![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa vreo 8 luni de folosire exclusiva a samponului Galador, m-am intors la sampoanele din comert ... cu mare parere de rau!
![]() Galador a facut parul frumos, dar mi-a uscat rau pielea capului (cred ca soda caustica lasa ceva urme in sapun, nu dispare de tot), aveam portiuni cu un soi de matreata profunda pe care nu o puteam indeparta fara sa-mi dea sangele. Si inca ceva ... clateam bine parul de fiecare data si totusi ... mereu pe pieptene apareau niste "chestiuni" de parca nu l-as fi spalat de luni de zile. De indata ce am revenit la samponul meu vechi, matreata aceea urata a disparut. Imi pare rau, eram incantata de Galador, dar ... la mine n-a mers pentru o perioada lunga. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista diverse retete de preparare a sapunului, unele sunt mai "uscate" altele mai "cremoase", depinde de raportul intre grasime si soda caustica folosite la preparare precum si de provenienta grasimilor (sau uleiurilor) folosite.
Un exces de grasime va face sapun mai "emolient" insa prea multa "emoliere" probabil n-ar fi de dorit pentru par. Uleiurile care sunt solide la temperatura camerei ca sapunul de palmier, cocos, fac sapunul sa fie mai tare ca si consistenta dar si mai "aspru" la spalare. In orice caz, la un sapun bine preparat NU mai exista soda caustica la sfarsitul procedurii. Trebuie sa incerci mai multe sortimente de sapun natural, in functie de compozitie ( nu mai mult de 30% uleiuri solide) se poate potrivi mai mult cu ceea ce iti trebuie tie. poate si de la alte firme. Matreata are cauze complexe, si e produsa inclusiv microorganism, deci nu prea cred ca trece pur si simplu doar cu sapun, insa sunt si sapunuri cu uleiuri esentiale care ar putea ajuta in acest sens. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sotul a patit la fel. Eram incantata pentru ca parul era frumos si nu se ingrasa repede (chiar am scris asta la un moment dat tot pe forumul asta), dar uite ca aparusera alte probleme. Si chiar imi pare rau pentru ca nu mi-s dragi chimicalele. Last edited by addavv; 24.11.2011 at 14:37:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Este un sampon pt.a opri caderea parului fabricat de Hofigal.
Se vinde impreuna cu solutia Chelstop sau separat si nu costa prea mult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai incercat si de la alti producatori? Repet, in functie de compozitie, sunt sapunuri care nu sunt recomandate pentru pielea cu probleme, chiar si daca sunt manufacturate 100% corect. Last edited by AlinB; 26.11.2011 at 12:19:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet :), pielea mea NU avea probleme si am fost foarte incantata la inceput de samponul solid pentru ca parul nu se ingrasa si era mai frumos. Dar in timp mie nu mi-a priit (am spus de ce). Dupa 7-8 luni am fost nevoita sa renunt. Cele 4 tipuri de sapun le-am cumparat doar o data, la prima comanda facuta la Galador si nu am fost prea incantata, mie imi uscau pielea si toate aveau acelasi miros (chiar daca erau diferite). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ar mai fi o soluție, să alternezi uneori, adică rar, folosirea acelor săpunuri cu șampoanele din comerț. Asta decît să treci iar pe parabeni și alte chimicale nocive.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Depinde foarte mult de piele fiecaruia, stiu de ex. pe cineva care se spala cu sapun de casa, din ala taranesc facut din grasime de porc si ii prieste foarte, in timp ce altii au imediat probleme cu el (desi nu pot sa spun cu certitudine ca este vorba de EXACT acelasi sapun, cine stie cum difere retetele, metodele de preparare..etc.) Ar fi pacat sa fie o problema de fabricatie..de Galador auzisem lucruri bune. Poti sa incerci si aici, eventual ceri un sapun mai special, spui ce probleme ai avut cu Galador -ul, si in functie de asta poti primi un sapun natural cu adaosuri speciale. http://bunatatidepoveste.blogspot.com/p/gama-noor.html |
|
||||
|
||||
![]()
Eu am auzit de ceva sapun facut din cenusa, apa si uleiuri, in casa, dar nu mai gasesc reteta
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? | sophia | Postul | 95 | 22.10.2012 17:08:09 |
produse bio Life-Care | arifa | Generalitati | 5 | 31.08.2010 18:43:02 |
|