![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. păcate săvârșite 2. "credința în lucrarea lui Dumnezeu" (dacă ați citit Col. 2,12) 3. "primirea" în inimă [minte] a lui Hristos, "credință în Numele Lui" (Ioan 1,12) 4. acceptare a legământului harului, ce presupune și învățare (Mat.28,19) 5. mărturie și deschidere a cugetului |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred că n-am prins ideea... Ce pot însă să vă spun, este că bebelușul nu poate "lua aminte" la ce se amintește ades în predicile de la amvoanele noastre. În consecință, el nici nu răspunde cu un "Amin!", decât cel mult cu un "oooaaaa!" ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nașii și părinții pot spune mai mult decât ooaa....oare de ce ni i-a lăsat Dumnezeu?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca să ne educe (on topic), nu ca să ia decizii în locul nostru. Apropos, arătați-mi și mie unde ne-a lăsat Dumnezeu nașii.
|
|
|||
|
|||
![]()
de păcatul strămoșesc ați uitat?
Citat:
Citat:
Citat:
„Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu” (Ioan 3. 4,5) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu poți uita un text biblic inexistent. Arătați-mi dvs. unde scrie că botezul spală "păcatul strămoșesc". Și apoi... Hristos nu ne-a absolvit prin moartea Sa de vina "păcatului strămoșesc"? Dacă tot spuneți că ar exista așa ceva...
"Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți." (Col. 2,12) Credeți că ați rezolvat problema printr-un clișeu ortodox? Ia priviți mai bine la textul de sus ![]() Citat:
![]() Dacă au putut fi învățați și dacă au înțeles învățătura aceasta, au solicitat botezul și au fost botezați. |
|
|||
|
|||
![]()
să nu mai recurc la posturi kilometrice aici sunt răspunsurile: http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...ului-botez.htm
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nu mai recurc, Că o încurc... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
hmm ...oare numai comod? sau evit să interpretez versetele după cum mă taie capul? să ne facem înteleși...unde mai sunt atunci Sfinții Părinți?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|