![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
si sa nu uitam ca este o diferenta intre mare sluga si sclav.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate, Mantuitorul nostru Iisus Hristos S-a facut sluga tuturor,si ne-a invatat ca si noi sa fim asemenea.De aceea El este piatra de poticnire pentru multi care nu vor sa stie acest lucru.Ce frumoasa ar fi viata daca toti am fii slugi unii altora si nu ,,sefi""
|
|
|||
|
|||
![]()
Contrar a ceea ce cred multi, sclavia n-a fost niciodata desfiintata, doar s-a rafinat.
De exemplu la noi, la ora actuala cetateanul este sclavul statului si a unui sistem care nu de putine ori este abuziv si ia mai mult decat ofera. Binenteles, si aici se aplica principiul "scapa cine poate", cu toate riscurile de rigoare. Intrebarea care se poate pune, ca sa aducem topicul cat mai aproape de adevar, ar fi: este sclavia o institutie omeneasca sau divina? Raspunsul cred ca este destul de clar..este o institutie omeneasca. Cei care ajungeau sclavi nu ajungeau degeaba, ori erau prizonieri de razboi, ori aveau datorii care nu le puteau plati altfel, etc. Pe de alta parte, pe langa dreptul de a-i abuza, stapanii de sclavi aveau niste obligatii fata de ei: de a-i hrani, oferi un acoperis, loc de muna, etc. Statul "de drept" mai are insa pana sa se ridice la nivelul asta de umanitate. Last edited by AlinB; 04.11.2011 at 18:43:01. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
doar ca acest post nu cred ca se referea la nuanta evidentiata de tine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Termenul latin pentru slugă era famulus sau ancilla, iar pentru sclav era servus, dar uneori îi găsim interșanjați. Din "servus-servi", adică sclav, a ieșit în română "șerb", ca și salutul latinist "Servus !", adeseori tradus prin "Sluga !" și nu prin "Sclavul !".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
sclavia | Dex53 | Generalitati | 34 | 09.11.2009 03:34:45 |
|