![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum ramane cu Sfanta Impartasanie? Daca cineva nu este de acord cu anumiti preoti, asta nu inseamna ca trebuie sa se rupa de Biserica. Sunt multe de spus aici, dar sa recunoastem ca adevaratele motive ale rupturii sunt: mandria, lacomia si slava desarta.[/quote]
Asta am spus si eu ca BISERICA LUI HRISTOS NU O VOR BIRUI NICI PORTILE IADULUI , SI NICI LACOMIA SI SLAVA DESARTA SI APUCATURILE LMESTI ALE UNOR oameni trecatoari si sarmani care cred ca au dreptruri aparte asupra fratilor lor amin amin amin. Doamne daruiestene dragoste si iubire de tine si de aproapele nostru amin amin amin |
|
|||
|
|||
![]()
Cum ramane cu Sfanta Impartasanie? Daca cineva nu este de acord cu anumiti preoti, asta nu inseamna ca trebuie sa se rupa de Biserica. Sunt multe de spus aici, dar sa recunoastem ca adevaratele motive ale rupturii sunt: mandria, lacomia si slava desarta a celor care se rup.[/quote]
Nu inteleg care-i problema Sfintei Impartasanii? Si n-am inteles unde era ruptura?A cui si de cine?
|
|||
|
|||
![]()
binenteles ca sint ORTODOXA,din pacate am aflat ortodoxia nu in biserica(nu intelegeam nimic)ci in casele de adunare(unde sint 2 in numele meu sint si eu in mijlocul lor),ce e rau in asta,era totul cu binecuvintare doar nu eram de capul nostru.taica parintele cu nimic nu a iesit din rinduiala bisericii,ne-a explicat mai popular cum sa ne mantuim,dinsul era ierodiacon nu?cineva i-o fi dat binecuvantare.avea darul de a inflacara inimile,atata tot,dar diavolul,binenteles ca racneste ca un leu cand vede sufletele ca se intorc pe calea cea dreapta,si asa se "foloseste"de cei rataciti deja sa arunce cu noroi,doar asa se poate razbuna si el...ar trebui domnule sa va faceti un examen de constiinta si sa aveti grija de sufletul dv,ca in ziua judecatii nu raspundeti de niciun suflet ci in exclusivitate de al vostru!
|
|
|||
|
|||
![]()
Hristos ne-a dat libertate ,deci sa mergem la El prin voia noastra.
Nu intalnirile de duminica dupa masa ne mantuie . La visarionisti se fac grupe si se intalnesc(obligatoriu) duminica dupa masa. Am invitat o crestina la tara intr-o dupa masa de duminica. Nu a venit si am aflat(nu de la ea) ca trebuia sa mearga la lucrare. E adevarat ca parintele Visarion a adus pe multi pe calea cea dreapta. Dar sunt mult mai multi preoti care au facut acelasi lucru fara sa faca reguli in biserica. Asa vad eu credinta ,prin respectarea libertatii individuale. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Revin cu o intrebare pentru Dumitru:
-ce invinuire, concret explicata, aduci acestui parinte? pentru ca vad ca tu,Dumitru, iti doresti sa nu fie atrase sufletele spre credinta cea adevarata(Ortodoxa)...esti ateu si nu crezi in cel pe care l-a propovaduit parintele Visarion, am inteles bine? Este vorba despre Mantuitorul Hristos - Imparatul crestinilor. Lasand la o parte greselile celor care au inteles ca si tine, dealtfel, unele lucruri intr-un fel sau altul imi permit sa-ti dau un sfat. Citeste tu in mod direct predicile parintelui si cand vei gasi inadvertente in ceea ce priveste vointa lui Dumnezeu trimite-mi raspuns. Daca esti sincer in cautarea adevarului vei gasi pacea sufletului tau framantat. Iti trimit aceste randuri cu toata sinceritatea si gandul bun de care din mila lui Dumnezeu pot da dovada. Nu pot sa cred ca o mama poate fi invinuita de neascultarea copilului neastamparat. Ea il tot invata dar daca el nu vrea sa asculte! Astept raspuns. Fii sincer si intreaba tot ce nu ai inteles si iarasi repet daca intrebi cu sinceritate nu se poate sa nu afli raspunsul la intrebare, daca insa iti doresti sa ti se raspunda asa cum vrei inseamna ca vrei sa traiesti singur pe acest pamant(ori lucrul acesta stii bine ca nu se poate), iarta-ma daca in ceea ce am spus te-am suparat cu ceva. Si eu am avut nelamuriri dar rugandu-ma asa cum am putut si eu Dumnezeu care a facut tot ce se vede mi-a trimis si mie prin parintii acestia duhovnicesti pe care ii mai avem si prin parintele Visarion raspunsuri la intrebarile care ma framantau. Iti doresc liniste si astept sa-mi raspunzi in masura disponibilitatii. |
|
|||
|
|||
![]()
Referitor la libertatea despre care ai spus ca nu se respecta, eu asa am inteles:
- "adevarul va va face liberi", spune Domnul. Atunci daca sufletul meu se simte in biserica liber sau in preajma unui suflet doritor de Dumnezeu, de ce sa merg la vecina sau nu stiu pe unde sa-mi umplu sufletul de mizerii care ma fac rob( vorbesc aici despre patimile pe care ti le pot imprumuta oamenii fara sa stie ca fac lucrul acesta)? Aceasta este libertatea sufletului respectiv si poate ca gresiti spunand ca nu se respecta. Fiecare isi gaseste libertatea unde se simte in siguranta, unul in carciuma , altul pe stadion, altul la teatru, altul in biserica. Depinde acum ce intelege fiecare prin libertate si care vor fi si roadele aceste libertati dorite de fiecare. Timpul este cel care ne va maturiza si ne va intelepti pe fiecare. Sa ne ajute Dumnezeu sa gasim adevarata libertate. Dar din experienta va spun ca adevarata libertate este cand sufletul vorbeste si este sincer in fata lui Dumnezeu. Iertati-ma ca poate am pus monopol pe discutie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
restul forumului ... nu conteaza ... daca ai fi citit toate comentariile mele la subiectul Visarion/visarionism, cam greu avand in vedere ca sunt sute, ai fi vazut ca nu prea l-am atacat direct pe parinte. ci pe cei ce conduceau si conduc Lucrarea. este Lucrarea ultima solutie/sansa de mantuire a lumii/ortodoxiei?! daca nu, atunci de ce vorbesti ca si cum asa ar fi? da sunt ateu. dar iarasi nu m-ai citit. altfel ai fi vazut ca eu combat idei nu persoane si asta cand sunt provocat, asa cum faci tu acum. banuiesc ca nu are nimeni rabdare sa-mi citeasca toate comentariile. dar uneori dau sfaturi despre spovedanie, cum sa-ti alegi duhovnicul sau ce sa faci daca vrei sa te calugaresti. si intotdeauna am povestit cu placere experientele mele, mai ales cand era vorba de viata in manastire. si nici nu mai imi aduc aminte de cate citate ortodoxe am dat. asa ca nu sunt chiar dracul pe care il vezi tu. sa citesc predicile? am acasa colectiile complete ale revistelor, editiile 1 si 2. plus predici video pe VHS. plus ptoate predicile audio, pe casete, in dublu exemplar. pe toate le-am parcurs de mai multe ori. iar cele audio de 20 de ori fiecare, poate. eu nu am nelamuriri. eu stiu sigur. nu vreau sa ma dau atotstiutor, dar asa este. poate nu stii tu cat/ce stiu eu ... iti doresc toate cele bune. Last edited by Dumitru73; 30.05.2012 at 19:31:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Im primul rand bine te-am regasit. Ai dreptate, nu am mai avut timp sa intru pe forum si poate ca nu ti-am citit cu atentie toate mesajele. Ideea este sa intelegem niste lucruri nu sa ne contrazicem... bine: acum stii ca din contradictii se nasc ideile mari dar nu este cazul aici. Nu sunt sub nici o forma deacord ca numai lucrarea aceasta ofera invatatura care conduce la mantuire, dar nu putem spune ca nu face acest lucru, nu? Uneori pare normal sa te deranjeze anumite atitudini ale unor persoane de la care ai pretentii...dar stii ce am auzit la man. Radu Voda la o predica? Zicea asa parintele: Cat traim pe acest pamant, indiferent de pozitia pe care o avem in societate, toti absolut toti suntem urmariti de patimi. Pe mine sincer iti spun, m-a facut praf aceasta informatie. Poate pentru tine este un lucrul banal, dar fata de mine a avut un impact extraordinar. Prin urmare: atata vreme cat acel lucru care ma deranjeaza, nu imi afecteaza relatia cu Dumnezeu, trebuie trecut cu vederea. Daca nu putem face lucrul acesta inseamna ca mai avem si noi ceva prafuri de sters si sa nu ma intelegi gresit, n-am nimic cu nimeni insa din nefericire toti avem ceva de sters sau de curatat in noi insine. Daca am fi fost drepti...nu mai era nevoie de jertfa Domnului Hristos. Oricum din ce mi-ai spus este clar ca esti mult mai informat decat mine, dar vezi tu uneori si prea multa informatie iti umple mintea si tu cu ce mai gandesti?
Astazi am citit ceva foarte frumos, lucru spus de un copil: Mami, ce tot citesti atatea carti despre Dumnezeu? Eu stiu doua lucruri: Ca Doamne exista si are grija de noi!!!!!!!! Simplu. Nu vreau sa te plictisesc asa ca astept sa-mi spui ce te-a deranjat sau daca te-a deranjat ceva din ceea ce am relatat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sincer, nu imi face bine. a nu se interpreta ca nu mai am argumente. chiar nu vreau sa mai am de a face cu acest subiect. dar se pare ca nu il pot parasi. vrei sa discutam? ok! iti pot da cazuri, nume, situatii, exemple concrete, etc. ai citit cartea "Biserica, sectele și frații mincinoși" a pr. Adrian Simeon? este acolo un capitol referitor la aceasta Lucrare. daca ai citit-o, spune-mi ce este gresit in aceasta carte, referitor la subiect. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Visarion Iugulescu | mihele_m | Intrebari utilizatori | 12 | 21.05.2014 12:12:17 |
Parintele Visarion | MIHAELA095 | Generalitati | 15 | 12.05.2014 17:11:12 |
Ierodiacon Visarion Iugulescu | ionutz_rYk | Mari Duhovnici si predicile lor | 484 | 01.12.2012 15:42:18 |
Visarion Iugulescu | vylyca84 | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 01.06.2012 15:56:59 |
|