Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.10.2011, 11:36:00
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
subscriu.
Intradevar un articol bun.un punct de vedere ortodox.
MULTUMIM, Adrian.
Vechi 03.10.2011, 12:43:50
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Intradevar un articol bun.un punct de vedere ortodox.
MULTUMIM, Adrian.
Si eu subscriu.

Problemele apar pentru ca oricat am incerca noi sa cantarim lucrurile, gandim tot pe termen scurt. Nu incercam sa privim din perspectiva vesniciei, a vietii intru Dumnezeu la care suntem chemati.

Dar cea mai mare problema o cosntituie racirea dragostei, precum ne arata aceasta pilda:

Demult, o mama avea opt copii, pe care ii hranea si-i imbraca din sudoarea fetei sale. Cineva a intrebat-o: "Cum reusesti, cum te descurci sa ingrijesti si sa hranesti opt copii?" Si mama, uitandu-se cu drag la ei, a raspuns: "Ii iubesc din adancul inimii mele". Altcineva a intrebat-o: "Cati copii zici ca imbraci si hranesti?" Si ea raspunse: "Domnule, daca-i iubesc, nu-i mai numar!".
Reply With Quote
Vechi 03.10.2011, 13:14:31
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Cei care pun multe intrebari dovedesc lipsa credintei in Providenta lui Dumnezeu. Articolul de astazi chiar asta subliniaza, providenta lui Dumnezeu, fara sa cadem in extrema unei iresponsabilitati.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2011, 17:56:30
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu observ in jurul meu ca tocmai oamenii cu posibilitati materiale, intelectuale si afective nu doresc copii. Lumea asta este cu susul in jos. O fata de varsta mea a motivat, spunand ca nu i se pare ca a face copii este un lucru maret in viata...
Vechi 05.10.2011, 18:05:17
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Cutremurator. Sa nu intelegi ca a te face copartas la aparitia unei vieti este semnul sublim al iubirii este clar o forma de egoism.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2011, 18:24:41
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Filosofie si ideatie cauzala poate orisicine sa desvolte , si inca in forme ca a lui Caragiale : sublime !
Lucrurile sunt insa mult mai simple : Hristos se autodefineste ,,... Eu sunt Calea , Adevarul si Viata " A lupta impotriva Vietii (ca si a merge pe orice alta Cale decit cea aratata de Hristos sau a marturisi alt Adevar decit El insusi si intocmai ...) , in orice forma si pt. orice considerente , insemneaza a lupta impotriva Lui .
Dar cine lupta impotriva lui Hristos ? Diavolii, desigur . Asadar cu cine se aseamana oamenii , si in simbria cui sunt, cei ce lupta impotriva vietii ?

Este mai mult decit clar si f. simplu, fara a fi nevoie sa apelezi la cugetarea de excelenta !!!!

Restul, filosofii de taverna !

NB: pina ne decidem si stim precis ce este aceea iubirea si egoismul este bine sa nu prapadim viata . Iar ca sa gustam macar un pic din ,,sublimul iubirii" cea catre Hristos se prea poate sa nu ne ajunga o viata intreaga. A nu s e confunda iubirea si forma ei desavirsita cu orice lucru firesc, curent ...

Last edited by zaharia_2009; 05.10.2011 at 18:34:54.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 22:35:07
Gratia sfintitoare si gratiile actuale Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 50 21.07.2013 20:41:59
Buletinele actuale au cip? Marcel_Ionut Generalitati 215 07.11.2012 21:23:02