Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2011, 12:23:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Merci pentru informatii!

Tot ce e posibil, insa mesajul meu era ironic...in sensul ca mi se par de tot rasul generalizarile de tipul celora in care doctorul e obsedat de bani, sau alte interese, nasterea se poate produce de fapt oricum, iar cezariana e total inutila.

Eu am nascut in Germania, unde doctorii (din cate stiu eu), nu primesc niciun cent de la paciente pentru vreun tip de nastere, ecografiile nu se fac prea des, tocmai pentru ca doctorii au in vedere faptul ca pot fi novice...se pune accent pe natural, se incurajeaja nasterea naturala, alaptatul...bla bla. Eu asta pot spune din experienta mea...si deci ma face sa rad repetarea obsesiva a unor opinii de tipul celor in care doctorii efectueaza cezariene doar pentru ca sunt obsedati de bani, si alte asemenea clisee.

De asemenea...monitorizarea nu consta numai in ecografii, iar eu ma refer la monitorizare in intregul ei.
Matale din cate vad, traiesti in Germania.
Asta e un forum unde majoritatea celor care intra traiesc in Romania.
Nu fa comparatie intre una si alta.

Aici toata lumea (care isi permite) merge la cabinete particulare pentru monitorizarea sarcinii (si platesc bani seriosi).
Nasterea, se plateste - daca vrei sa ai parte de una decente, asistente, tot.
Altfel, risti neplaceri care nu cred ca ti le poti asuma.
Pentru o nastere naturala se platesc in jur de 2 milioane. Pentru o cezariana de la 6 milioane in sus.
Si da, in spitalele "de Stat", 'gratuite'.

Daca se intampla sa nasti pe tura altui doctor decat cel care i-ai dat bani 9 luni mergand la cabinetul particular, te cam risti.

Si multe altele..mai ia presa la rand si forumurile de mamici sa vezi care e realitatea aici si sa-ti treaca cheful de ras.

Citat:
La ecografie se stie cred ca se pot observa diverse malforamatii grave...in functie de care doctorii pot si iau deciziile de rigoare-este bine cunoscuta acea interventie care a avut loc chiar in uterul unei mame, prin ea fiindu-i salvata viata bebelusului...

De prisos sa mai adaug altceva...cand clar mi se par evidente beneficiile monitorizarii sarcinilor, astfel de multe ori evitandu-se nenorociri, chiar daca ele se intampla si asa din nefericire.
La noi "deciziile de rigoare" sunt una singura. Avortul.
Chiar si cand exista suspiciuni ca ceva nu e in regula.
Sau doctorul _crede_ ca mama n-ar putea duce o sarcina multipla si trebuie sa scape de 1-2 copii "extra".
Interventiile in uter sunt sf -uri. Si nici un parinte n-ar putea strange in timp util banii pentru una in strainatate.

Si sa stii ca si la ei, in majoritatea cazurilor de defecte sau suspiciuni de defecte fetale mai ales descoperite in primele luni de sarcina, solutia este avortul.

De fapt de la ei vin testele pre-natale de care vorbeste MD mai sus, a caror scop principal este eugenic.

Asadar..mai moale cu aerele de superioritate.

Last edited by AlinB; 07.11.2011 at 12:59:29.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Durerea unei mame, lilisor Generalitati 83 28.08.2011 18:21:48
rugaciuni pentru viitoare mame Mirela0110 Generalitati 0 03.03.2011 14:12:16
Jurnalul unei mame invingatoare Nicoleta IGNAT Stiri, actualitati, anunturi 2 25.07.2010 20:54:54