Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2011, 15:56:19
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT Vezi mesajul
Pe avva Antonie l-am citit si explica la un moment dat si Ioan Gura de Aur chestiile astea, fiecare dupa limba lor. Eu am inteles treaba asta si de aia tot imi spun punctu de vedere pe aici, ca unii oameni si-au facut zeitati din animalele de companie. Si te rog frumos sa nu imi mai spui teolog, prefer ''liber cugetator''.
Ma abtin de la comentarii, in situatia in care un student la teologie refuza numele de teolog si prefera cel de liber cugetator.(imi aduci aminte de tovarsul Iliescu, caruia ii place sa se autonumeasca asa).
Daca ai fi inteles invatatura sfantului Antonie a fi inteles ca si animalele au suflet
Plantele au o viață naturală, dar nu au suflet. Omul este numit animal rațional pentru că are rațiune și poate să dobândească cunoștințe. Celelalte animale și păsări pot produce sunete fiindcă au răsuflare și suflet. Toate lucrurile care sunt supuse creșterii și descreșterii sunt vii; dar faptul că trăiesc și cresc nu înseamnă neapărat că toate au suflete" (Filocalia Vol. I, pag. 61)
Vechi 04.12.2011, 16:40:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Singura diferenta e ca noi facem deosebire intr om si animal.
Voi nu?
Bineînțeles că facem deosebire. De fapt a făcut-o Dumnezeu la Creație atunci când l-a întocmit pe om coroana creației Lui.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2011, 16:47:29
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit intrebare ?

poate sa explice cineva atractia femeilor pentru caini ?
Reply With Quote
Vechi 04.12.2011, 16:51:20
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
poate sa explice cineva atractia femeilor pentru caini ?
Atractia femeilor ptr caini, pisici, gaini, miei, iezi,iepuri. Atractia femeilor ptr copii.
raspunsul e simplu: datorita gingasiei sale sufletesti si puterii foarte mare de iubire si daruire, femeia isi daruieste dragostea tuturor fapturilor create de Dumnezeu. Incepe cu sotul, continua cu copii, apoi cu animalele si plantele.
Femeia iubeste creatia.
Vechi 04.12.2011, 16:53:06
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Bineînțeles că facem deosebire. De fapt a făcut-o Dumnezeu la Creație atunci când l-a întocmit pe om coroana creației Lui.
Ai vazut? tocmai in vartutea acestui dar, de afi coroana creatie, omul a fost inzestrat cu suflet nemuritor, asemeni ingerilor.
Sufletul omului este superior celui al animalelor.
Vechi 04.12.2011, 17:10:07
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Ok

Tot nu sunt deacord cu tine. Trebuie conturati niste termeni care sa faca diferenta dintre om si animal. Eu asa am retinut, ca animalele au duh iar oamenii au suflet. Duh, in viziunea mea, pentru ca existenta lor e tinuta strict dupa un tipar stabilit de la inceputul creatiei. Viata se rasfrange prin carnea lor, insa scopul lor e simbolic si serveste omului, pentru a-i sugera Adevarul si vointa Creatorului. E o reflectare, spre exemplu eu cred ca in cazul animalelor domestice, un caine care e bland, reflecteaza pe stapan ca o oglinda, astfel incat stapanul este ajutat sa isi mentina aceasta calitate. In schimb in salbaticie, se intampla multe lucruri crude, iar asta reflecteaza, in viziunea mea, razvratirea omului impotriva eticii etc. etc..

Si omul are duh in el si dupa parerea mea, acest duh, e ceea ce explica stiinta ca se intampla in corpul nostru ( biologia ). Insa CEEA ce avem noi in plus si ne face sa fim in varful piramidei, e inca o entitate, o bucatzica independenta rupta din Creator, iar dorinta Lui e ca aceasta bucatica sa se intoarca la El printr-o vointa proprie. Acesta este Sufletul.

De ce atatea randuri pe subiectul ''eutanasierea cainilor''? Ma deranjeaza foarte mult nebunia multor oameni, care fara sa realizeze, exagereaza aceasta afectiune fata de aceste animale incat, dupa parerea mea, cad in pacatul idolatriei. In zelul lor, prefera sa zica ''nebunule'' aproapelui lor de dragul acestor creaturi. Noi suntem stapani peste creatia materiala, sa folosim acest dar, punand pe prim-plan binele societatii, adica al semenilor nostri. De aceea zic tare si raspicat, ca avem dreptul de lua masuri drastice, avem dreptul sa ne protejam spatiul vital, incercand sa creem un mediu, unde copiii nostri sa fie feriti de orice suferinta, cum ar fi o muscatura de caine si toate urmarile lor. E MAI IMPORTANTA DRAGOSTEA PENTRU OAMENI DECAT DRAGOSTEA PENTRU ANIMALE.

OFF-TOPIC: Lore, nu zic teolog, pentru ca aceasta calitate o au doar cativa oameni care au primit prin har, puterea de a-si deschide inima fara sa lase sa intre mizerii in ea, adica sa predice. Asa ca zic liber cugetator, pentru ca dau libertate cugetarii mele sa se manifeste in spatiul metafizic al introspectiilor si incerc pe cat de putin posibil, sa imi permit sa imi iau inima in dinti si sa dau forma cuvantatoare cugetului meu, dand astfel fostilor ingeri, sansa de a aduce mizerie in inima mea.

Zicea undeva Solomon: ''Daca visele se nasc din multimea grijilor noastre, prostia nebunului se cunoaste din multimea cuvintelor sale''. Am ales sa risc, sa fiu un nebun prost din cauza ca ma roade acest subiect.

P.S: Daca doresti sa imi adresezi insulte, ironii sau poate sfaturi, te rog sa o faci pe privat, ''sa nu ne spalam rufele in public''.

Toate cele bune!

Last edited by Claudiu_FT; 04.12.2011 at 17:15:05.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2011, 19:04:15
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ai vazut? tocmai in vartutea acestui dar, de afi coroana creatie, omul a fost inzestrat cu suflet nemuritor
Omul a fost creat ca ființă (suflet viu) nemuritoare, însă această nemurirea era condiționată. Din nefericire, primii noștri părinți la un moment dat n-au mai îndeplinit condiția menținerii acestui statut (nemurirea) și au devenit muritori. Urmările păcatului se văd și astăzi, noi fiind muritori. Nemurirea va fi primită de toți cei care vor moșteni Cerul, bineînțeles după revenirea lui Hristos și înviere.

Citat:
asemeni ingerilor.
Și îngerii au primit nemurirea tot condiționată de ascultare. Îngerii care n-au ascultat (demonii) vor avea un sfârșit în focul final, așa cum spune Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2011, 19:17:46
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Omul a fost creat ca ființă (suflet viu) nemuritoare, însă această nemurirea era condiționată. Din nefericire, primii noștri părinți la un moment dat n-au mai îndeplinit condiția menținerii acestui statut (nemurirea) și au devenit muritori. Urmările păcatului se văd și astăzi, noi fiind muritori. Nemurirea va fi primită de toți cei care vor moșteni Cerul, bineînțeles după revenirea lui Hristos și înviere.

Și îngerii au primit nemurirea tot condiționată de ascultare. Îngerii care n-au ascultat (demonii) vor avea un sfârșit în focul final, așa cum spune Scriptura.
orienteaza-ti propaganda adventista pe alte topicuri si eventual la sectiunea secte si culte. aici se vorbeste despre eutanasierea cainilor.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2011, 19:21:31
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Ma abtin de la comentarii, in situatia in care un student la teologie refuza numele de teolog si prefera cel de liber cugetator.(imi aduci aminte de tovarsul Iliescu, caruia ii place sa se autonumeasca asa).
Daca ai fi inteles invatatura sfantului Antonie a fi inteles ca si animalele au suflet
Plantele au o viață naturală, dar nu au suflet. Omul este numit animal rațional pentru că are rațiune și poate să dobândească cunoștințe. Celelalte animale și păsări pot produce sunete fiindcă au răsuflare și suflet. Toate lucrurile care sunt supuse creșterii și descreșterii sunt vii; dar faptul că trăiesc și cresc nu înseamnă neapărat că toate au suflete" (Filocalia Vol. I, pag. 61)
In princiupiu, teolog este numit cel ce se roaga. Nu esti neaparat teolog daca esti student la teologie. Il poti numi teolog pe Oreste, care din cate stiu isi da doctoratul sub indrumarea IPS Teodosie?
Reply With Quote
Vechi 04.12.2011, 19:28:16
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
In princiupiu, teolog este numit cel ce se roaga. Nu esti neaparat teolog daca esti student la teologie. Il poti numi teolog pe Oreste, care din cate stiu isi da doctoratul sub indrumarea IPS Teodosie?
Eu stiam ca teolog este o persoana care studiaza sau care este educata in teologie.
Cuvintele Theos si Logos inseamna Dumnezeu, respectiv "cuvant"?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36