![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sa dau vina pe stiinta ptr.lipsa mea de dragoste,respect,mila???!!!sa fim realisti,credinta in ceva anume tine de forul interior al omului si trebe sa fie liber consimtita.usor imi este sa arunc cu noroi,greu este sa-mi iubesc dusmanul,oare ce voi alege?
|
|||
|
|||
![]()
Codana,
Majoritatea oamenilor nu isi pierd credinta din cauza teoriilor stiintifice. Dar exista o anumita categorie de oameni care pretind ca stiinta a ingenuncheat credinta si care isi fac din stiinta un idol, crezand ca ea detine adevarul absolut. Aceasta categorie se foloseste de anumite teorii stiintifice cum e de pilda teoria evolutiei ca sa respinga sau chiar sa batjocoreasca credinta, cum face Dawkins. Departe de mine gandul ca trebuie sa uram pe acesti oameni. Nu trebuie sa uram pe nimeni. Aici doar discutam ca intre prieteni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
stiinta nu poate ingenunchia credinta,ura poate ingenunchia aproape orice,mai putin dragostea. stau si ma intreb, din care din cele doua teorii face parte dragostea?
|
|||
|
|||
![]()
Codana,
In profunzime ai dreptate. Asa este. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
catalin,cer scuze de-am gresit.
|
|||
|
|||
![]()
Codana,
Nu va mai cereti fratilor scuze pentru toate nimicurile. N-ai gresit cu nimic. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai gresit, mentionam doar ca topicul se adreseaza mai mult ateilor, ca pentru credinciosi e la fel ca inainte de aceasta descoperire.
|
|
|||
|
|||
![]()
cei care cred in stiinta (da, este tot o credinta ... doar ca nu cred in Dumnezeu ... cred in stiinta) ...
vin cu argumentul "ceea ce spunem noi este demonstrat stiintific" ... "ceea ce spun credinciosii nu poate fi demonstrat ... este doar o credinta" numai ca ceea ce "a demonstrat" stiinta ... a fost intotdeauna gresit ... stiinta insasi a recunoscut asta la un moment ulterior cu toate acestea, cei care folosesc stiinta ca o metoda de a demonstra inexistenta Lui Dumnezeu ... nu realizeaza ridicolul situatiei in care se afla |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
It has become almost a cliche to remark that nobody boasts of ignorance of literature, but it is socially acceptable to boast ignorance of science and proudly claim incompetence in mathematics. Richard Dawkins |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Zombie Experiment NYC | CostinC | Generalitati | 0 | 05.08.2012 09:20:06 |
Doua predictii are relativitatii - confirmate (prin experimente de NASA) | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 2 | 18.07.2011 23:26:35 |
Teoria relativitatii: cu cat locuiesti mai sus cu atat mai repede imbatranesti | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 10 | 26.09.2010 22:56:20 |
experiment... | Cristi007 | Pocainta | 9 | 04.01.2009 13:59:35 |
experiment "religios" | oni91 | Teologie si Stiinta | 10 | 22.01.2008 21:26:01 |
|