![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fiii lui Sem au fost: Elam, Asur, Arfaxad, Lud și Aram. Iar fiii lui Aram au fost: Uț, Hul, Gheter și Maș. Lui Arfaxad i s-a născut Cainan; lui Cainan i s-a născut Șelah; lui Șelah i s-a născut Eber; Iar lui Eber i s-au născut doi fii: numele unuia era Peleg, pentru că în zilele lui s-a împărțit pământul, și numele fratelui său era Ioctan. Sa asteptam raspunsul domnului Osutafaraunu, de ce considera ca Sem e (sau nu e) cel mai mare. Raspunsul meu final ramane : Iafet. Ham e cel mai mic dintre frati, asa cum apare in Facere (9:24), asta e limpede. Sem avea 100 de ani la doi ani dupa potop (Facere 11:10),asta insemnand ca Noe sa aiba 602 ani, deci Sem s-a nascut cand Noe avea 502 ani. Din (Facere 5:32)aflam ca primul fiu al lui Noe s-a nascut cand el avea 500 de ani, deci acesta nu poate fi decat Iafet. Fraza din Facere 10:21 pare in neconcordanta cu calculul facut, ori traducerea e de vina , caci ar fi mers "tatăl tuturor fiilor lui Eber și frate cu Iafet, cel mai mare" [dintre frati] , ori am gresit calcului :) Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 13:59:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa ce e mai interesant in versetul 21 e ca se face referire ca Sem e fratele lui Iafet desi acest lucru a fost afirmat inainte in mai multe randuri. Cel mai probabil se refera ca sunt frati(nu doar de sange) in ceea ce priveste binecuvantarile mostenite (Facerea 9:27), binecuvantari de care Ham nu a avut parte. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca s-a lamurit problema, sa continuam :)
intrebare: Cine croncanea ca un cocor , ciripea ca o randunica si gemea ca o porumbita? ![]() Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 15:04:16. |
|
|||
|
|||
![]()
cred ca ezechia da nu sunt 100% sigur :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Corect! acuma verificam, apare lastun in Biblia sinodala, in loc de randunica. (Isaia 38:14)
Preiei stafeta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o intrebare al carei raspuns probabil va implica opinii personale dar consider ca e utila si ne ajuta sa analizam mai in detaliu intamplarea respectiva. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca Noe l-ar fi blestemat direct pe Ham, asta ar fi insemnat sa-l „pecetluiasca” cu un destin pe el si urmasii sai, sa le determine caracterul, sa-i predestineze, deci sa fie nesalvabili. Prin blestemul asupra pamantului, Ham si-a pierdut dreptul de a-l stapani, deci implicit va suferi,va trebui sa lupte ca sa-l munceasca, pamantul fiind sursa vietuirii sale, insa decaderea sau pocainta depinde doar de el.
Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 17:08:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Au decazut spiritual si material, ajungand sub jurisdictia lui Israel. Ca sa corelez raspunsul cu ceea ce am spus anterior, nu cred ca aceasta cadere a lor s-a datorat blestemului, ci mai degraba lui Noe i-au fost descoperite de Dumnezeu pacatele urmasilor lui Ham, fapt ce a determinat blestemul, spus in sens avertizator, o profetie despre viitor. Ok, las si pe altii :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|