Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2011, 23:41:10
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
se prea poate ca cei care nu au prea multa cunoastere si intelegere a ortodoxiei sau nu sunt prea inaintati in credinta, cum spui, sa nu inteleaga tocmai bine cuvintele mele.
Pai atunci intreaba-te de ce scrii si cui te adresezi? Cei care stiu deja acestea (cei care inteleg corect ce ai vrut sa spui intr-o exprimare ambigua), ce interes ar avea sa citeasca de la tine ceva ce deja stiu? Iar cei care nu stiu deja acestea - care pot afla ceva nou din postarile tale (teoretic cei care ar fi interesati sa citeasca pt a afla ceva nou), poti sa-i smintesti daca nu ai multa grija sa te exprimi cat mai clar.

Citat:
Mi-am si cerut iertare pentru asta, ca din dorinta de a cuprinde cat mai multa informatie poate concentrez prea mult. Am reflectat deja de aceea mi-am cerut iertare.
Cum mie nu mi-ai facut nici un rau, nici nu m-ai smintit in vreun fel, mie nu ai de ce sa-mi ceri iertare. Insa acelora pe care din greseala i-ai putea sminti, in caz ca ii smintesti, cererea ta de iertare nu ar indrepta prea mult lucrurile pt ca deja raul ar fi facut daca smintesti pe cineva, intrucat omul care ar intelege gresit dintr-o exprimare ambigua inca ne-corectata, nici macar nu si-ar da seama ca a inteles gresit. Singura indreptare a raului facut pt aceia ar fi sa te stradui sa explici clar. Deci mare atentie la exprimare.

Citat:
Dar puteti si dv sa fiti mai ingaduitor cu exprimarea mea, si chiar puteti sa imi dati o mana de ajutor spre intelegerea tuturor.
Daca tu mi te-ai adresa doar mie cu o astfel de exprimare ambigua, as fi total ingaduitor, pt ca nici nu ar conta (pe mine nu m-ai smintit in vreun fel). Insa atunci cand exista posibilitatea de a sminti pe altul - poate un om care vrea in mod sincer sa il caute pe Dumnezeu si vrea sa afle despre ortodoxie (deci un om cu bune intentii spre Dumnezeu), este atat de dureros ca cineva sa-i taie aripile sau sa-l devieze spre o intelegere gresita, incat nu as vrea sa se intimple asa ceva (de aici aparenta mea lipsa de ingaduinta - in realitate nu este lipsa de ingaduinta fata de tine, ci lipsa de ingaduinta fata de o posibilitate regretabila).
Cat despre mana de ajutor spre intelegerea lucrurilor, am incercat sa ti-o dau inca de la inceput, comentand postarea ta si aratand aspectele pe care tu nu le-ai exprimat. Insa tu ai luat-o personal, ca si cand as fi avut ceva impotriva ta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Abstinenta sexuala. Cine si cum face? andreicosmovici Morala Crestina 2199 03.02.2024 11:48:13
Poate un crestin ma poate ajuta? andrei1994 Umanitare 6 16.10.2011 16:02:01
Am o problema. Poate ma puteti ajuta. ionut98 Intrebari utilizatori 6 03.08.2011 09:37:44
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? ana1987 Calugarul 103 13.11.2009 22:13:10