Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.10.2011, 07:42:04
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Dorina,asa cum Dumnezeu ingaduie prezenta bolii in viata noastra,in egala masura El ingaduie si vindecarea.
Gandeste-te la Iisus,cati oameni a vindecat de boli trupesti si sufletesti si ca inclusiv a adus din morti pe Lazar.Deasemenea adu-ti aminte de Sf Pantelimon...
Ce importanta are ca omul este in varsta,pentru ca nici o zi din viata noastra nu este lasata de Dumnezeu intamplator,ci poate folosi la mantuirea noastra.De unde stii ca recapatarea vederii nu il va ajuta pe acest om intr-un fel nestiut deocamdata de noi,pentru ca miraculoase si necunoscute sunt caile Domnului?
Multi crestini traiesc cu impresia ca doar suferinta ne poate aduce mai aproape de Dumnezeu,insa in egala masura,ba chiar mai mult o fac iubirea,recunostinta,compasiunea.Suferinta apare in viata noastra atunci cand nu stim sa invatam prin iubire.
Sa ne punem de-a curmezisul in fata unei sanse pe care tot Dumnezeu o permite,pentru ca nimic nu se intampla fara voia Sa,mi se pare ceva absurd,lipsit de orice sens crestinesc sau moral.
Vechi 19.10.2011, 17:18:42
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu ma indoiesc ca i-a zis un preot duhovnic respectivei persoane sa nu isi faca operatie la ochi.
Poate doar ii este frica sa isi faca operatie la ochi.
Vechi 19.10.2011, 18:30:02
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu ma indoiesc ca i-a zis un preot duhovnic respectivei persoane sa nu isi faca operatie la ochi.
Poate doar ii este frica sa isi faca operatie la ochi.
La întrebarea dacă să se opereze părintele i-a spus o pildă despre o persoană care a orbit și a trăit 35 de ani astfel iar Dumnezeu i-a deschis ochiul interior. Ajunsese să mulțumească lui Dumnezeu că i-a luat vederea fizică.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 17:41:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Dacă ești batrân și ai orbit este bine să te operezi să-ți pui cristalin?
Eu nu prea înțeleg: ce legătură este între această întrebare și morala creștină ? Asta e o problemă medicală, nu o problemă morală.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 18:31:37
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu nu prea înțeleg: ce legătură este între această întrebare și morala creștină ? Asta e o problemă medicală, nu o problemă morală.
Am postat desaupra un răspuns care se potreivește acestei neânțelegeri.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 18:32:05
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
din ce punct de vedere?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 22:39:32
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Implicit

Citat:
Cred ca aici intervine propria vointa .Daca doresti sa iti recapeti vederea te operezi,daca consideri ca este voia Celui de sus,si nu trebuie sa intervii,lasi lucrurile asa.Trebuie cumpanite lucrurile si facut ceea ce e mai bine..

Asta inseamna sa te cunosti foarte bine pe tine insuti.Interventia duhovnicului aici mi se pare deplasata.Doar daca duhovnicul era de autoritatea unui parinte de talia lui Cleopa,Paisie ,Profirie, ar fi putut sa dea un sfat ,sau o indrumare in aceasta privina.

Deci vreau sau nu vreau sa imi recapat vederea,aceasta este intrebarea,la care nu poate raspunde decat titularul,e in functie de ce isi doreste in continuare sa faca,ce mai asteapta de la viata.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2011, 22:48:04
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Poate preotul vede si el ca ii este frica sa nu faca operatia si o consoleaza cumva.
Dumnezeu Iisus Hristos i-a vindecat si trupeste pe toti bolnavii care i-a intalnit.
Vechi 20.10.2011, 09:06:00
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Poate preotul vede si el ca ii este frica sa nu faca operatia si o consoleaza cumva.
Dumnezeu Iisus Hristos i-a vindecat si trupeste pe toti bolnavii care i-a intalnit.
Da, cred că îi este și frică, frică de ce ar putea urma după operație dar lupta ce se dă în sufletul ei este în mare măsură una de natură duhovnicească, de lăsare în voia lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2011, 13:24:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Da, cred că îi este și frică, frică de ce ar putea urma după operație dar lupta ce se dă în sufletul ei este în mare măsură una de natură duhovnicească, de lăsare în voia lui Dumnezeu.
Daca exista sanse mici ca operatia sa reuseasca si sa-i fie de real folos sau chiar si un pericol asociat cu operatia in cauza (de a nu mai vedea deloc sau chiar a-si pierde viata) atunci duhovnicul poate recomanda (nu impune!) evitarea operatiei.

Din ce ai spus tu, se intrevad prea putine detalii legate de aceste aspecte, multi ar putea trage concluzii pripite si nu tocmai favorabile ideii de credinta.

In orice caz, duhovnicul nu poate spune "fa asa" intr-o astfel de chestiune ci poate mai degraba sa faca recomandari.

Cine va avea grija de femeia respectiva daca ramane oarba?
Cei care se nasc asa invata pe parcursul unei intregi vieti cum sa aiba grija de ei insisi, cei care isi pierd vederea peste noapte, nu vor putea ani buni sa faca lucrul asta..

Deci nu e vorba doar de crucea pe care ea insisi ar trebui sa si-o asume ci si cineva din familie, iar daca e vorba de o operatie usoara, cu sanse mari de reusita si a carei costuri nu sunt din cale afara de impovaratoare, nu cred ca ar fi deloc moral ca cineva sa prefere sa fie o povara pentru altii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am o mare dilema andrei23 Botezul 6 14.06.2011 07:24:19
sunt in mare dilema alexdu Generalitati 19 06.08.2009 22:05:10
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! gadescum Umanitare 1 24.01.2009 19:48:25
mare dilema help!! quasar Nunta 13 11.09.2008 15:29:00
Va rog sa ma ajutati intr-o problema anni3_4u_20 Nunta 4 14.09.2007 22:05:57