Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2011, 15:44:17
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sebislider Vezi mesajul
Cred ca am explicat mai inainte cu cateva post-uri de ce. Lucrurile merg in aceasta ordine deoarece au fost cazuri cand unii copii au fost botezati la gramada impreuna cu parintii lor fara acordul lor, al copiilor. Si cand zic copii ma refer la 12-13 ani cand incepi sa gandesti un pic mai mult decat jucarii si desene animate. Si de asemenea s-au intamplat cazuri cand oamenii au avut motive ascunse pentru a face aceste lucruri. Vroiau sa se boteze pt ca sa devina membri intr-o biserica sau alta unde cautau anumite avantaje sau ca sa se poata apropia de nu stiu ce fata de care-i placea lui. In concluzie: Lucrurile merg asa pt a afla motivatia cu care se face botezul. Ce sta in spatele acestei decizii de a te boteza? Nu te gandi ca este un fel de interogatoriu - dimpotriva lucrurile merg destul de frumos. Nimeni nu face acest pas decat dupa o perioada dupa ce a mers la o biserica sau alta si s-a imprietenit cu oamenii de acolo, inclusiv cu cei mai mari de pe acolo; a inteles cum stau lucrurile sau cum credem noi, iar acest lucru s-a vazut cat de cat in viata lui. Nu o sa fim pusi niciodata sau aproape niciodata in situatia in care o sa vina o persoana de pe strada pe care nu o cunoastem si nu ne cunoaste si sa ceara sa fie botezata iar noi sa fim pusi in situatia de a spune ca nu se poate. Sper ca am fost destul de explicit. Toata stima.
Din păcate pentru mine nu sunteți destul explicit. O dată afirmați citez "persoana trebuie sa treaca inainte de botez prin niste intalniri cu unul din liderii bisericii iar apoi printr-o intalnire cu cei din comitet" iar apoi primesc un răspuns citez "Nu te gandi ca este un fel de interogatoriu - dimpotriva lucrurile merg destul de frumos". Nimic concret, dar observ că totul este frumos.

Repet întrebările cu rugămintea de veni cu răspunsuri concrete și la subiect (dacă nu puteți susține un răspuns nu este problemă - accept și lipsa unui răspuns concret).

1.De ce trebuie să treacă acea persoană prin mai multe întâlniri cu liderii bisericii? Unde avem vreo dovadă în istoria creștinismului de aceste relatări?
2.Pe ce se bazează această idee că înainte de botez o persoană trebuie treacă prin analiza unui comitet? (cu ce argumente susțineți această idee - argumente biblice sau din istoria creștinismului)

Last edited by ovidiu b.; 26.10.2011 at 15:54:56.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44