![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu contest impactul istoric al povestilor despre Iisus, preluate si modificate dupa caz (sau interes) de diversi oportunisti sau credinciosi. Citat:
Cred ca perceptia asupra lumii va e afectata de situatia din Romania, unde e aproape de neconceput ca o persoana sa nu fie religioasa (sau macar sa se declare ca atare), si deci (aproape) sigur ortodoxa. Nu avem de a face cu un Stat in care convietuiesc o multitudine de confesiuni, nationalitati si convingeri, si ni se pare ca situatia din Romania se aplica la intreaga lume. Ei bine, nu e asa. Europa de vest e deja, de multa vreme, un amalgam de culturi, nationalitati si religii. Care, si asta e un punct important, trebuie sa convietuiasca intr-un mediu dominat de respect si intelegere reciproca. Mai ales in cazul religiei, neutralitatea in spatiul public e importanta. Repet, nu e vorba de interzicere, ci de practicarea religiei in spatiu privat. Lucru care nu ar trebui sa ii deranjeze pe crestini, care propovaduiesc valori ca smerenie, humility, etc. Nu?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|