![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intradevar un articol bun.un punct de vedere ortodox. MULTUMIM, Adrian.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problemele apar pentru ca oricat am incerca noi sa cantarim lucrurile, gandim tot pe termen scurt. Nu incercam sa privim din perspectiva vesniciei, a vietii intru Dumnezeu la care suntem chemati. Dar cea mai mare problema o cosntituie racirea dragostei, precum ne arata aceasta pilda: Demult, o mama avea opt copii, pe care ii hranea si-i imbraca din sudoarea fetei sale. Cineva a intrebat-o: "Cum reusesti, cum te descurci sa ingrijesti si sa hranesti opt copii?" Si mama, uitandu-se cu drag la ei, a raspuns: "Ii iubesc din adancul inimii mele". Altcineva a intrebat-o: "Cati copii zici ca imbraci si hranesti?" Si ea raspunse: "Domnule, daca-i iubesc, nu-i mai numar!". |
|
||||
|
||||
![]()
Cei care pun multe intrebari dovedesc lipsa credintei in Providenta lui Dumnezeu. Articolul de astazi chiar asta subliniaza, providenta lui Dumnezeu, fara sa cadem in extrema unei iresponsabilitati.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu observ in jurul meu ca tocmai oamenii cu posibilitati materiale, intelectuale si afective nu doresc copii. Lumea asta este cu susul in jos. O fata de varsta mea a motivat, spunand ca nu i se pare ca a face copii este un lucru maret in viata...
|
||||
|
||||
![]()
Cutremurator. Sa nu intelegi ca a te face copartas la aparitia unei vieti este semnul sublim al iubirii este clar o forma de egoism.
|
|
||||
|
||||
![]()
Filosofie si ideatie cauzala poate orisicine sa desvolte , si inca in forme ca a lui Caragiale : sublime !
Lucrurile sunt insa mult mai simple : Hristos se autodefineste ,,... Eu sunt Calea , Adevarul si Viata " A lupta impotriva Vietii (ca si a merge pe orice alta Cale decit cea aratata de Hristos sau a marturisi alt Adevar decit El insusi si intocmai ...) , in orice forma si pt. orice considerente , insemneaza a lupta impotriva Lui . Dar cine lupta impotriva lui Hristos ? Diavolii, desigur . Asadar cu cine se aseamana oamenii , si in simbria cui sunt, cei ce lupta impotriva vietii ? Este mai mult decit clar si f. simplu, fara a fi nevoie sa apelezi la cugetarea de excelenta !!!! Restul, filosofii de taverna ! NB: pina ne decidem si stim precis ce este aceea iubirea si egoismul este bine sa nu prapadim viata . Iar ca sa gustam macar un pic din ,,sublimul iubirii" cea catre Hristos se prea poate sa nu ne ajunga o viata intreaga. A nu s e confunda iubirea si forma ei desavirsita cu orice lucru firesc, curent ...
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 05.10.2011 at 18:34:54. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
Gratia sfintitoare si gratiile actuale | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 50 | 21.07.2013 20:41:59 |
Buletinele actuale au cip? | Marcel_Ionut | Generalitati | 215 | 07.11.2012 21:23:02 |
|