![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
42. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta. 43. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai. Cum observa cineva, tîlharul a murit sub legea cea veche. Atunci nu exista Biserica, Duhul Sfînt nu era pogorît peste oameni, oamenii puteau evita Iadul după moarte. Totuși acest tîlhar plin de păcate are acces sus, dar unde anume? În Rai. Dacă te uiți cu atenție, el cere Împărăția, însă primește Raiul. Nu știu dacă e vreo diferență între Rai și Împărăția Cerurilor, dar cam asta deduc din versetele Scripturii. Citat:
La ortodocși, mîntuirea este numai începutul asemănării cu Dumnezeu. Este scăparea sau salvarea de cel rău și de Iadul lui. Mai mult decît mîntuirea este desăvîrșirea, vezi întîlnirea Lui Hristos și răspunsul Lui către tînărul care căuta desăvîrșirea. Fiți desăvîrșiți, fiți neprihăniți ca pruncii, da! Puțini ajung însă la desăvîrșire. Apoi este îndumnezeirea, forma cea mai înaltă de asemănare cu Dumnezeu, pe care unii Sfinți o ating încă din timpul vieții. Ei gustă din fericirea contemplației Creatorului prin rugăciunea extatică... Ce știm noi? Deci da, locașurile sînt pe categorii, căci cine lucrează mai mult primește mai mult. Unul 30, altul 60, altul 100. Fiecare cu răsplata lui, după gradul de apropiere de asemănarea cu Hristos, Modelul tuturor. Evident că și cei damnați nu primesc aceeași plată, pentru că și păcatele lor au fost mai mult sau mai puțin grave.
|
|||
|
|||
![]()
Va contrazice Domnul nostru Isus Cristos:
"îți spun că dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu" |
|
||||
|
||||
![]()
Este atît de clar. Nu știu de ce vrea lumea să interpreteze aceste cuvinte. De fapt știu, pentru că cică i-ar condamna pe cei nebotezați la întuneric, ca și cum Lui Dumnezeu nu i-ar păsa de fiecare făptură omenească adusă la existență, indiferent de locul și timpul în care a viețuit.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 01.11.2011 at 11:45:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Eu știu altfel din pilda lui Hristos (Mat.20,1-16) anume că toți primesc acel "1 dinar", fie că a lucrat mai mult sau mai puțin. Pentru că noi oamenii avem "ochiul cel rău" (vers. 15), inventăm clase sociale și ierarhii și în Cer... |
|
|||
|
|||
![]()
Acolo accentul cade pe nașterea din nou, nu pe H2O. Poți să te scufunzi în apă de 70X7, dacă tot omul cel vechi rămâi, nu ajută la nimic...
|
|
|||
|
|||
![]()
Avind in vedere ca Domnul nostru Isus Cristos nu ne-a spus pe ce cade accentul ci a mentionat cuvintele "apa" si "duh", preferam sa-L credem pe EL si nu pe dumneavoastra.
|
|
|||
|
|||
![]()
Având în vedere că Domnul nostru Isus Cristos nu ne-a spus să botezăm bebelușii, preferăm să-L credem pe El și nu pe dumneavoastră.
|
|
||||
|
||||
![]()
Amin = Așa să fie!
Citat:
Posibil să ai dreptate și să am eu înțelegerea cea lumească a acestui lucru.
|
||||
|
||||
![]()
...dar nici nu a spus să nu botezăm copiii! :)
|
|||
|
|||
![]()
Acesta este cuvântul din original [άμήν] tradus în limba română prin "adevărat".
Citat:
Când vine Domnul Hristos să-i învie pe drepții morți și să-i transforme pe drepții în viață, El nu va atinge pământul ci toți mântuiții Îl vor întâmpina în văzduh (1 Tes. 4,17) și vor merge în Cer. Abia după mia de ani, Hristos va coborî din nou pe pământ (Apoc. 20), îi va învia pe cei nedrepți, va începe faza executorie a judecății lui Dumnezeu în iezerul de foc, iar când se va termina cu păcatul și păcătoșii pe pământul cel nou se va așeza Noul Ierusalim unde mântuiții vor locui pe veci cu Hristos. Ar fi fost absurd să ne spună să nu botezăm copiii, să nu căsătorim bebelușii și să nu îngropăm oamenii vii. Lucrurile acestea nu ni le-a spus deoarece ne-a înzestrat cu rațiune. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|