Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.09.2011, 11:02:40
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

''3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau în desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce ia în desert numele Lui.''

Acuma după ce am ajuns ca un bellfer tălmăcind de sus primele două porunci, deci bellfer și nu baalfar, sper ca unii pricepând viceversa să nu carecumva să creadă vicentoarsa ca să dăm ocol la viceglobulpământesc neținând porunca a treia-a, că v-am zis că nu există niciun glob de pământ! Nu există! Adică să nu carecumva să ajung să fiu eu pentru unii Anania și ei pentru mine Safira sau invers... că doar sf. Ap. Petru chiar a încercat s-o scape pe Safira dacă a văzut cum a murit Anania dar n-a reușit... și a lăsat atunci picioarele tinerilor de la ușă s-o scoată afară ca să-i îngroape pe morți:

''Iata picioarele celor care l-au ingropat pe barbatul tau sunt la usa si te vor scoate afara si pe tine.
Si ea a cazut indata la picioarele lui Petru si a murit."

Problema cea grea din trăire este cine l-a omorât defapt pe Anania și cine a omorât-o pe Safira de s-au speriat toți creștinii auzind acestea? Și dacă i-a omorât cineva, atunci de ce i-a omorât?

Pare la prima vedere că Petru i-ar fi omorât sau Duhul Sfânt, sau dreptatea lui Dumnezeu... însă deși ei erau morți de mult și Petru a dorit să-i învie aducându-i la Adevăr cineva a creat o diversiune și o înfricoșare impresionantă... ceva gen ispiscariotul hipihoțul care s-a sinucis după ce a vândut cu o sărutare cea mai mare poruncă, și-a dat seama că a greșit și și-a pus capăt zilelor căci s-a judecat drept dar a aplicat strâmb, a făcut sărmanul jumate de pocăință.

Adică ce vrea să spună porunca? Păi să nu-L lauzi pe Dumnezeu pentru minteresele păcatelor ascunse ale gLumii, un fel de distracție în ton sarcastic.

Și e vorba de ispispitămităsită și bellșug frumos că așa cred credulii că vor avea parte.
Vai de cel prin care vine ispita, sminteala, iscaria și molia și rugina care roade sufletul tău plin de leprăzbun pentru un cuib sau o vizuină sau pentru datoria de a sulimeniza pământul cu morminte văruite unde se aduc osanale deșarte.

''Dacă vreau să fie El până Mă voi întoarce ce-ți pasă ție? Tu vino după Mine.'' Adică ce să fie sf. Ap. Ioan? Mort? Viu? Ce oare ar fi putut să fie până se întoarce Dumnezeu? Adică cu ce moarte avea să moară Petru slăvind pe Dumnezeu.

Fără deșertificarea vieții tale nu prea te poți mântui de slava deșartă a lui gLumeail... nu se poate oricât te-ar păcăli nenea cu eretele pe umărul drept sau tanti grijania că e musai să bei cafia dacă vrei să poți... vorbi frumos.

Nimeni nu înțelege cine a înscenat tragedia... oricât ar analiza jocul naiv, bulbucându-și privirilegile privilegiate.

Last edited by vsovivi; 27.09.2011 at 11:47:15.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cele zece porunci Dia20_diana Din Vechiul Testament 12 07.11.2017 22:15:51
Cele 7 CHAKRE caryna Reguli generale de utilizare a forumului 98 17.10.2012 09:45:57
cele 10 porunci luminita- Generalitati 31 23.11.2010 12:03:41
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) cocacoc Generalitati 70 15.10.2010 12:10:26
despre cele 14 carti Ioana-Andreea Secte si culte 1 06.04.2010 22:01:17