Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2011, 20:14:57
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Ideea mesei rotunde mi se pare una extrem de riscanta.
fara sa te supar, scotianule, realizare unei dicutii cat cat de cat aproape de adevar ar insemna sa fi un psiholog desavarsit: sa anticipezi reactiile si replicile unor oameni de talia Sfantului Ioan Gura de Aur sau Efrem Sirul.
De cele doua personaje din tabara cealalta Yanaris si Bernadiev am ramas mult dezamagita.
Nu ii cunosc deloc, nu am citit nici o scriere de-a lor, dar concluzia care mi-a ramas din text e urmatoarea:sunt niste oameni fustrati, au descoperit ceva si acel ceva il repeta cu insistenta de parca ar vrea sa se convinga pe ei insasi de verdicitatea celor spuse. Mi se pare un monolog in doi: fiecare cu treaba lui. Asta ca sa nu mai vb de ideile spectaculoase de traditie bisericeasca invechita, de invitarea la un fel de reforma in Biserica, o reforma a originalului. Auzi nebunie! Elemente noi, originale in Biserica? Asta sti a ce seamana ? A o femeie frumoasa, perfecta, cu chipul perfect definit, buze ondulate, rosii, ochii mari, albastri, curati, gene ondulate, privire galesa, culoare a obrazului trandafirie, parul ...minunat. Si cineva se trezeste ca superba doamna nu arata destul de bine, are nevoie de elemente originale: un pensat, vopsitul sprancenelelor, un fard rosu in obraz s.a Asa inteleg eu originalitatea in ortodoxie. Nu avem nevoie de nimic nou. Totul e perfect asa. Chiar si omul a ramas acelasi: se foloseste de cele 5 simturi, umbla, vorbeste, munceste, iubeste.
Cealalata idee mi se pare extrem de grava: o cunostere a adevarului libera, departe de traditiile parintilor. Singurul element care a intervenit a fost harul. e super! doar ca in bisericile neoprotestante! Noi avem Sfanta Biserica, Sfanta Traditie, sfintele Taine, Preotii. Aceasta e directia prin care vine harul. Poate ca si altfel vine, dar nu stiu care har. Ca si astea or fi multe.
Poate ca nu asta ar fi spus cei doi teologi. dar ce a iesit mi se pare extrem de ...neortodox.
Si sti ce lipseste? Tocmai Hristos. Nu am simtit nici cea mai mica bucurie in discursul lor.Avem bucuria invierii, a vietii vesnice! Unde s-a ratacit aceasta bucurie?
Cum se implinesc cuv apostolului "Bucurati-va pururea!"?

daca ai fi pus la o masa pe Gheorghe si Vasile cred ca lucrurile ar fi fost mai simple. Dar urcand asa de sus, sansa de a da cu batu-n balta creste semnificativ.

Last edited by lore86; 07.12.2011 at 20:21:02.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Drumul spre calugarie antoniap Calugarul 237 02.02.2016 11:06:30
drumul spre cluj-inzapezit? lore86 Generalitati 3 02.02.2012 21:20:07
Drumul spre rai spre_rasarit Generalitati 7 06.12.2011 18:53:28
Tinta spiritualitatii ortodoxe si drumul spre ea Savonarola Spiritualitatea ortodoxa 5 30.09.2011 22:13:21
Drumul spre schimbare ella87ella Pocainta 10 04.09.2009 15:31:59