![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Fiecare este liber sa-si purifice grila de programe de PROSTIE, domnule Scotland the Brave, doar nu e musai sa ai 101 programe romanesti in grila, nici postul englez BBC. Pot sa optez pentru un pachet care sa nu-l contina, uite asa, pentru politica lor puerila, e dreptul meu sa-i sanctionez, asa cum pot. Din pacate programele furnizate de operatorii prin cablu sunt pe pachete, facute de ei, nu alese de fiecare ultilizator in parte, deci il alegi pe cel care-ti convine, chiar daca in oferta lor se strecoara si 1,2,3 posturi pe care nu le doresti.
Last edited by ioanna; 29.09.2011 at 11:59:23. |
|
|
|||
|
|||
|
Pe banii dvs doamna puteti sa aveti in grila de programe,daca doriti, doar Cartoon Network.Liberul arbitru al capitalismului :) Pana acum televiziunile mentionate de mine fac rating la greu.Adica isi vand produsul si unii il cumpara.Majoritatea.Si aici si in Perfidul Albion.
Last edited by Scotland The Brave; 29.09.2011 at 11:57:35. |
|
|
||||
|
||||
|
Va multumesc pentru ironia de dimineata. Numai bine!
|
|
|
|||
|
|||
|
Am fost sincer dar,de obicei,coada imi iese de sub costum iar coarnele de sub joben.Mea culpa,va rog,sunt un fan al idealismului cat timp nu cad eu in el.Acceptati scuzele si tratati-ma cu intelegerea pe care o arati unui iremediabil pierdut :) Numai bine.
|
|
|
||||
|
||||
|
Domnule Scotland, cred ca e cazul sa va "purificati" mesageria privata.
p.s cand erau campionatele abia asteptam sa cada Plushenko |
|
|
|||
|
|||
|
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
A fost introdus peste alte sisteme, deja existente. Diferenta e ca daca traiai atunci, nu aflai de la stiri, ci de la soldatii care incercau sa te "convinga" de asta.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Adică dvs. susțineți că introducerea cronologiei, care are drept punct de referință anul Nașterii lui Hristos, a fost impusă prin forța armelor? Puteți argumenta această idee? Eu pot argumenta contrariul foarte ușor: nimănui nu i-ar fi trecut prin minte, în acea perioadă, să se opună introducerii noii cronologii, a cărei semnificație mulți nici n-o cunoșteau... Oricum, În secolul al V-lea, majoritatea populației (nu mă refer la popoarele migratoare, care invadau pe atunci teritoriul Imperiului Roman) era deja creștină... Deci, cum v-a venit ideea că soldații au impus introducerea erei creștine? Cronologia actuală, care are drept punct de referință anul Întrupării Fiului lui Dumnezeu, a fost introdusă de către Sf. Dionisie Exiguul (originar din Dobrogea), care a considerat că evenimentul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos este incomparabil mai important decât întemeierea Romei (753 î. Hr.), sau alte fapte istorice luate ca puncte de referință în cronologiile de atunci. Astfel, calculând atât cât se putea la vremea aceea, Dionisie Exiguus a ajuns la concluzia că Nașterea Domnului ar fi avut loc în anul 753 "ab Urbe condita" (de la întemeierea Romei) și a propus ca acea dată să fie socotită drept primul an al erei noastre creștine Și dacă, așa cum susțin cei de la BBC, s-ar introduce sistemul de notare "î. e. n." și "e. n.", cronologia ar fi exact aceeași, punctul de referință fiind tot anul Nașterii Mântuitorului. Deci, oricât s-ar frământa unii și alții, tot Hristos rămâne Personalitatea principală a istoriei, El, Creatorul istoriei și al lumii! "era noastră"? La ce eră s-o fi referind, oare? Evident, expresia se referă la era noastră creștină. :) Un domn profesor îmi relata că, atunci când era elev, înainte cu 2-3 ani de căderea regimului comunist, a întrebat-o pe profesoara dumnealui de istorie de ce era noastră începe în al XXVII-lea an al domniei împăratului Octavianus Augustus, ce eveniment atât de important a avut loc atunci, încât a marcat începutul unei noi ere . Care credeți că a fost răspunsul? "O să-nțelegeți voi, când veți fi mari". ![]() Așa se va ajunge și acum, dacă vom luaîn considerare ideile tuturor ateilor: nu se va mai spune ce s-a întâmplat în anul 1 al erei noastre, ca să nu-i ofensăm pe cei de alte religii. ![]() Doamne, fii cu noi și facă-se voia Ta!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Nu contest impactul istoric al povestilor despre Iisus, preluate si modificate dupa caz (sau interes) de diversi oportunisti sau credinciosi. Citat:
Cred ca perceptia asupra lumii va e afectata de situatia din Romania, unde e aproape de neconceput ca o persoana sa nu fie religioasa (sau macar sa se declare ca atare), si deci (aproape) sigur ortodoxa. Nu avem de a face cu un Stat in care convietuiesc o multitudine de confesiuni, nationalitati si convingeri, si ni se pare ca situatia din Romania se aplica la intreaga lume. Ei bine, nu e asa. Europa de vest e deja, de multa vreme, un amalgam de culturi, nationalitati si religii. Care, si asta e un punct important, trebuie sa convietuiasca intr-un mediu dominat de respect si intelegere reciproca. Mai ales in cazul religiei, neutralitatea in spatiul public e importanta. Repet, nu e vorba de interzicere, ci de practicarea religiei in spatiu privat. Lucru care nu ar trebui sa ii deranjeze pe crestini, care propovaduiesc valori ca smerenie, humility, etc. Nu?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tocmai ca atunci s-a produs o schimbare radicala, de fond; aici e vorba de inlocuirea unor termeni care Il au ca referent tot pe Iisus Hristos indiferent ca e vorba de "i.Hr/d.Hr" sau "i.e.n/d.e.n"; e liber fiecare sa foloseasca exprimarea care ii e mai la indemana dar cand se interzice folosirea aceleia cu "Christ" pe motiv ca se zbarlesc ateii ca dracu' la tamaie, ceva e suspect la mijloc. Sau cineva. Suspect de prostie incurabila. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| "Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 07:31:20 |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 17:12:08 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 08:26:42 |
|
|