![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
sa o luam pas cu pas.
Ce este erezia? Erezie, erezii, s.f. 1. Doctrină sau credință religioasă care ia naștere în sânul unei biserici, abătându-se de la dogmele consacrate.. 2. Fig. Greșeală, eroare, rătăcire. – Din fr. heresie, lat. haeresis (DEX, pag. 346) 2.In conditiile de fata , ce este Filioqve? Erezie. 3. Cum se numesc sustinatorii unei erezi? eretici Raspunsul, desi indirect e limpede. Dar poate, in virtutea ecumenismului vrem sa il indulcim, sa il invelim in celofan. Lucrurile sunt(sau ar trebui sa fie )clare. Asta din punct de vedere ortodox. Poate ca la Polul opus si celorlalti li se pare la fel (adica si noi om fi un soi de eretici ptr ei). Zic asta ca am intalnit preoti greco-catolici care au rebotezat un copil botezat la ortodocsi.
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 18.11.2011 at 14:00:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Istoric vorbind, a inceput ca o schisma si s-a terminat in erezie.
Greco-catolicismul ofera, din pacate, cel mai bun argument anti-ecumenic vizavi de romano-catolici. Last edited by AlinB; 18.11.2011 at 15:31:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa acum arata chiar teologi si istorici catolici (am dat si citat) sinodul VIII ecumenic sin 879 a fost tinut si de apuseni pana la ceva timp dupa schisma, cand a fost inlocuit cu sinodul anulat din 869. Cauzele sunt evidente, la acel sinod a fost condamnat Filioque si in plus s-a afirmat egalitatea intre patriarhul Constantinopolului si cel al Romei (deci infirma primatul papal). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ungurii au fost ortodocsi | Ungur950 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 10 | 01.09.2011 14:21:29 |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | verona | Botezul | 4 | 26.11.2007 00:52:57 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
|