Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2011, 19:11:47
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur is offline
Banned

Data înregistrării: 17.10.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
am zis la nivel absolut.app ti-am dat ceva la relatia personala,ai vazut?
absolut , ne-absolut acelasi lucru e.ce anume sa vad?
Reply With Quote
Vechi 13.11.2011, 20:56:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pestisorul de Aur Vezi mesajul
draga omule... ai facut o multime de afirmatii marete care sunt caracteristice tuturor religiilor 'singure adevarate' ... la asemenea afirmatii am nevoie de dovezi cel putin la fel de mari. dovedeste tot ceea ce ai zis.
Acum inteleg mai bine ce vrei sa spui, iar raspunsul exista, l-am dat si eu de cateva ori pe forum. Uite, chiar acum am scris ceva despre asta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=24
Asadar adevarul este arata prin minuni. Acesta e raspunsul si a fost dintotdeauna. daca ne uitam in Sfanta Scriptura vedem ca intotdeaun adevarul a fost aratat prin minuni. Cel mai elocvent exemplu este in istorisirea cu Sf. Ilie.
Acum ai raspunsul.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2011, 21:18:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acum inteleg mai bine ce vrei sa spui, iar raspunsul exista, l-am dat si eu de cateva ori pe forum. Uite, chiar acum am scris ceva despre asta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=24
Asadar adevarul este arata prin minuni. Acesta e raspunsul si a fost dintotdeauna. daca ne uitam in Sfanta Scriptura vedem ca intotdeaun adevarul a fost aratat prin minuni. Cel mai elocvent exemplu este in istorisirea cu Sf. Ilie.
Acum ai raspunsul.
minuni si moaste au si catolicii. minuni au si musulmanii. 'moaste' sunt si mumiile.si Buddha are moaste(probabil nu stiati asta).minuni si intamplari paranormale au si protestantii.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2011, 21:59:32
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
minuni si moaste au si catolicii. minuni au si musulmanii. 'moaste' sunt si mumiile.si Buddha are moaste(probabil nu stiati asta).minuni si intamplari paranormale au si protestantii.
Peștișorul de aur: există religii și Biserica, ultima fiind capătul religiilor. Adevărul ei nu se poate asimila (doar) rațional, nu e o alegere între altele de valoare egală, pe baza unor argumente pe care intelectul să le considere valide rațional, logic sau de bun simț. Dacă vrei să afli ceva valoros pentru existența ta, începe cu credința, altfel toate căutările tale se vor înfunda mai devreme sau mai târziu. Întreabă-l pe Domnul ce te roade, stabilește o relație inter-personală, ai încredere că vei primi, atunci când vei fi pregătit , răspunsul pe care să-ți întemeiezi existența întru adevăr!
Vechi 13.11.2011, 22:06:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Peștișorul de aur: există religii și Biserica, ultima fiind capătul religiilor. Adevărul ei nu se poate asimila (doar) rațional, nu e o alegere între altele de valoare egală, pe baza unor argumente pe care intelectul să le considere valide rațional, logic sau de bun simț. Dacă vrei să afli ceva valoros pentru existența ta, începe cu credința, altfel toate căutările tale se vor înfunda mai devreme sau mai târziu. Întreabă-l pe Domnul ce te roade, stabilește o relație inter-personală, ai încredere că vei primi, atunci când vei fi pregătit , răspunsul pe care să-ți întemeiezi existența întru adevăr!
afirmatii nefondate(ne-argumentate) de genul asta nu au nici o valoare.. daca vrei sa convingi pe cineva de ceva vino cu dovezi.. ce argument e asta "pentru ca asa zic eu" sau "pentru ca asa zice x sau y" ?
Reply With Quote
Vechi 13.11.2011, 22:19:23
Senior Member

Implicit

Citat:
afirmatii nefondate(ne-argumentate) de genul asta nu au nici o valoare.. daca vrei sa convingi pe cineva de ceva vino cu dovezi.. ce argument e asta "pentru ca asa zic eu" sau "pentru ca asa zice x sau y" ?
Am impresia că tu ești confuz și proiectezi confuzia ta asupra celor care-și pierd vremea să-ți propună ție teme de gândire. Eu ți-am spus de unde cred eu (și nu numai eu) să începi. Nu există dovezi dacă nu există căutare autentică, ci doar curiozitate și aflare în treabă.
Vechi 13.11.2011, 22:23:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Am impresia că tu ești confuz și proiectezi confuzia ta asupra celor care-și pierd vremea să-ți propună ție teme de gândire. Eu ți-am spus de unde cred eu (și nu numai eu) să începi. Nu există dovezi dacă nu există căutare autentică, ci doar curiozitate și aflare în treabă.
ce-mi spui tu acum eu am fumat demult.consider ca am o cunostinta istorica , teologica si ortodoxa a crestinismului peste mediocritate.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2011, 22:30:56
Senior Member

Implicit

Citat:
ce-mi spui tu acum eu am fumat demult.consider ca am o cunostinta istorica , teologica si ortodoxa a crestinismului peste mediocritate.
Vorba ta, vino cu dovezi că ai ce zici tu că ai. Până una, alta ai demonstrat pe aici exact contrariul, o curiozitate submediocră pentru problematici care te depășesc. Termenul ”fumat” unde l-ai găsit, în istorie sau teologie?
Vechi 13.11.2011, 23:35:49
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
absolut , ne-absolut acelasi lucru e.ce anume sa vad?
nu e acelasi lucru.e ca diferenta dintre carbune si diamant.oricum in linii mari cam asta intelelegem noi din ideea de relatie personala http://www.greekorthodox.org.au/gene...ionshipwithgod
Vechi 13.11.2011, 23:55:11
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
argumentele voastre sunt iluzorice.eu am nevoie de argumente realistice nu bazate pe credinta.realitatea faptica si filozofica a unei religii este cea care duce la cumpararea acelei religii.
pentru ce ai nevoie de argumente realistice????? sti bine ca biserica ortodoxa nu vrea si nu incearca sa atraga adepti...... deci nu avem nevoie de tine.... ai vointa proprie... Dumnezeu si crestinismul nu se invata, nu se impune, se simte....

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Psalmul 50 pentru ce se citeste? dar celelalte psalmii ? mitus Din Noul Testament 303 12.05.2012 12:30:22
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
nunta crestina maria32 Nunta 183 15.11.2011 12:03:19
nunta crestina catalinabalhui Nunta 6 05.09.2010 12:02:08
Inmormantarea la celelalte religii tigerAvalo9 Generalitati 19 18.02.2009 23:08:38