Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2011, 15:12:11
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Numai tu te puteai gândi să-ți papi pet-ul.
Unde am scris eu ce zici matale?
Heaven a postat o istorioara draguta referitoare la loialitatea dintre prieteni,fie ei si din lume necuvantatoarelor.
La aceasta ai replicat,ca acest lucru"ar fi nasol" sa se intample(sa-ti intalnesti animalele de companie in Cer deoarece la cate ai mancat...si apoi le enumeriorci/pesti/oi.
Pot sa-ti fac si o schema cu un mic desen.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 15:14:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

În schema aia pe care o desenezi, ce rol ar avea parantezele puse de mine? Așa, după părerea dumitale?
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 15:19:59
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Noi ortodocșii nu credem că ne vom reîntâlni cu animalele (noastre de companie) în cer.
Va asigur ca este imposibil ca dvs sa reprezentati toti ortodocsii pentru a vorbi in numele lor,dovada ca nici aici pe forum nu sunt toti de acord cu dvs.
Puteti vorbi cel mult in numele propriu si al altor cateva persoane ce va impartasesc ideile.
Eu cunosc si preoti care sunt mari iubitori de animale,iar curtea manastirii e plina de catei si pisici.
Si stiu foarte multi ortodocsi care cred in faptul ca animalele au suflet si in posibilitatea reintalnirii cu ele in lumea in care vom trece dupa ce vom pleca de aici.
Generalizarea este o capcana,e bine sa va feriti sa cadeti in ea!
Vechi 12.12.2011, 15:24:24
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Eu cunosc si preoti care sunt mari iubitori de animale,iar curtea manastirii e plina de catei si pisici.
Roagă-i te rog pe acei preoți să-ți spună ce părere au despre istorioara ta din punct de vedere ortodox.
Și despre sufletul animalelor versus sufletul oamenilor din punct de vedere ortodox.
Asta dacă tot o dăm în bingo.
Despre ce era topicul și la ce s-a ajuns!
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 15:26:41
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Ce folos ai tu sau eu ce folos am eu daca iti povestesc?
Stii vorba aia: sa nu stie stanga ce face dreapta. Nu am de gand sa trambitez pe forum ce fac eu.
Judecand dupa cele de mai sus,nici dvs nu aveti de unde cunoaste ce fac acei oameni in viata lor,in ce masura se implica pentru cei din jur si in ce mod.
E usor amuzant,cand vezi cum se pot contrazice anumite persoane cateodata,direct sau indirect si asta doar de dragul de a avea ultimul cuvant...
Vechi 12.12.2011, 15:37:05
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Roagă-i te rog pe acei preoți să-ți spună ce părere au despre istorioara ta din punct de vedere ortodox.
Și despre sufletul animalelor versus sufletul oamenilor din punct de vedere ortodox.
Asta dacă tot o dăm în bingo.
Despre ce era topicul și la ce s-a ajuns!
Versus,mai prejos,mai presus...draga Dragos,este o constructie pur rationala si usor egocentrica.Nimic nu este mai presus,mai prejos,nimic nu este contra ceva,totul este in armonie si asa cum e lasat sa fie,doar ca omul din prea marea sa trufie refuza sa inteleaga asta.
Dumnezeu nu isi distruge propria Creatie,ci el este Creator,iar noi oamenii suntem facuti dupa Chipul si asemanarea Sa!Acei oameni pe care i-am cunoscut,manifestau chipul Lui Dumnezeu prin smerenia,blandetea si iubirea pe care le aveau chiar si fata de necuvantatoare.
Unele lucruri nici macar nu merg teoretizate,se vad in fapte si se simt in suflet.
Vechi 12.12.2011, 15:42:43
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Versus,mai prejos,mai presus...
Cine a făcut vreo comparație? Eu am spus doar să întrebi.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 10:03:24
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit Peste 1.500 de maidanezi traiesc regeste la Bacau. Hraniti cu o tona de carne pe zi

Nu sunt un sustinator al eutanasierii, dar nici asa.
Credeti oare ca tara asta, isi permite in momentul de fata asa ceva?
O tona de carne pe zi aruncata la caini ... la propriu.

http://www.cancan.ro/actualitate/int...zi-197759.html
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 16:41:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu sunt un sustinator al eutanasierii, dar nici asa.
Credeti oare ca tara asta, isi permite in momentul de fata asa ceva?
O tona de carne pe zi aruncata la caini ... la propriu.

http://www.cancan.ro/actualitate/int...zi-197759.html
Stai tu linistit ca nu e aia carne vandabila.

Perfect de acord cu varianta asta si este o solutie viabila si o alternativa fericita la eutanasiere.
De ce?
Cainii au spatiu suficient, nu sunt chinuiti intr-o cusca nici obligati sa se manince intre ei, mancarea provine din sponsorizari - implicarea bugetului local este minima.

Dar din pacate nu cred a toate orasele au la dispozitie un astfel de spatiu sau sponsorizarile..

Desi la cata mancare trebuie sa se arunce prin cantinele si supermarket -urile din orase (expirata) ca sa nu mai vorbim de abatoarele din judet..
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 16:47:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Acum,daca exercitiul de imaginatie presupune ca in acele cartiere sa existe numai iubitori de animale,atunci este prea simplu.Acei iubitori vor face ceva concret pt ca acele animale sa nu se mai inmulteasca necontrolat si chiar sa mai adopte dintre ei sa nu mai fie atatia in strada.Sau fac niste asociatii,strang niste bani,cand sunt multi se gasesc solutii.Iar cartierul acesta ar trebui imprejmuit si pazit sa nu existe transporturi clandestine de caini abandonati asa cum se practica.
Ar fi minunat.
Si daca ei sunt lasati peste noapte la marginea gardului?
Ce au sa faca iubitorii de caini? Au sa-i trimita in suturi cat mai departe de minunatul lor cartier?
Sau au sa extinda patrulele pe o raza de 30km in jur sa fie sigur ca nu o sa le pice peste noapte sub ochii milostivi noi jigodii?

Si ia sa dam putin gardul la o parte, si mai punem in cartierul ala si nu-neaparat-iubitori-de-caini.
Creste numarul cainilor? Scade?

Eu zic ca ramane la fel. Ceea ce arata ca doritorii de a infia caini vagabonzi este fff. mic, deci daca i-am adunat pe toti din tara probabil ar fi vreo 10.000 si 50.000 caini.
Nu stiu cat de mare ar trebui sa fie dragostea lor sa locuiasca cu 5 caini in apartament.

Citat:
Exact cum multi spun ca sunt credinciosi,au casa plina de icoane si se inchina cand vorbesc,insa faptele lor si felul in care abordeaza alti semeni de-ai lor nu are nimic in comun cu milostenia si cu iubirea specific crestineasca,sfecifice lui Iisus.
Exact la asta ma gandeam si cu iubitorii de caini.
Vorbesc de dragoste, mila, dar blesteama pe cei care s-au saturat sa fie muscati de caini ca vezi Doamne, urasc cainii degeaba, sa le dea Dumnezeu dupa sufletul lor uracios ca nu vor sa se mai lase sfasiati de caini dupa cum binenteles ca merita fiind rai fara doar si poate iar cainele saracu' simte si da lovituri preemptive.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36