Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Dacă citești recomadările de la începutul topicului, ai să înțelegi că în anumite cazuri sunt de acord cu consumul de carne...bineînțeles că excesul sau o alimentație bazată zilnic pe carne duce la dezechilibre.
Sunt voci care vin și spun că bunicii noștri mâncau carne (slănină, cârnați etc) și nu au avut atâtea probleme de sănătate....dar rog aceste voci să-și întrebe bunicii cât de des mâncau ei carnea. Vă spun eu că bunicii mei, cel puțin, țineau cele 3 zile de post din timpul săptămânii și posturile de peste an...iar lucrurile nu erau așa de roz...mâncau Duminica mai mult carne (un porc trebuia să ajungă întregii familii un an de zile)...deci fraților carnea nu era un lux. Țin minte când eram mic și imi petreceam vacanțele la țară, că primeam mai puțină mâncare gătită cu carne.
Pe pământ, toate sunt îngăduite de Dumnezeu, dar nu toate ne zidesc: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de acestea”. (1 Corinteni 6, 12).
|
Asa sunt si voci care spun ca bunicul a fumat o viata si a murit la 90 de ani...insa asta nu inseamna ca fumatul este sanatos.
Bunicii si strabunicii nostri,in marea lor majoritate traiau intr-un mediu mult mai sanatos:aer curat,alimentatia era naturala,nu otravita cu toate chimicalele si dupa cum spui si tu nu faceau exces de carne.In plus faceau multa miscare fizica in general,mai ales cei din mediul rural,iar viata lor era ceva mai putin stresanta,desi uneori era chiar mult mai dificila ca a noastra (razboaie,saracie lucie etc).
In plus,cred ca se punea mult mai mult accent pe credinta si pe valorile morale,valorile familiei si asta a contact in mentinerea unor repere si a unui echilibru interior chiar si in vremuri de restriste.