Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2011, 22:58:12
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Heaven și sunray, de unde ați luat informațiile despre depresie? De pe wikipedia sau dintr-un curs "de specialitate" de la vreo facultate fantomă care organizează cursuri prin școli generale?
Decât să postați banalități din reviste pentru femei, mai bine stabiliți o întâlnire cu persoana în cauză și ajutați-o în mod real.

Noi aici pălăvrăgim foarte mult însă trebuie să ne stabilim și limite. De exemplu unui depresiv, "părerea", "impresia personală" și "sfătoșenia" pot face mai mult rău decât bine!
Personal le-am luat inclusiv din practica efectuata intr-un spital care se ocupa de pacienti care sufera de nevroze,depresii,dar si din studiile si practica altor oameni care au studiat si au tratat aceasta afectiune.
Dumneata pe ce iti bazezi afirmatiile?Si ce ar insemna mai concret sa stabilesti o intalnire cu persoana pentru a o ajuta in mod real?Imi poti da un exemplu de ajutor real in acest sens?
Iar referitor la pareri,imi pare rau,insa in cazul in care nu ai observat,ne aflam pe un forum public unde oamenii exact asta fac:cer si ofera pareri...
Vechi 26.09.2011, 23:06:52
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Personal le-am luat inclusiv din practica efectuata intr-un spital care se ocupa de pacienti care sufera de nevroze,depresii,dar si din studiile si practica altor oameni care au studiat si au tratat aceasta afectiune.
Dumneata pe ce iti bazezi afirmatiile?Si ce ar insemna mai concret sa stabilesti o intalnire cu persoana pentru a o ajuta in mod real?Imi poti da un exemplu de ajutor real in acest sens?
Iar referitor la pareri,imi pare rau,insa in cazul in care nu ai observat,ne aflam pe un forum public unde oamenii exact asta fac:cer si ofera pareri...
În afară afară de faptul că îți sare țandăra rapid și disproporționat , ce altceva cu sens mai ai de adăugat în mesajul tău?
Vechi 26.09.2011, 23:10:46
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
În afară afară de faptul că îți sare țandăra rapid și disproporționat , ce altceva cu sens mai ai de adăugat în mesajul tău?
Inteleg ca asta este argumentul final al unui om care nu are o explicatie mai buna de dat la intrebarile mele...o seara buna sa aveti!
Vechi 26.09.2011, 23:16:41
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Inteleg ca asta este argumentul final al unui om care nu are o explicatie mai buna de dat la intrebarile mele...o seara buna sa aveti!
Nu răspund la întrebări care fac trimitere la viața mea personală și nici la cele care sunt formulate doar să escaladăm un conflict fiindcă cineva s-a lezat la orgoliu din senin!
O noapte bună și dumnevoastră și nu vă mai enervați așa repede!
Vechi 26.09.2011, 23:47:00
antoniap
Guest

Implicit

Depresia poate fi privita stiintific, ca o boala care necesita un anume tratament. La fel de adevarat este ca depresia poate fi privita duhovniceste.

Daca am lupta cu arme duhovnicesti impotriva depresiei, multe spitale de psihiatrie ar ramane goale!

In astfel de situatii, daca apuci calea cabinetelor de psihiatrie, apoi te indopi cu medicamente care te pot transforma intr-o leguma miscatoare.

Daca, insa, inlocuiesti modul de gandire lumesc cu unul duhovnicesc, atunci chiar daca problemele cotidiene raman aceleasi, le privesti cu alti ochi. Ti se pare apoi ca lumea intreaga se schimba in jurul tau. Se raporteaza altfel la tine pentru ca tu nu mai esti acelasi.

Pentru a schimba un mod de gandire cu altul, e nevoie de un duhovnic iscusit si de un crestin hotarat sa-i urmeze sfaturile. Si sa nu se supere daca duhovnicul ii arata greselile. ,,Lasa-te modelat pentru Imparatia Cerurilor!", spunea un alt duhovnic.

Despre deprimare cu Sfântul Ioan Gură de Aur
Reply With Quote
Răspunde