![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu sunt ortodocsii.. Citat:
Dar probabil isi jumulesc credinciosii mai bine pe alte cai - cel putin adventistii au impozitul de 10-20% pe venituri si unii baptisti din cate stiu + finantarea externa. Sau poate ca nu e doar orogoliu prostesc, probabil s-a facut un calcul si impresiile de 'independeti fata de stat' au iesit ca aduc mai multi bani decat banii care le-ar fi revenit astfel. Last edited by AlinB; 29.09.2011 at 13:04:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Cum adica ma reformatii 3,2 si primesc 0,51?!:))Da ce ma,la noi se calculeza invers decat la restu?:))Noi primim maruntisul nu,ce a ramas in pusculita publica de la adventisti si baptisti?:)) Este clar,este o conspiratie inalta si tenebroasa:)) Nu-i nimic,ne facem echipa,FC Calvin,si ne inscriem in Champions League ca sa scoatem banii,ne vedem marti si miercuri seara doar la TVR1:)) Avem echipa,avem valoare,noi suntem reformatii fara de parale.. :)
Last edited by Scotland The Brave; 29.09.2011 at 13:19:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Distributia banilor se face proportional cu numarul credinciosilor, deci si cultul reformat primeste fonduri, pe care le utilizeaza cum doresc (salarii, intretinere). Pe langa acesti bani de salarii si intretinere se aloca fonduri pentru restaurari. Noi avem o multime de biserici pe lista de Patrimoniu. Probabil bisericile reformate sunt intr-o stare mai buna, n-au avut nevoie de reconditionari in 2007, cum au avut nevoie unele greco-catolice, de aceea nu li s-au alocat fonduri mai mari.
Last edited by ioanna; 29.09.2011 at 13:52:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i problema Ioanna,oricine se uita la tv,ziare,business, probabil deja stie ca ne apropiem de punctul terminus al inconstientei.Adica vine urmatorul val al crizei si acesta s-ar putea sa fie crancen.Asa ca s-ar putea,nu zic sigur,sa nu ma fie bani deloc pentru culte iar credinciosii vor incepe sa inteleaga cam ce faceau,din proprie initiativa,credinciosii din Faptele Apostolilor,care aduceau totul in comun.Nu cred ca se va intimpla chiar asta,sa revenim la timpurile apostolice, dar s-ar putea ca bisericile,inclusiv BOR,sa aiba nevoie,in viitorul nu prea indepartat,de sprijinul efectiv,nu doar declarativ, al celor care trebuie sa mai si dea si nu numai sa ceara.Este valabil inclusiv pt reformati.Poate Cel de Sus,satul de indolenta colectiva,ne va disciplina putin,la modul pedagogic divin :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau vorbeai de alta tara? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin propunerea despre care discutam aici n-ar mai exista un astfel de buget, ci in schimb fiecare cult ar primii bani de la cei care aleg sa contribuie. Nu toti cei care apartin, formal, de un cult vor si sa plateasca pentru functionarea lui. Procentul de 86% crestin ortodocsi ar fi in cazul asta mai mic. Conform recensamantului din 2002, si eu sunt trecut in aceasta categorie, dar chiar daca am fost botezat, eu nu sunt credincios si deci nu apartin de BOR si nu vreau sa contribui pentru ea. Deci BOR ar primi bani de la mai putini oameni, asta deranjeaza de fapt, pentru ca in realitate oamenii ar plati cu totii impozitul respectiv. Iar in cazul existentei acestei legi, cultele ar fi complet separate de stat si n-ar mai putea veni catre el cu tot felul de alte pretentii (de exemplu, bani pentru catedrala neamului). |
|
||||
|
||||
![]()
mai vedem dupa referendum.
|
|
||||
|
||||
![]()
Aia de la asociatia secular umanista sunt doar niste nesimtiti
† "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul". † Last edited by vlad90; 02.11.2011 at 21:41:52. |
|
||||
|
||||
![]()
cand nu ai argumente treci la jigniri ... specific ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Te simti vizat?
Cei de la ASUR si-au demonstrat prostia de prea multe ori, comunicatele lor stau marturie in acest sens, nici nu mai merita bagati in seama. Ei incerca sa se afirme, de aceea periodic scot cate o ineptie anti-BOR si in general anti-ortodoxie. ( n-au nimic cu celelate culte) Cel mai penibil comunicat e de departe acea analiza pe text a unei cuvantari a Patriarhului Daniel, din care rezulta ca nu sunt capabili sa inteleaga un text clar, explicit, scris in limba romana, insa vor sa dea lectii altora. Last edited by ioanna; 29.09.2011 at 19:33:33. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dezbracarea vesmintelor peste credinciosi | costel | Preotia (Hirotonia) | 25 | 21.05.2013 10:54:27 |
In jurul vostru sunt oameni credinciosi? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 26 | 12.12.2012 04:10:49 |
10 Intebari pentru credinciosi | RauL15 | Teologie si Stiinta | 1 | 29.12.2009 15:27:40 |
Presa oficiala a BOR nu-i convinge pe credinciosi | Marius22 | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 21.02.2009 11:10:11 |
|