Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2011, 11:08:49
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
La fel de hotărât (amin/adevărat) o spune și în dreptul tâlharului pocăit ce moștenește Împărăția Ceruruilor nebotezat. Nu apa ne deschide calea spre Cer, ci nașterea din nou, nașterea de Sus, pocăința, metanoia, schimbarea mentalității, su cum vreți să-i ziceți.
Luca 23
42. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.
43. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai.

Cum observa cineva, tîlharul a murit sub legea cea veche. Atunci nu exista Biserica, Duhul Sfînt nu era pogorît peste oameni, oamenii puteau evita Iadul după moarte. Totuși acest tîlhar plin de păcate are acces sus, dar unde anume? În Rai. Dacă te uiți cu atenție, el cere Împărăția, însă primește Raiul. Nu știu dacă e vreo diferență între Rai și Împărăția Cerurilor, dar cam asta deduc din versetele Scripturii.

Citat:
Ideea aceasta seamănă cu teoria martorilor lui Iehova, sper că nu se regăsește în ortodoxie. Locașurile pe care Hristos le pregătește pentru cei mântuiți nu sunt pe categorii segregaționiste.
Din cîte știu, martorilor "obișnuiți", adică celor care se plimbă pe străzi căutînd să convertească lumea sau celor care bat pe la uși li se promite Pămîntul, în timp numai liderii lor vor avea o răsplată mai mare, ca de exemplu lumi de stăpînit sau alte chestii de genul ăsta. Să nu comparăm teologia lor ridicolă cu Ortodoxia.

La ortodocși, mîntuirea este numai începutul asemănării cu Dumnezeu. Este scăparea sau salvarea de cel rău și de Iadul lui. Mai mult decît mîntuirea este desăvîrșirea, vezi întîlnirea Lui Hristos și răspunsul Lui către tînărul care căuta desăvîrșirea. Fiți desăvîrșiți, fiți neprihăniți ca pruncii, da! Puțini ajung însă la desăvîrșire. Apoi este îndumnezeirea, forma cea mai înaltă de asemănare cu Dumnezeu, pe care unii Sfinți o ating încă din timpul vieții. Ei gustă din fericirea contemplației Creatorului prin rugăciunea extatică... Ce știm noi?

Deci da, locașurile sînt pe categorii, căci cine lucrează mai mult primește mai mult. Unul 30, altul 60, altul 100. Fiecare cu răsplata lui, după gradul de apropiere de asemănarea cu Hristos, Modelul tuturor. Evident că și cei damnați nu primesc aceeași plată, pentru că și păcatele lor au fost mai mult sau mai puțin grave.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 11:18:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu apa ne deschide calea spre Cer...
Va contrazice Domnul nostru Isus Cristos:
"îți spun că dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu"
Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 11:43:11
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
"îți spun că dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu"
Este atît de clar. Nu știu de ce vrea lumea să interpreteze aceste cuvinte. De fapt știu, pentru că cică i-ar condamna pe cei nebotezați la întuneric, ca și cum Lui Dumnezeu nu i-ar păsa de fiecare făptură omenească adusă la existență, indiferent de locul și timpul în care a viețuit.

Last edited by Florin-Ionut; 01.11.2011 at 11:45:25.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 15:03:15
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cum observa cineva, tîlharul a murit sub legea cea veche.
Și care e problema? Și lui Nicodim îi spune Iisus adevărat/Amin tot "sub legea cea veche". Și ucenicilor în episodul cu binecuvântarea copiilor de asemenea. Asta ar însemna că e mai puțin adevărat/Amin ce a spus El?

Citat:
Din cîte știu, martorilor "obișnuiți", adică celor care se plimbă pe străzi căutînd să convertească lumea sau celor care bat pe la uși li se promite Pămîntul, în timp numai liderii lor vor avea o răsplată mai mare, ca de exemplu lumi de stăpînit sau alte chestii de genul ăsta. Să nu comparăm teologia lor ridicolă cu Ortodoxia.
Păi atunci te rog frumos, nu mai veni cu idei din acestea "ridicole" (că unii vor moștenii pământul, iar alții vor ajunge mai sus in Cer). Iar dacă Ortodoxia ți-a sugerat asemenea idei, îmi pare rău pentru tine...

Citat:
Deci da, locașurile sînt pe categorii, căci cine lucrează mai mult primește mai mult. Unul 30, altul 60, altul 100.
Eu știu altfel din pilda lui Hristos (Mat.20,1-16) anume că toți primesc acel "1 dinar", fie că a lucrat mai mult sau mai puțin. Pentru că noi oamenii avem "ochiul cel rău" (vers. 15), inventăm clase sociale și ierarhii și în Cer...
Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 15:06:04
Banned

Implicit

Citat:
Acolo accentul cade pe nașterea din nou, nu pe H2O. Poți să te scufunzi în apă de 70X7, dacă tot omul cel vechi rămâi, nu ajută la nimic...
Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 15:14:21
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Acolo accentul cade pe nașterea din nou, nu pe H2O. Poți să te scufunzi în apă de 70X7, dacă tot omul cel vechi rămâi, nu ajută la nimic...
Avind in vedere ca Domnul nostru Isus Cristos nu ne-a spus pe ce cade accentul ci a mentionat cuvintele "apa" si "duh", preferam sa-L credem pe EL si nu pe dumneavoastra.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 16:16:16
Banned

Implicit

Citat:
Avind in vedere ca Domnul nostru Isus Cristos nu ne-a spus pe ce cade accentul ci a mentionat cuvintele "apa" si "duh", preferam sa-L credem pe EL si nu pe dumneavoastra.
Având în vedere că Domnul nostru Isus Cristos nu ne-a spus să botezăm bebelușii, preferăm să-L credem pe El și nu pe dumneavoastră.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 16:24:53
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Amin = Așa să fie!

Citat:
Păi atunci te rog frumos, nu mai veni cu idei din acestea "ridicole" (că unii vor moștenii pământul, iar alții vor ajunge mai sus in Cer). Iar dacă Ortodoxia ți-a sugerat asemenea idei, îmi pare rău pentru tine...
Domnule, e scris în Biblie negru pe alb că va fi un cer nou și un pămînt nou. Hristos ne spune că fericiți sînt cei blînzi, că aceia vor moșteni pămîntul. Ai vreun dubiu? Sau crezi că pămîntul cel nou va fi un fel de muzeu pentru cei care vor locui în ceruri? :)

Citat:
Eu știu altfel din pilda lui Hristos (Mat.20,1-16) anume că toți primesc acel "1 dinar", fie că a lucrat mai mult sau mai puțin. Pentru că noi oamenii avem "ochiul cel rău" (vers. 15), inventăm clase sociale și ierarhii și în Cer...
Posibil să ai dreptate și să am eu înțelegerea cea lumească a acestui lucru.

Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 16:27:35
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Având în vedere că Domnul nostru Isus Cristos nu ne-a spus să botezăm bebelușii, preferăm să-L credem pe El și nu pe dumneavoastră.
...dar nici nu a spus să nu botezăm copiii! :)

Reply With Quote
Vechi 01.11.2011, 17:12:24
Banned

Implicit

Citat:
Amin = Așa să fie!
Acesta este cuvântul din original [άμήν] tradus în limba română prin "adevărat".

Citat:
Domnule, e scris în Biblie negru pe alb că va fi un cer nou și un pămînt nou. Hristos ne spune că fericiți sînt cei blînzi, că aceia vor moșteni pămîntul. Ai vreun dubiu?
Nu am niciun dubiu. Așa scrie și eu așa cred. Confuzia provine probabil din succesiunea evenimentelor și neînțelegerea pe deplin a acestora:

Când vine Domnul Hristos să-i învie pe drepții morți și să-i transforme pe drepții în viață, El nu va atinge pământul ci toți mântuiții Îl vor întâmpina în văzduh (1 Tes. 4,17) și vor merge în Cer. Abia după mia de ani, Hristos va coborî din nou pe pământ (Apoc. 20), îi va învia pe cei nedrepți, va începe faza executorie a judecății lui Dumnezeu în iezerul de foc, iar când se va termina cu păcatul și păcătoșii pe pământul cel nou se va așeza Noul Ierusalim unde mântuiții vor locui pe veci cu Hristos.

Citat:
...dar nici nu a spus să nu botezăm copiii! :)
Ar fi fost absurd să ne spună să nu botezăm copiii, să nu căsătorim bebelușii și să nu îngropăm oamenii vii. Lucrurile acestea nu ni le-a spus deoarece ne-a înzestrat cu rațiune.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44