Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2011, 23:46:44
sebislider sebislider is offline
Member

Data înregistrării: 22.10.2011
Implicit poate ca ar trebui sa nu incepem in a folosi jigniri

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Dar tu ai vreo problemă în a-ți folosi creierul și în afara stereotipurilor mentalitare standard ale asociației AZ7?

Biserica a fost numită deopotrivă katholică și orthodoxă încă de la începuturi, primele izvoare documentare fiind Epistola Sfântului Ignatie Teoforul către Smyrneni (anul 105) și Martiriul Sfântului Policarp (155)

Biserica este Katholică (cuprinde totalitatea revelației) și Orthodoxă (deține deplinătatea harului și a adevărului) spre deosebire de haireseis (grupuri de autoiluminați gen AZ7 care selectează ce le place din adevărul și integritatea revelației.)

Trices, nu știu care problemă morală e mai gravă în cazul tău: prostia sub aparența cunoașterii, viclenia sub masca politeții sau minciuna travestită în sofisme valide doar pentru creiere blocate cognitiv la nivel preșcolar !
Chiar daca nu suntem de acord cu o opinie nu merita sa incepem sa jugnim pe celalalt. Daca ajungem aici nu se merita in a mai prelungi discutia. Am dreptate?
Desi nu sunt de acord in totalitate cu Penticostalul totusi hai sa pastram un aer civilizat si sa ne argumentam pozitia iar unde nu avem argumente solide sa ne recunoastem golurile sau poate.... ca asa am "pomenit" sau poate ca... asa credem noi... etc.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2011, 08:57:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sebislider Vezi mesajul
Chiar daca nu suntem de acord cu o opinie nu merita sa incepem sa jugnim pe celalalt. Daca ajungem aici nu se merita in a mai prelungi discutia. Am dreptate?
Desi nu sunt de acord in totalitate cu Penticostalul totusi hai sa pastram un aer civilizat si sa ne argumentam pozitia iar unde nu avem argumente solide sa ne recunoastem golurile sau poate.... ca asa am "pomenit" sau poate ca... asa credem noi... etc.
Citat:
Cred ca mai intelept ar fi ca inainte de a face afirmatii de dragul de a le face si de a lua peste picior pe altii sa ne informam mai bine.

Va citez: „inainte de a face afirmatii de dragul de a le face”, poate ar trebui "sa ne informam mai bine", deci sa fiti atent cui i-a fost adresat raspunsul (nu era Penticostalul), in ce context, care a fost pozitia userului respectiv , de ce s-a ajuns la aceasta situatie si dupa sa „trageti la rost” pe cineva, nu credeti? Un om care respecta pe altul, va fi intotdeauna respectat. Unul care s-a inscris si reinscris pe forum doar pentru a ataca constant, intr-un mod persiflator ,adevarurile de credinta si practicile celorlalti , nu se potoleste si nu inceteaza cu acest discurs convulsiv , cauzator de indispozitie generala (pentru ca raneste), pana nu primeste o replica ferma, fara menajamente, echivalenta cu o chemare la ordine, singura la care acea persoana reactioneaza. Ne instalam cu comoditate in fotoliu si pretuim valorile inertiale, care sa nu ceara ridicarea de pe scaun. Cineva trebuie sa-si sacrifice postura nobletii critice si sa sa ridice din fotoliu, asumandu-si riscul unei iesiri „nedemne” , tocmai pentru a pune capat unui infantil joc al muschilor faciali, cu perspective de a se perpetua mediocru, la nesfarsit.

[COLOR=black]
Citat:
Nu e o explicatie asta. Hai sa nu dam raspunsuri doar ca sa le dam.
[/COLOR]
Daca e raspunsul eronat, corijati-l, insa atragandu-i atentia la maniera in care ati facut-o, l-ati jignit. Cum ramane cu "daca nu suntem de acord cu o opinie, nu jignim"? Credeti ca Penticostalul se va simti bine cand va citi aceasta replica, in care i-ati spus direct „ca vorbeste de dragul de a vorbi”, asumand ca n-a gandit ceea ce a spus? Aruncati foarte usor cu sfaturi, vad ca ati luat userii la rand, insa ma intreb daca dmv. sunteti dispus sa la acceptati.

Last edited by ioanna; 26.10.2011 at 09:34:19.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2011, 10:09:35
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Un om care respecta pe altul, va fi intotdeauna respectat.
În numele cărei etici rostiți această sentință (valabile ambele sensuri)? Budistă, hindusă...? Desigur nu, căci aceste filosofii religioase propovăduiesc respectul acordat și celor "nevrednici de respect". Sper că am fost suficient de explicit...

Citat:
Unul care s-a inscris si reinscris pe forum
Din subiectiva și "inerțiala" dumneavoastră perspectivă așa pare, însă din perspectiva mea sună mai corect: "unul care a fost banat și rebanat pe forum". De exact osutăfărăunu ori. Și aceasta pentru că nu merită respect: e un "sectant", un "eretic", "nu e om, e lup, e vulpe" și merită să fie stârpit. Am citat doar cele mai "respectuase" epitete exprimate de personalități reprezentative ale ortodoxiei românești, nu și cele grosiere - acestea pot fi găsite pe forum (neșterse și nebanate) "vrednice" oricând de o listă a [ne]rușinii ortodoxe. Am ezitat să scriu "ortodoxe"... dar aceasta e realitatea... a trebuit să vină pe forumul ortodox un catolic, un penticostal și -iată- un baptist ca să confirme acest lucru!

Desigur sunt nedrept, au fost de-a lungul anilor și ortodocși care au ridicat glasul împotriva injuriilor, drăcuielilor și blestemelor rostite de ortodocși asupra ne-ortodocșilor, dar aceștia au fost ignorați ori chiar blamați pentru curajul lor. Unii s-au și retras de pe forum...
Reply With Quote
Vechi 26.10.2011, 10:18:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Va citez: „inainte de a face afirmatii de dragul de a le face”, poate ar trebui "sa ne informam mai bine", deci sa fiti atent cui i-a fost adresat raspunsul (nu era Penticostalul), in ce context, care a fost pozitia userului respectiv , de ce s-a ajuns la aceasta situatie si dupa sa „trageti la rost” pe cineva, nu credeti? Un om care respecta pe altul, va fi intotdeauna respectat. Unul care s-a inscris si reinscris pe forum doar pentru a ataca constant, intr-un mod persiflator ,adevarurile de credinta si practicile celorlalti , nu se potoleste si nu inceteaza cu acest discurs convulsiv , cauzator de indispozitie generala (pentru ca raneste), pana nu primeste o replica ferma, fara menajamente, echivalenta cu o chemare la ordine, singura la care acea persoana reactioneaza. Ne instalam cu comoditate in fotoliu si pretuim valorile inertiale, care sa nu ceara ridicarea de pe scaun. Cineva trebuie sa-si sacrifice postura nobletii critice si sa sa ridice din fotoliu, asumandu-si riscul unei iesiri „nedemne” , tocmai pentru a pune capat unui infantil joc al muschilor faciali, cu perspective de a se perpetua mediocru, la nesfarsit.

Daca e raspunsul eronat, corijati-l, insa atragandu-i atentia la maniera in care ati facut-o, l-ati jignit. Cum ramane cu "daca nu suntem de acord cu o opinie, nu jignim"? Credeti ca Penticostalul se va simti bine cand va citi aceasta replica, in care i-ati spus direct „ca vorbeste de dragul de a vorbi”, asumand ca n-a gandit ceea ce a spus? Aruncati foarte usor cu sfaturi, vad ca ati luat userii la rand, insa ma intreb daca dmv. sunteti dispus sa la acceptati.
Si totusi, de ce a gresit Penticostalul? Din cate stiu, cuvantul „baptist” provine de la grecescul „baptizo” si inseamna botezat prin scufundare. La aspectul etimologic s-a referit dansul si nu semantica: „baptist” - cel care s-a botezat atunci cand a crezut. Botezul la ortodocsi e initierea pe calea credintei, abia dupa ce am sporit in "asemănare" prin dragoste, ni se face si harul dumnezeiesc "simțit". La d-voastra nu se practica botezul copiilor de mici, insa am o curiozitate: exista copii crescuti si educati in familii baptiste care sa refuze botezul la majorat? (sau cand se obisnuieste sa se faca).

@osutafaraunu: Va lipseste demnitatea de a accepta decizia administratorilor formului, care v-au banat in mod just si continuati sa reveniti pe acest forum,doar pentru a continua sa improscati cu noroi in Ortodoxie. Promovarea dialogului neconstructiv si modalitatea in care va relationati cu persoane care impartasesc o credinta diferita de a d-voastra, nu aduc niciun serviciu bisericii din care faceti parte, ba mai mult, confirma unele "prejudecati" despre anumiti membrii ai Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a si despre metodele "prozelitismului advent".

Nu stiu din ce zona sunteti, insa chiar am sa-i intreb pe adventistii din orasul meu, ca tot incepe “festivalul de tineret” saptamana viitoare, care e pozitia lor fata de “prozelitismul online”, daca vi se impune in mod expres sau e optiunea fiecaruia si de ce tendinta de a denigra cultul crestin-ortodox, in schimb ce relatiile sunt cordiale cu ceilalti. Imi veti servi ca exemplu.

Last edited by ioanna; 26.10.2011 at 10:50:23.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2011, 11:33:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Din cate stiu, cuvantul „baptist” provine de la grecescul „baptizo” si inseamna botezat prin scufundare. La aspectul etimologic s-a referit dansul si nu semantica: „baptist” - cel care s-a botezat atunci cand a crezut. Botezul la ortodocsi e initierea pe calea credintei, abia dupa ce am sporit in "asemănare" prin dragoste, ni se face si harul dumnezeiesc "simțit".
De fapt cred ca era vorba de o idee ecumnista, si noi suntem baptisti (suntem botezati) si ei sunt ortodocsi. Si noi avem Cincizecimea (pentecost), deci suntem penticostali , si eu sunt ortodocsi, etc.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2011, 16:57:30
Banned

Implicit

Citat:
Nu stiu din ce zona sunteti, insa chiar am sa-i intreb pe adventistii din orasul meu, ca tot incepe “festivalul de tineret” saptamana viitoare, care e pozitia lor fata de “prozelitismul online”, daca vi se impune in mod expres sau e optiunea fiecaruia si de ce tendinta de a denigra cultul crestin-ortodox, in schimb ce relatiile sunt cordiale cu ceilalti. Imi veti servi ca exemplu.
Intrarea mea pe acest forum este o inițiativă personală, nu se impune niciun fel de "prozelitism online" de sus. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă s-ar da o astfel de "directivă", să posteze zilnic în loc de 2-3 adventiști 2.000-3.000 de tineri adventiști (că tot ați amintit de Festivalul de Tineret. Nu sunt din București)...
Iar dacă doriți exemple de "prozelitism online" și încă prozelitism violent, vă pot da 2-3 linkuri ortodoxe (chiar recente) în care nu sunt implicați mireni ca mine, ci preoți și călugări, deci Biserica prin reprezentanții ei.

Nu înțeleg de ce postarea unor adevăruri e receptată ca "denigrarea cultului creștin-ortodox", în schimb etichetarea în toate felurile a neoprotestanților e ptivită ca un lucru normal.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2011, 17:23:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu înțeleg de ce postarea unor adevăruri e receptată ca "denigrarea cultului creștin-ortodox", în schimb etichetarea în toate felurile a neoprotestanților e ptivită ca un lucru normal.
Tocmai acest lucru ii voi intreba (festivalul e la Cluj), daca etichetarile de genul “hulitori de Duh Sfant” si multe altele, pe care le-ati adus ortodocsilor, fac parte din dogmatica adventista. Ne-ati catalogat in fel si chip, in sute de postari , pline de persiflari la adresa Ortodoxiei, ironizari ale practicilor confesionale. Daca un ortodox aminteste de eresurile doctrinei advente, sariti 15m in sus, pentru ca a folosit cuvantul “eres”, dar acesta este un ADEVAR, e marturisirea noastra de credinta, nu putem crede in ceea ce interpretati dmv., sunt conceptii false dpdv ortodox. Insa noi trebuie sa acceptam tacit toate ironiile dmv, nu? Dmv. nu puteti sa va prezentati crezul, fara sa aruncati cu "sageti otravite" in noi, de genul celei amintite la inceputul postarii. La aspectul acesta m-am referit cand am spus "denigrarea credintei crestin-ortodoxe". Nu intamplator ati fost banat de o multime de ori, dar se pare ca n-ati invatat nimic, ati revenit de fiecare data, pastrand aceeasi atitudine provocatoare.

Last edited by ioanna; 26.10.2011 at 17:32:02.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2011, 17:52:12
Banned

Implicit

Citat:
Tocmai acest lucru ii voi intreba (festivalul e la Cluj), daca etichetarile de genul “hulitori de Duh Sfant” si multe altele, pe care le-ati adus ortodocsilor, fac parte din dogmatica adventista.
Puteți s-o faceți, dar să dați și linkurile respective pentru ca mărturia dumneavoastră să nu fie catalogată drept mincinoasă.
Și pentru că s-a lămurit acest aspect spre liniștea dumneavoastră, puteți reveni la topic.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2011, 18:07:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Stati linistit, ati oferit atata material, incat o sa mi se termine cartusul la imprimanta. Daca n-ati fi adus din nou pe tapet acest subiect, nu se devia de la topic. Inchei off topicul aici.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2011, 00:24:17
sebislider sebislider is offline
Member

Data înregistrării: 22.10.2011
Implicit imi asum greaseala...

Citat:

[COLOR=black][/COLOR]
Asa este, aveti dreptate. Ora tarzie de atunci si-a luat tributul. Cred ca Penticostalul nu s-a suparat ... a fost pur si simplu o greseala fara intentie... Cat despre faptul ca am luat userii la rand - asta a sunat cam dur... Nu asta a fost intentia mea. Am vrut doar sa dau replici sau raspunsuri la nedumeriri sau intrebari despre unele lucruri din discutie... Sa-mi fie cu iertare daca am suparat pe cineva. Toata stima.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44