Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2011, 17:28:11
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
De ce se mai spune in Faptele Apostolilor ca Sfintii Apostoli se intalneau la frangerea painii in prima zi a saptamanii, cum s-a intamplat in ziua Cinicizecimii sau chiar la 8 zile dupa Inviere?
Pentru că ei se intâlneau în fiecare zi a săptămânii pentru a frânge pâinea (Fapte 2,46), deci implicit și în prima și a săptămânii.
Totuși acest argument nu face din ziua întâia (respectiv din toate zilele) a săptămânii "Zile a le Domnului". Porunca respectării Zilei Domnului, rămâne doar în dreptul sâmbetei.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2011, 11:20:45
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pentru că ei se intâlneau în fiecare zi a săptămânii pentru a frânge pâinea (Fapte 2,46), deci implicit și în prima și a săptămânii.
Totuși acest argument nu face din ziua întâia (respectiv din toate zilele) a săptămânii "Zile a le Domnului". Porunca respectării Zilei Domnului, rămâne doar în dreptul sâmbetei.
Atunci interesant ar fi fost sa faca in continuare o distinctie clara intre Sabat si celelalte zile, ori importanta va cadea pe prima zi a Invierii, confirmata mai ales de Cincizecime cand s-a u implinit fagaduintele Vechiului Testament.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2011, 11:25:40
Banned

Implicit

Citat:
Atunci interesant ar fi fost sa faca in continuare o distinctie clara intre Sabat si celelalte zile, ori importanta va cadea pe prima zi a Invierii, confirmata mai ales de Cincizecime cand s-a u implinit fagaduintele Vechiului Testament.
Distincția nu se face după "cum îl taie capul" pe fiecare (ca să rămânem pe subiect), ci după distincția conferită de Dumnezeu. Iar Dumnezeu a evidențiat sâmbăta față de restul zilelor săptămânii, printr-o poruncă și prin faptul că a binecuvântat, a sfințit și a respectat această zi.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 19:49:52
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Distincția nu se face după "cum îl taie capul" pe fiecare (ca să rămânem pe subiect), ci după distincția conferită de Dumnezeu. Iar Dumnezeu a evidențiat sâmbăta față de restul zilelor săptămânii, printr-o poruncă și prin faptul că a binecuvântat, a sfințit și a respectat această zi.
Eu nu cred ca Sfintii Parinti au ajuns la interpretari arbitrare dupa "cum ii taia capul". Pentru mine este o enigma cum doar confesiunea dumneavoastra si iudaismul mai respecta ziua aceasta. Oare toate celelalte confesiuni crestine traiesc in intuneric?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 20:12:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Eu nu cred ca Sfintii Parinti au ajuns la interpretari arbitrare dupa "cum ii taia capul". Pentru mine este o enigma cum doar confesiunea dumneavoastra si iudaismul mai respecta ziua aceasta. Oare toate celelalte confesiuni crestine traiesc in intuneric?
Ca sa respectam adevarul istoric, pionierii adventisti tineau Ziua Domnului Duminica si credeau in nemurirea sufletului, marea majoritate a gruparilor millerite, doar un grup restrans de persoane , numiti si adventistii “usii inchise” sau adventistii sabatarieni si-au fixat in 1848 punctele de credinta, introducand sabatul zilei a 7-a, curatirea sanctuarului, starea mortilor si spiritul profetiei, in 1860 organizandu-se in Biserica Adventista de Ziua a 7-a. Atunci in America circula un puternic curent evanghelist-sionist, exista o afinitate pentru evrei si invatatura lor, o doamna adventista sabatariana (Minor Clorinda) conducand o astfel de miscare, ce incuraja plecarea in Palestina si constituirea de kibuturi intru implinirea profetiei si asteptarea Domnului. In acea perioada si-au fixat si adventistii sabatarieni noul crez, fixand sabatul sambata, la fel cum tineau si evreii, spre deosebire de ceilalti adventisti.

Ca o parere personala, consider pe adventistii sabatarieni asemenea crestinilor iudaizanti, carora le era imposibil sa perceapa crestinismul eliberat de perceptele religiei iudaice si aveau nevoie de Lege si de caracteristici distinctive evidente, precum taierea imprejur.

Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 20:28:32.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 20:39:27
Banned

Implicit

Citat:
Pentru mine este o enigma cum doar confesiunea dumneavoastra si iudaismul mai respecta ziua aceasta.
Credeți-mă, mă mir și eu cum e posibil acest lucru, având în vedere evidențele biblice. Și mă mir cu atât mai mult, cu cât astăzi putem considera că am depășit de mult ignoranța medievală a necunoașterii Scripturilor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inaltarea Domnului-Ziua eroilor georgeval Inaltarea Domnului 34 06.06.2019 02:16:23
Fuga in Egipt - Duminica dupa Nasterea Domnului bonicud Intrebari utilizatori 1 29.12.2012 19:40:19
cinsteste ziua Domnului mihaisepo Generalitati 7 13.11.2010 18:17:52
Piata din ZIUA DOMNULUI Dacian Intamplari adevarate 5 11.04.2008 05:49:27
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52