Presiunea demonstratiei se afla pe umerii celui care face afirmatia. Stiinta se ocupa cu demonstratia fiecarei afirmatii facute, dar ea nu are toate raspunsurile. Este normal ca la "marginea" ei sa existe zone "gri". Mintea umana inca nu este suficient de complexa astfel incat sa inteleaga universul din care face parte. Dar macar incearca sa gaseasca raspunsuri si nu pretinde ca le are.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zombie Experiment NYC CostinC Generalitati 0 05.08.2012 09:20:06
Doua predictii are relativitatii - confirmate (prin experimente de NASA) Eugen7 Teologie si Stiinta 2 18.07.2011 23:26:35
Teoria relativitatii: cu cat locuiesti mai sus cu atat mai repede imbatranesti Eugen7 Teologie si Stiinta 10 26.09.2010 22:56:20
experiment... Cristi007 Pocainta 9 04.01.2009 13:59:35
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01