![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A duce talantul la zarf insemana a respecta legile lui Dumnezeu si ale bisericii, iar acestea, singure, aduc dobinda talantului dat cadou de Dumnezeu. A cistiga cu talantii primiti alti talanti inseamna a face mai mult decit atit. Respectind legile lui Dumnezeu si ale bisericii avem grija de noi insine. A face mai mult inseamna a face bine si celorlati (sa-i imbracm pe cei goi, sa-i hranim pe cei flaminzi, sa-i aducem in casa noastra pe cei fara adapost). Preotul nostru a pus accentul si pe faptul ca noi consideram ca Dumnezeu e bun si ne bazam pe asta, uitind ca e si drept; El pedepseste trindavia. Am citit in scrierile unor sfinti ca a pierde talantul primit este mai meritoriu decit a-l ingropa in pamint. Dumnezeu va aprecia mai mult un soldat plin de rani care anunta ca a pierdut lupta, si mai putin un soldat curat, care a stat in transee linistit, care spune ca nu a participat la lupta pentru ca era prea periculos. |
|
||||
|
||||
![]()
În care Evanghelie se specifică a fi vorba de ducerea talantului la zaraf ? Cel puțin Matei nu spune cum anume au înmulțit ceilalți talanții primiți. Pe ce bază, atunci, să presupunem că i-au înmulțit la zarafi ? Putem, la fel de bine, presupune că i-au investit altfel, poate au ajutat cu ei niște oameni și au primit înapoi mai mult.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Care sint variabilele evanghelice ale celui cu un talant? Eu intelg ca el a ingropat talantul in pamint si gata, si-a terminat treba. Nu vad nimic variabil.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce inseamna talantii? de ce unuia i se da mai multi talanti si altuia mai putin? cum se face ca cei cu talanti mai multi au adus exact aceasi cantitate cu care au avut-o, adica si-au dublat cantitatea de talanti primita? ce parere avea despre Dumnezeu cel cu un talant?il considera pe Dumnezeu nedrept?daca il considera pe Dumnezeu nedrept atunci de ce nu a aruncat talantul?Ce inseamna ca acela a ingropat talantul?De ce l-a ingropat si nu l-a lepadat (aruncat) ? de ce el insusi in constienta sa vine sa ii ofere lui Dumnezeu inapoi talantul primit fara nici un prejudiciu... Ce a luat aia a dat... Cine sunt zarafii? De ce trebuia sa dea talantul zarafilor?Ce insemna asta? Ce insemna dobanda de la zarafi? de ce talantul ultimului nu i se da celui de-al doilea ci i se da celui care avea cei mai multi talanti?ce inseamna asta? pilda se incheie cu celui ce nu are i se va lua si ce are si celui ce are i se va da... nu e nici un echilibru aici ci o disproportionalitate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 15.11.2011 at 00:51:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte buna initiativa dvs, va multumim! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt nu sunt sigura ca l-am ascuns sau ca l-am pierdut e foarte posibil sa nici nu-l fi primit, sau sa mi se fi luat inapoi. Last edited by fallen; 13.12.2011 at 15:39:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Si totusi un alt subiect imi sta pe creieri. Cel cu tanarul care vroia sa-I urmeze lui Cristos(pilda de acum cateva saptamani). Cel care nu s-a multumit sa fie un bun crestin si sa urmeze cele 10 porunci, ci a vrut desavarsirea, sfintenia, iar cand Mantuitorul i-a spus ce trebuie sa faca pentru asta, a batut in retragere.
Eu, sincer, parerea mea, cred ca in cazul acesta a fost un exemplu de trufie, de ravna nesocotita din partea acelui tanar. Ba mai mult, poate chiar o cursa a celu rau, care urmarea pirederea unui suflet cinstit si bine intentionat. Parerea mea e ca nimeni nu ar trebui sa incerce, sa isi propuna sa faca mai mult decat simte nevoia si puterea si dorinta sa faca, din sufletul lui, personal, chiar daca "asa i se cere", "se cade", "se cuvine", sa-ti depasesti conditia familiei din care provii, sa demonstrezi ceva, sa ii depasesti pe ceilalti, si sunt numeroase exemple in literartura despre astfel de ambitii care au dus la pierzania unor suflete. |
|
||||
|
||||
![]()
În primul rând că acela nu era creștin. El ține legea cea veche și simțea că nu-i este de ajuns.
Da, a bătut în retragere, dar Sfinții Părinți ne spun că s-a gândit și a meditat la cele spuse de Mântuitor cca un an, după care I-a urmat devenind episcop.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Predica despre iertare | Ioana Amariucai | Intrebari utilizatori | 4 | 29.06.2012 11:08:05 |
o predica frumoasa | marius.b. | Generalitati | 1 | 31.07.2011 23:18:41 |
Predica de pe Munte | catalinabalhui | Din Noul Testament | 1 | 17.03.2009 16:58:46 |
Predica | Hartford | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 06.02.2008 12:14:30 |
|