Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2011, 15:49:27
culianul culianul is offline
Member

Data înregistrării: 20.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Si totusi nu este asa. Nu stiu daca este predestinare, dar noi nu facem dupa voia noastra. Viata noastra nu este asa cum o vrem noi...
Lumea asta nu este asa cum o vrem noi...
Mereu se spune si spunem si noi: "Faca-se Voia Ta"

Totul se face numai dupa Voia Sa. Pana si Raul, spun preotii, este tot de la El.

Iar Maria spunea la Bunavestire: "Fie mie dupa Voia Sa (Ta)"
Iar Iisus spune ca face Voia Tatalui, ca trebuie sa faca cele scrise de Tatal sau, iar la sfarsit "Savarsitu-sa".

Incerc sa inteleg atunci unde este voia noastra, liberul arbitru.
Daca lucrurile s-ar fi petrecut dupa voia Lor si nu a Tatalui, cum ar fi fost lucrurile?

Am auzit si la preoti (ortodocsi) diverse pareri.
Este cum vrem noi. Noi alegem sa avortam copii si sa ne inselam nevasta. Nu ne-a pus Dumnezeu.

Lumea este facuta dupa chipul oamenilor din ea, nu dupa cum vrut Dumnezeu.

Noi spunem faca-se voia Ta in speranta ca vom putea fi mai oameni.

Raul nu este de la Dumnezeu. El exista doar ca negare a lui Dumnezeu, o vedere in oglinda a binelui.

Preotii care spun ca Raul este de la Dumnezeu blasfemiaza. Dumnezeu nu a creat decat bine. Iar Raul nu este, nu exista, nu are fiinta, nu este creat. Este doar o inversare a binelui.

Nu tot ce spun preotii e bine, pentru ca multi din ei sunt eretici. Multi nu stiu dogma, nu stiu ortodoxie. Oricine a terminat o scoala teologica stie despre ce e vorba. Stiu zeci de preoti care nu stiu ortodoxie deloc, si au niste clisee pe care le tot repeta, multe din ele sunt de natura eretica.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Liberul arbitru diador Generalitati 29 03.08.2011 08:21:50
liberul arbitru fanietta Generalitati 15 24.05.2011 10:30:54
liberul arbitru gd1859 Despre Sfanta Scriptura 33 18.10.2009 11:57:25
Planul lui Dumnezeu vs. liberul arbitru giovaninnaa Generalitati 14 21.05.2009 13:16:20
Liberul arbitru silverstar Generalitati 13 08.01.2007 14:13:17