Am citit raspunsurile pana acum la acest topic si nu pot sa cred ca multi oameni nu se gandesc in primul rand la o argumentare biblica si din Sf Parinti/Sf. Traditie. Haideti sa nu ne mai luam dupa vecinul, vecina sau cunostinte si sa ne indreptam privirea catre izvoarele noastre crestine. Mai intai poate cineva sa spuna unde a vazut scris despre casatoria alba in aceste scrieri de care mentionez eu? Pentru ca din punctul meu de vedere casatoria alba sare foarte tare din canoanele noastre bisericesti si nu are nici o legatura cu ortodoxia. Tin sa amintesc ca lui Dumnezeu nu-i plac fanaticii, cei ce exagereaza asa de tare incat cad in erezie si culmea, afirma ei, din prea mare dragoste pentru Hristos. Exista doua alegeri in viata: casatoria canonica in Biserica cu toate regulile ei sanatoase si calugaria, o cale mai deosebita potrivita numai pentru persoane exceptionale. In plus aceasta casatorie alba din pacate are o foarte mare legatura cu o secta desprinsa din sanul Bisericii noastre. Haideti totusi sa nu mai exageram in felul acesta si sa ascultam intocmai de Sf Parinti.
Doamne ajuta!
|