Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2011, 19:23:52
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
o mica precizare. Nu tot cel ce se semnează ortodox inseamnă că asta și e. Cu atât mai mult , nu poti spune despre el că e practicant. Daca ar fi fost practicant, nu ar fi plecat niciodata. A mirosit doar ortodoxia, poate a fost botezat ortodox de mic... si atata tot.
Neoprotestantii sunt formati, in mare parte din ortodocsi convertiti(a se citi pervertiti). Acestia sunt oamenii care au cunoscut Ortodoxia doar din exterior. Nu am intalnit inca un ortodox practicant care sa paraseaca Biserica Drept maritoare. In schimb musafiri cu numele de ortodocsi....o multime.
Acesta este celebrul non-argument "no true scotsman", care nu demonstrează nimic pentru că săvârșește eroarea logică de a lua concluzia drept premisă. "Nici un ortodox practicant nu se convertește la catolicism; ba da, unchiul meu, care era ortodox practicant, s-a convertit la catolicism; Atunci unchiul tau nu era ortodox practicant"

Dimpotrivă, doamnă, mulți dintre ortodocșii "convertiți" la catolicism ( de fapt, întorși acasă la Biserica Catolică), au făcut-o tocmai în virtutea ortodoxiei lor.

Ei nu au părăsit Ortodoxia, ci dimpotrivă, au regăsit-o și au împlinit-o.

Last edited by Erethorn; 12.12.2011 at 19:28:31.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 19:28:27
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Si cele mai multe avorturi din Europa sunt in Romania si Rusia. La asta ce aveti de comentat ?

Peentru domnul Catalin: Doar aici pe forum aveti un numar de 3 fosti ortodocsi practicanti convertiti la Biserica Catolica. De unde rezulta ca ceea ce "credeti" dumneavoastra se dovedeste a fi, in general, fals.

Pe de alta parte, daca prin absurd s-ar intampla ca Mantuitorul sa se fi dovedit mincinos, Biserica Sa sa fie biruita de portile iadului si toti catolicii sa devina schismatici, asa cum va doriti dumenavoastra, atunci fata de cine v-ati mai putea exhiba sentimentul de superioritate ?

Dar, vedeti, Biserica Catolica nu va disparea pana la sfarsitul veacului, si pentru asta nici macar nu trebuie sa ne rugam, pentru ca nu indraznim sa-L facem mincinos pe Cristos. In schimb, ne rugam pentru cei aflati, voluntar sau involuntar, in schisma, pentru ca ei sa revina acasa, in Una, Catolica si Apostolica Biserica.
lipsa de educatie si saracia...dar toate aceste femei (familii) care sunt de acord cu avortul nu isi leapada credinta trecand la secte, asa cum fac italienii CATOLICI care trec la secta Martorii lui Iehova, cu toate ca Papa cu Vaticanul lui este la ei in tara. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 19:33:48
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Acesta este celebrul non-argument "no true scotsman", care nu demonstrează nimic pentru că săvârșește eroarea logică de a lua concluzia drept premisă. "Nici un ortodox practicant nu se convertește la catolicism; ba da, unchiul meu, care era ortodox practicant, s-a convertit la catolicism; Atunci unchiul tau nu era ortodox practicant"

Dimpotrivă, doamnă, mulți dintre ortodocșii "convertiți" la catolicism ( de fapt, întorși acasă la Biserica Catolică), au făcut-o tocmai în virtutea ortodoxiei lor.

Ei nu au părăsit Ortodoxia, ci dimpotrivă, au regăsit-o și au împlinit-o.
prietene, iar vii cu ...INTORSI ACASA LA BRC? Te-am mai intrebat odata si te intreb din nou: Hristos a intemeiat BRC? Se gaseste termenul BISERICA ROMANO-CATOLICA in Biblie? Au fost apostolii romano-catolici? Atunci cum zici tu...INTORSI ACASA LA BRC? Cu alte cuvinte BO s-a rupt din BRC? Nu cunva ai luat-o pe aratura cu astfel de afirmatii nefondate?
PS: Ar fi mai corect sa scrii Biserica Romano Catolica in postarile tale atunci cand faci referire la confesiunea din care faci parte (parca asa se numeste oficial nu?) si nu Biserica Catolica. Nu e corect! Intre BRC si BC este o diferenta!Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 12.12.2011 at 19:40:04.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 19:40:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Aminteam de forumul catolic, dar si aici e aceeasi situatie, aproape toti catolicii convertiti au fost atei sau nepracticanti. Userul Erethorn ne-a spus ca era ateu, dl. Mihnea (nu mai stiu daca era ateu sau nepracticant), cunosc povestea d-nei MariaB, a fost atee inainte de a deveni catolica. In cazul lui Noessisa nu cunosc toata povestea, eu am devenit activ pe forum acum un an, stiu ca era practicanta catolica inainte de a se converti al catolicism. Theodor era stilist, nu intra in categoria aceasta.
Mai e un mic procent, acei ortodocsi nauciti de ecumenism, care nu inteleg exact diferentele si cred ca e acelasi lucru ortodox sau catolic, si ajung astfel sa frecventeze mai mult pe catolici pana se convertesc.
De exemplu erau doua persoane care se convertisera pentru ca au ajuns la Medjugorje. De obicei cel ce ajunge sa frecventeze biserici catolice sau alte locuri neortodoxe incepe dupa un timp sa vada "adevarul", bineinteles adevarul catolic, pentru ca duhovnicii si sfintii ne avertizeaza de pericolul ereziei si apostaziei. Nu degeaba au spus ca nici sa ne rugam impreuna nu e bine.

Am citit de curand un comentariu al unei ortodoxe ce ajunsese in America de Sud (probabil s-a casatorit acolo). Spunea ca nefiind prea multe biserici ortodoxe incepuse sa mearga la o biserica catolica, neintelegand conceptiile ecumeniste gresite. Si povesteste ca incepuse sa creada ca la catolici e adevarul, dar anul asta a venit in vizita in Romania la rude. Si a dat peste cartea lui Klaus Kenneth (desi nu e cel mai reprezentativ ortodox) si dupa ce a citit-o si-a revenit din ceata in care intrase.
P.S. Mesajele mele sunt adresate in principal userilor ortodocsi, userii catolici care au si conceptii ecumeniste stiu ca de obicei sar calul in dialog cand se scrie ceva despre BC si incep sa atace. Pentru ei am scris tot ce era de scris, nu trebuie sa repet adevarul de mii de ori, doar de doua ori e suficient, pentru ca cel ce era in cautarea adevarului pricepe din prima, daca Dumnezeu nu a luminat noi nu putem face mai mult. Restul ar fi doar o disputa fara rost.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 19:46:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, iar vii cu ...INTORSI ACASA LA BRC? Te-am mai intrebat odata si te intreb din nou: Hristos a intemeiat BRC?
Nu, Cristos a întemeiat Biserica Catolică. Biserica Romano Catolică este o parte a Bisericii Catolice, alături de BRU și de altele.

Citat:
Se gaseste termenul BISERICA ROMANO-CATOLICA in Biblie?
Da, acolo unde se găsesc și termenii "ortodox" și "Treime". Apropo, de când ați aderat la Sola Scriptura ?
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 19:54:15
Senior Member

Implicit

Avortul este o conceptie de sorginte atee, prima tara unde s-a introdus avortul a fost Rusia dupa venirea comunistilor. Scriam pe forumul catolic ca am gasit unele asemanari in Talmud cu conceptia despre avort de azi: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...p=51645#p51645
In tarile din vest exisat rate mici ale avorturilor doar pentru ca se practica mijlocele contraceptive. Pentru ca si la ei e in scadere populatia.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 19:59:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Daca Biserica Ortodoxa le va satisface aceasta sete, oamenii se vor indrepta spre Biserica Ortodoxa. Daca Biserica Ortodoxa nu le va satisface aceasta sete, oamenii se vor indrepta spre alte confesiuni.
Si romanii le dadeau paine si circ, ca sa ii tina aproape. Problema e la credinciosi, nu trebuie Biserica sa se ia dupa capul lor. Dar e si vina unora din cler, care nu iau pozitie impotriva conceptiilor acestea ecumeniste si unii credinciosi mai putin practicanti ajung sa fie confuzi.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:01:25
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, Cristos a întemeiat Biserica Catolică. Biserica Romano Catolică este o parte a Bisericii Catolice, alături de BRU și de altele.

Da, acolo unde se găsesc și termenii "ortodox" și "Treime". Apropo, de când ați aderat la Sola Scriptura ?

esti smecher prietene, se vede ca esti avocat! Cand zici ALTELE, la care biserici te referi? Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:01:30
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
asta e lovitura sub centura! Eu cunosc familie catolica practicanta care se duce des in pelerinaje la manastiri ortodoxe. Asta inseamna ca in BC nu il gaseste pe Dumnezeu? Si colac peste pupaza tara, cu cei mai multi Martori ai lui Iehova din Europa (in care acestia sunt in continua crestere) este Italia , acolo unde este Vaticanul. Care este motivul doamna? Acum ce mai aveti de comentat? Doamne ajuta!
Si eu cind trec pe linga minastiri ortodoxe intru in ele. Dupa cum am fost si la slujbe ortodoxe atunci cind n-am avut alternativa catolica. Iar cind am fost in Turcia am intrat si in moschei si am i-am vizitat si pe dervisi. Pentru ca eu cred ca suflarea de viata pe care Domnul Dumnezeu a suflat-o asupra fiecarui om face ca esenta omului sa fie una buna, iar omul nu-si gaseste implinirea decit in Dumnezeu, oricare ar fi confesiunea acestui om. Dupa toate aceste vizite (si analize) mi-am intarit convingerea ca Biserica Catolica ne da intregul adevar revelat de Duhul Sfint pina in acest moment. Aceasta este credinta mea.

Pe mine nu ma bucura ca bisericile ortodoxe sint goale; pentru ca daca ar fi pline de oameni cu adevarat sfinti, acei oameni s-ar ruga pentru toata lumea si in special pentru cei pacatosi; iar eu, ca o persoana cu multe pacate, as fi salvata de rugaciunile acelor oameni sfinti care se roaga dezinteresat pentru toata lumea.

Referitor la Martorii lui Iehova si Italia, habar n-am de unde ati luat aceste date; pe net nu le-am gasit. Oricum, eu nu m-as bucura ca vecinul are o capra raioasa pentru ca s-ar putea ca raia caprei vecinului sa molipseasca si capra mea.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:04:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si romanii le dadeau paine si circ, ca sa ii tina aproape. Problema e la credinciosi, nu trebuie Biserica sa se ia dupa capul lor. Dar e si vina unora din cler, care nu iau pozitie impotriva conceptiilor acestea ecumeniste si unii credinciosi mai putin practicanti ajung sa fie confuzi.
Nu știu exact ce se dă credincioșilor în BO (sacramentele ortodoxe sunt valide dar ilicite); dar în Biserica Catolică de rit roman credincioșii se pot împărtăși zilnic cu Trupul și Sângele Mântuitorului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56