![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Metanierul este o metanie mai mare, specifica calugarilor. Este un sirag de noduri impletite in forma de sfanta cruce. Ele contin in jur de 100 de noduri(sunt si metaniere de 2-300) si sunt folosite in acelasi scop,menit sa tine numaratoarea rugaciunilor.Metanierul a fost inventat de sfantul Pahomie.Metanierul se mai numeste si "sabia duhului" si este un obiect de nelipsit din viata calugarului, acesta avand obligatia de a-l purta mereu si de a se stradui sa-si insuseasca rugaciunea inimii. Metanierul este folosit si de crestinii mai ravnitori, care vor sa sporeasca in dobandirea rugaciunii inimii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar există și rozarii mari, a câte 15 decade care au aceeași structură. Ele sunt folosite de călugări și purtate în chip de cingătoare. Carisma cultivării acestei devoțiuni o au mai ales dominicanii, cărora le-a fost revelată. Am mai văzut rozarii mari la călugării ioaniți. Catolicii obișnuiți le folosesc, de regulă, pe cele mai mici, de 5 decade. Practica Rozariului, care intrase într-o anumită eclipsă după Conciliul Vatican II, a fost restabilită de Fer Ioan Paul al II-lea, care a dat o enciclică în acest sens.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
MOASTELE CATOLICE | pacatoasa.. | Moaste | 179 | 09.12.2016 14:50:58 |
EREZIILE romano-catolice | Daniel_Ortodox | Biserica Romano-Catolica | 823 | 26.10.2016 23:18:17 |
Un nou fericit al Bisericii Catolice | Erethorn | Biserica Romano-Catolica | 15 | 18.04.2015 00:04:18 |
Un nou venerabil al Bisericii Catolice | Erethorn | Biserica Romano-Catolica | 7 | 07.07.2011 07:27:56 |
Învataturi si practici catolice | Traditie | Biserica Romano-Catolica | 99 | 11.02.2010 09:12:41 |
|