Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2011, 19:08:55
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
.
Văd că apologetica ta de catolic amator explorează acum cele mai răsuflate clișee....
Iar argumentele dumneavoastră de apologet amator se coboară din nou la nivelul curții grădiniței: ba tu ! ba tu! Noi avortăm, dar voi luați anticoncepționale ! Și ce dacă noi avortăm, înseamnă că voi sunteți mai buni ?!

Plus că nu înțeleg de ce credeți că v-am comparat neapărat cu Occidentul catolic. Din acest punct de vedere, al masacrului inocenților, stați foarte prost și într-o comparație cu Turcia.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 19:40:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Aminteam de forumul catolic, dar si aici e aceeasi situatie, aproape toti catolicii convertiti au fost atei sau nepracticanti. Userul Erethorn ne-a spus ca era ateu, dl. Mihnea (nu mai stiu daca era ateu sau nepracticant), cunosc povestea d-nei MariaB, a fost atee inainte de a deveni catolica. In cazul lui Noessisa nu cunosc toata povestea, eu am devenit activ pe forum acum un an, stiu ca era practicanta catolica inainte de a se converti al catolicism. Theodor era stilist, nu intra in categoria aceasta.
Mai e un mic procent, acei ortodocsi nauciti de ecumenism, care nu inteleg exact diferentele si cred ca e acelasi lucru ortodox sau catolic, si ajung astfel sa frecventeze mai mult pe catolici pana se convertesc.
De exemplu erau doua persoane care se convertisera pentru ca au ajuns la Medjugorje. De obicei cel ce ajunge sa frecventeze biserici catolice sau alte locuri neortodoxe incepe dupa un timp sa vada "adevarul", bineinteles adevarul catolic, pentru ca duhovnicii si sfintii ne avertizeaza de pericolul ereziei si apostaziei. Nu degeaba au spus ca nici sa ne rugam impreuna nu e bine.

Am citit de curand un comentariu al unei ortodoxe ce ajunsese in America de Sud (probabil s-a casatorit acolo). Spunea ca nefiind prea multe biserici ortodoxe incepuse sa mearga la o biserica catolica, neintelegand conceptiile ecumeniste gresite. Si povesteste ca incepuse sa creada ca la catolici e adevarul, dar anul asta a venit in vizita in Romania la rude. Si a dat peste cartea lui Klaus Kenneth (desi nu e cel mai reprezentativ ortodox) si dupa ce a citit-o si-a revenit din ceata in care intrase.
P.S. Mesajele mele sunt adresate in principal userilor ortodocsi, userii catolici care au si conceptii ecumeniste stiu ca de obicei sar calul in dialog cand se scrie ceva despre BC si incep sa atace. Pentru ei am scris tot ce era de scris, nu trebuie sa repet adevarul de mii de ori, doar de doua ori e suficient, pentru ca cel ce era in cautarea adevarului pricepe din prima, daca Dumnezeu nu a luminat noi nu putem face mai mult. Restul ar fi doar o disputa fara rost.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 19:54:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Avortul este o conceptie de sorginte atee, prima tara unde s-a introdus avortul a fost Rusia dupa venirea comunistilor. Scriam pe forumul catolic ca am gasit unele asemanari in Talmud cu conceptia despre avort de azi: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...p=51645#p51645
In tarile din vest exisat rate mici ale avorturilor doar pentru ca se practica mijlocele contraceptive. Pentru ca si la ei e in scadere populatia.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:09:02
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Iar argumentele dumneavoastră de apologet amator se coboară din nou la nivelul curții grădiniței: ba tu ! ba tu! Noi avortăm, dar voi luați anticoncepționale ! Și ce dacă noi avortăm, înseamnă că voi sunteți mai buni ?!

Plus că nu înțeleg de ce credeți că v-am comparat neapărat cu Occidentul catolic. Din acest punct de vedere, al masacrului inocenților, stați foarte prost și într-o comparație cu Turcia.
Să înțeleg că: fie dumneata nu ești român de vreme ce te autoexcluzi de la apartenența la un popor campion în prunucideri fie ai dat în paranoia antiortodoxă și nu-ți mai e clară propria identitate etnică!

Să înțeleg că mintea ta obosită de atâta trudă sofistică, identifică cauza numărului mare de avorturi în credința mărturisită strict statistic de către majoritatea românilor?
Vechi 12.12.2011, 20:18:36
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Să înțeleg că: fie dumneata nu ești român de vreme ce te autoexcluzi de la apartenența la un popor campion în prunucideri fie ai dat în paranoia antiortodoxă și nu-ți mai e clară propria identitate etnică!
Nu, domnule, nu sunt român.

Citat:
Să înțeleg că mintea ta obosită de atâta trudă sofistică, identifică cauza numărului mare de avorturi în credința mărturisită strict statistic de către majoritatea românilor?
O să identific și o să demonstrez exact cauza masacrului inocenților din România, atunci când onorabilul Stefan Florin o să demonstreze în ce fel catolicismul este cauza Martorilor lui Jehova.

Dacă nu ați observat, replica mea cu nr. de avorturi a venit vis-a-vis de "argumentul" dânsului legat de proporția pe care o au arienii în Italia, și de replica lui infatuată: "La asta ce mai aveți de zis ?!".
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:42:52
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu, domnule, nu sunt român.
O să identific și o să demonstrez exact cauza masacrului inocenților din România, atunci când onorabilul Stefan Florin o să demonstreze în ce fel catolicismul este cauza Martorilor lui Jehova.

Dacă nu ați observat, replica mea cu nr. de avorturi a venit vis-a-vis de "argumentul" dânsului legat de proporția pe care o au arienii în Italia, și de replica lui infatuată: "La asta ce mai aveți de zis ?!".
Amândoi ați făcut erori de apreciere din cauza zelului polemic excesiv , deși atât înmulțirea neoarienilor dintr-o țară, cât și numărul mare de avorturi, pot fi semne ale ineficienței pastorale.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56