Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2011, 17:54:24
candles in the wind candles in the wind is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.10.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Exact... Asta e ceea ce incerc sa fac...

Si nu prea inteleg, daca incerc sa nu fiu ca toti oamenii (la general vorbind) deja nu sunt pe o cale placuta domnului ?
Ceea ce vrea sa spun este ca incerci sa NU fii cum spune Domnul..daca exista tipul asta de viata probabil ca si in Scripturi aparea..si cu siguranta si Sfintii Parinti erau de acord.Dar asta nu se intampla.Crezi ca preotii,care nu sunt de acord cu asta,nu stiu ce vorbesc?.Daca dam dovada de exces de zel intr-o anumita directe asta nu inseamna ca acel lucru e o virtute.Ca sa fac o analogie asa incat sa fie mai clar..postul negru e acceptat de biserica,desigur in anumite limite..si eu ma hotarasc intr-o zi ca nu vreau sa mai mananc NICIODATA..asta inseamna ceva??inseamna doar ca imi propun eu cu incapatanare sa fac ceva si nimic mai mult..si bineinteles ca nu voi fi un om mai bineplacut Lui Dumneze..
Iar vorbitul despre un lucru despre care nu stim decat teorie este degeaba..as intelege intr_un fel casatoria asta alba in cazul unei vaduve,cu copii ,cu o varsta..dar sa fii tanar si netrecut absut DELOC prin viata de familie si sa iei asa hotarari mi se pare aberant..
PS:oamenii care nu sunt de acord cu tine nu sunt neaparat impotriva ta..iar cand 1,2,3,30 de oameni spun un lucru,inclusiv oameni precum P.Iustin Parvu,inseamna ca poate ar trebui sa ridici un mic semn de intrebare vis a vis de aceasta idee.
Reply With Quote
Vechi 03.11.2011, 21:06:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Rugăciune pentru căsătorie

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: "Căutati mai întâi Împărătia lui Dumnezeu, si toate celelalte se vor adăuga vouă", dăruieste-mi toate cele de trebuintă pentru a merge pe calea mântuirii.

În mâinile Tale este viata mea si fără Tine nu pot cunoaste nici împlinirea si nici bucuria cea adevărată. Stiind aceasta, având dorinta de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuti să găsesc făptura potrivită alături de care să înfrunt marea vietii acesteia.

Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poti ajuta. De multe ori ispita singurătătii mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu. De atâta durere inima mea s-a strâns, si nu este nimeni care să îmi aline durerea.

La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vietii mele. Ajută-mă să am o familie bineplăcută Tie, o familie peste care să se reverse multimea binecuvântărilor Tale.

Fereste-mă, Doamne, de tot răul. Fereste-mă de o alegere gresită. Fereste-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă însele frumusetea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusetea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimasă, nici să nu mă biruie patimile si poftele.

Tu stii, Doamne, nepriceperea si slăbiciunea mintii mele. Izbăveste-mă prin harul Tău de neputintele care mă apasă.

Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Dăruieste-mi întelepciune si răbdare. O, grea este crucea răbdării, si greu îmi este să nu fiu covârsit de ea. Dar în Tine îmi pun nădejdea.

Ajută-mă, Doamne, să iubesc Biserica, să stărui în rugăciune si să am râvnă pentru împlinirea poruncilor Tale. Să mă spovedesc ori de câte ori umbra păcatului va tulbura mintea mea, mai înainte ca gândul murdar să devină faptă. Dăruieste-mi ca primind dezlegare de păcate să-mi îndrept viata după cum Îti este bineplăcut Tie.

Fă să-mi fie mie familia cale de mântuire, cale de bucurie. Să nu caut împlinirea cea înselătoare cu care mă ademeneste această lume, ci să caut dragostea pe care ai binecuvântat-o la nunta din Cana Galileii.

Să îmi fie familia prilej pentru a-Ti multumi în fiecare zi. Si la vreme potrivită, dăruieste-mi, Doamne, copii credinciosi si sănătosi, care să ducă o viată curată si sfântă.

Rugători aduc pentru mine pe toti sfintii, pe mai marii cetelor îngeresti, pe Înaintemergătorul Tău, pe înteleptii Apostoli, si împreună cu acestia pe Preacinstita si Preacurata Maica Ta, ale căror rugăciuni primeste-le, Milostive Hristoase al meu, pentru folosul meu si pentru mântuirea mea.

Că Tu Însuti esti, Bunule, sfintirea si luminarea sufletelor noastre si Tie după cuviintă, ca unui Dumnezeu si Stăpân, toti slavă Îti înăltăm, în toate zilele. Amin.
Vechi 04.11.2011, 20:33:33
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de candles in the wind Vezi mesajul
Ceea ce vrea sa spun este ca incerci sa NU fii cum spune Domnul..daca exista tipul asta de viata probabil ca si in Scripturi aparea..si cu siguranta si Sfintii Parinti erau de acord.
in vietile destulor sfinti apare casatoria alba
Vechi 05.11.2011, 20:58:07
dumitrucelmare2000 dumitrucelmare2000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit Am si eu o intrebare

Dine cate stiu eu, in biserica ortodoxa tot ceea ce se face cu binecuvantarea duhovnicului este admis. Prin urmare daca exista un duhovnic care sa-si dea consimtamantul pentru asa ceva casatoria alba poate fi acceptata dovada fiind numerosi sfinti din biserica noastra care in trecut au trait impreuna in curatie.
Desigur ca trebuie sa ai anumite motive intemeiate ca sa doresti asa ceva si ma gandesc ca este si foarte greu ca sa ispitesti pe celalalt si sa nu faca pacatul desfranarii in alte moduri. Intrebarea mea este ce se intampla daca cei doi au trait in feciorie pana atunci, se casatoresc, practica o vreme casatoria alba si mai infiaza si 2, 3 copii apoi unul din ei se razgandeste si vrea unirea trupeasca?
Sfantul Apostol Pavel spune ca dupa casatorie barbatul nu mai este stapan pe trupul sau deasemenea si nici femeia. Ce trebuie sa faca celalalt in acest caz?
Reply With Quote
Vechi 06.11.2011, 02:17:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000 Vezi mesajul
Sfantul Apostol Pavel spune ca dupa casatorie barbatul nu mai este stapan pe trupul sau deasemenea si nici femeia. Ce trebuie sa faca celalalt in acest caz?
După cum văd eu lucrurile, trebuie să se răzgândească și celălalt. Nu există o Taină a Căsătoriei Albe, există o Taină a Căsătoriei. În cadrul ei, cei doi soți sunt legați de datoria conjugală, a cărei încălcare este materie gravă.

Ceea ce nu pricep eu este următorul lucru: de ce, presupunând că iubești pe celălalt și vrei să trăiești toată viața lângă el (ea), dar fără legătură trupească, să te mai căsătorești ? Asta e o chestie care îmi scapă. În exemplele clasice de căsătorie albă întâlnite în hagiografii, căsătoria era impusă. Mai știm că, în cadrul Sfintei Familii, Sf Iosif și Sf Maria nu au avut legătură trupească. Căsătoria, în cazul lor, a fost tot impusă de situația în care se afla Sf Fecioară, într-o lume care credea în teogamii tot atâta cât crede și azi și era amenințată de oprobriu public. Dar de ce să te căsătorești în mod LIBER alb ? A trăi lângă o femeie nu e păcat, ci păcatul este consumat numai în momentul legăturii trupești extraconjugale sau premaritale. Dacă ele nu există, ce te face să te căsătorești ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 07.11.2011, 10:11:26
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Send a message via Skype™ to Silencer
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ceea ce nu pricep eu este următorul lucru: de ce, presupunând că iubești pe celălalt și vrei să trăiești toată viața lângă el (ea), dar fără legătură trupească, să te mai căsătorești ?
Nu sunt sigur, dar imi pare ca citisem undeva, ca e pacat sa traiesti cu o femeie la un loc, daca nu esti casatorit cu ea...

De mai trebuie casatorie ? Din acelashi motiv ce il vor si ceilalti oameni normali... Casatoria dupa cate stiu nu e doar o permisiune pentru unire trupeasca, nu ?
Reply With Quote
Vechi 07.11.2011, 12:35:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Nu sunt sigur, dar imi pare ca citisem undeva, ca e pacat sa traiesti cu o femeie la un loc, daca nu esti casatorit cu ea...

De mai trebuie casatorie ? Din acelashi motiv ce il vor si ceilalti oameni normali... Casatoria dupa cate stiu nu e doar o permisiune pentru unire trupeasca, nu ?
Iar motivul tau pentru o casatorie care ar fi?

Ti-e teama sa stai singur(a)?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
'CALUGARIA ALBA' Nosam Nunta 65 03.12.2020 14:32:51
Este cineva inginer proiectant? Sau stiti pe cineva? JustNicol Generalitati 0 04.03.2012 19:43:18
E cineva inginer proiectant?Stiti pe cineva ? JustNicol Stiri, actualitati, anunturi 0 04.03.2012 19:39:35
Casatoria alba Adriana_Crestina Nunta 7 11.08.2011 21:32:25
Cum gandeste Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 40 20.02.2011 09:17:08