![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ea spuse:
- Te cauta un domn - Pe mine? Ce domn? Eu nu cunosc decat Oameni saraci Ma-ndrept grabit Spre “domnul” cel « gatit » - Salut, Mosnege. Am venit ! - Va rog sa ma iertati… Pe cine cautati, Ca sunt oleaca incurcat ?! - Nu ma cunosti ? Vai ce pacat… Sa inteleg ca m-ai uitat De ma privesti ca pe-un ministru ? Hai, da-te-asa ca vreau sa intru . - Poftiti, intrati… Si sa scuzati deranjul… Am multe carti ce stau pe jos… Cu ce va pot fi de folos ? - Tu faci pe prostu’ ? Ce-i asa de greu greu ? Sunt tot ce-am fost mereu : Eu sunt ORGOLIUL tau. De-o vreme M-ai facut uitat N-am mai baut N-am mai mancat… Adu-mi ceva Dar nu aici printre hartii… Nu te-ai mai saturat sa scrii ? Mereu ti-am spus Ca nu traiesti din scris… Ce-i asta ? « Sfinti Parinti », « Viata lui Iisus » « Sfanta Scriptura »… ? Mosnege, te-ai tampit ! Pe bune ! Esti jalnic, trist si ramolit Chiar nu-nteleg ce-oi fi patit… In fine Da-mi ca sa mananc… -Dar stiti, suntem in post… Stiti bine… V-aduc indata Ce am mancat si noi Fasole fiarta Paine Si o muratura… - Ce tot vorbesti acolo ? Vreau friptura ! Se-apropie babuta : -Ce-i mosnege ? Mi s-a parut Ca te aud Vorbind. - Se poate, draga mea Se poate… Ma bantuie un gand Ce l-am crezut pierdut Departe…