![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect,sunt mai mult decat fericit sa cedez initiativa Omului bun :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Pot pune eu o întrebare? :) O am acum în minte.
Prin ce text din Noul Testament se poate argumenta cel mai simplu practicarea Botezului în numele Sfintei Treimi? Haideți că-i ușor! :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Acum am observat ultimele mesaje. Sper că nu s-a supărat nimeni pe mine că am intervenit cu o întrebare fără să fi dat niciun răspuns. :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
In Crezul ortodox
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ombun, n-ai scapat de intrebare. Ai cuvantul :) |
|
|||
|
|||
![]()
Incerc sa "inventez" ceva, asa ca o sa pun doua intrebari in una:
Care este pomul pe care Iisus il blastama si care e mesajul (avand in vedere ca atunci NU era perioada acelor fructe)? |
|
|||
|
|||
![]()
Ori ati renuntat, ori m-am pripit cu aceasta intrebare. Mie mi s-a parut foatre simpla pentru un crestin...
|
|
|||
|
|||
![]()
Pomul este smochinul.
In ce priveste mesajul, acesta este controversat. O interpretare ar fi aceea ca smochinul reprezinta Israelul Vechiului Legamant, care nu mai face roade. O alta interpretare, mai simpla, ar fi ca acesta este un simplu miracol prin care Isus isi dovedeste puterea asupra ordinii create (la fel cu potolirea furtunii). |
|
|||
|
|||
![]()
Adevărat
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum am spus, nu exista o explicatie dogmatica a miracolului, ci doar interpretari teologice, cu care putem sau nu sa fim de acord.
In ceea ce ma priveste, strict personal, nici una dintre interpretari nu ma multumeste. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|