Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2011, 10:40:22
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Aaa,de praji era vorba,scuze,nu am vazut...la praji cred ca poti folosi si miere,insa se gaseste si ceva de genul la naturiste:

http://www.shopmania.ro/produse-natu...dicer-11436133
Vechi 14.12.2011, 10:43:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pai are Ovidiu o reteta de desert in care imi trebuie 5 gr de fructoza...
Cum o prelucrez din fructe ? :)
Se poate folosi si miere in loc de frctoza. Sa inteleg ca nu esti in tara?...daca esti in tara toate cele amintit mai sus se gasesc la magazinele naturiste.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 10:51:32
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adaria Vezi mesajul
Ah, asta stiam.....Oricum mi-as mai dori ceva retete bune bune....Imi ploua deja in botic...
Uite aici ceva foarte bun (se prepara foarte repede)...e preferata mea, dupa bulgarasi:

Crema cu lapte ("budinca") - Ingrediente: 400 ml lapte de soia/orez, 100g Digesta, nuci, fructe uscate, 3 lingurite de miere. Preparare: se pune intr-un vas Digesta si se incorporeaza treptat laptele indulcit pana se obtine consistenta dorita. Se adauga apoi nuci, stafide sau alte fructe uscate. Se poate combina de exemplu cu nuci, stafide si banane - foarte buna! Alte fructe ar putea fi: afine, capsuni, zmeura.

Eu prefer combinatia cu stafide, banane, nuca de cocos (acum pe timp de iarna) si deasupra pun scortisoara (ii da aspect si aroma).
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 11:14:54
ovidiu b.
Guest

Implicit Tapioca

Tapioca e un amidon extras din radacina de manioc. In general e folosita pentru a "lega" creme, sosuri, supe sau in locul gelatinei animale. Acest produs este usor digerabil si datorita continutului bogat in principii active, are calitati antiseptice, cicatrizante si dezinfectante. Este recomandat consumul acestui produs in cazurile de gastrita hiperacida, colita, ulcer gastrointestinal. Important este faptul ca tapioca nu contine gluten, deci este un aliment de baza in nutritia celor care sufera de enteropatie glutenica (boala celiaca). Deasemeni este bine tolerat de copii, batrani si convalescenti. Extern, tapioca in amestec cu zeama de lamaie se foloseste casi cataplasma in maturarea abceselor, furunculelor si panaritiilor.Tapioca ajuta la scaderea colestrolului si reducerea stratului adipos. Are de asemenea propietati laxative.

Ce contine tapioca?
Iata care sunt proprietatile nutritive ale prafului sau perlelor de tapioca:
100 gr tapioca contin:
-351 calorii
-0 proteine
-0,2 gr lipide
-85, 4 glucide

Budinca de tapioca:
-125 gr perle de tapioca
-750 ml lapte vegetal
-aroma de vanilie sau scortisoara

Perlele de tapioca se amesteca cu laptele se pun pe foc la foc mediu (20 min) pana fierb apoi se adauga mierea de albine. Continutu se va omogeniza obtinundu-se o crema peste care puneti vanilia.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 14:07:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Uite aici ceva foarte bun (se prepara foarte repede)...e preferata mea, dupa bulgarasi:

Crema cu lapte ("budinca") - Ingrediente: 400 ml lapte de soia/orez, 100g Digesta, nuci, fructe uscate, 3 lingurite de miere. Preparare: se pune intr-un vas Digesta si se incorporeaza treptat laptele indulcit pana se obtine consistenta dorita. Se adauga apoi nuci, stafide sau alte fructe uscate. Se poate combina de exemplu cu nuci, stafide si banane - foarte buna! Alte fructe ar putea fi: afine, capsuni, zmeura.
Ce reprezinta aceasta digesta, in contextul unei alimentatii corecte/sanatoase?
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 16:17:28
ovidiu b.
Guest

Implicit Căteva lucuri bine de știut despre lapte

Stiati ca omul este singura specie ce se hraneste cu lapte dupa ce a fost intarcat? Si nu cu laptele sau, ci cu laptele altei specii? Laptele de vaca de exemplu, este facut pentru vitei, nu pentru oameni.

Aici gasiti mai multe informatii

Last edited by ovidiu b.; 14.12.2011 at 16:21:09.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 16:30:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ce reprezinta aceasta digesta, in contextul unei alimentatii corecte/sanatoase?
Digesta este un produs vegetal instant din proumb...se poate folosi pentru moineza...se amesta cu apa si apoi ulei si mustar.

Uite aici mai multe informatii.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 23:31:13
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Stiati ca omul este singura specie ce se hraneste cu lapte dupa ce a fost intarcat? Si nu cu laptele sau, ci cu laptele altei specii? Laptele de vaca de exemplu, este facut pentru vitei, nu pentru oameni.

Aici gasiti mai multe informatii
Ar mai fi si pisica....
Reply With Quote
Vechi 15.12.2011, 11:18:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ar mai fi si pisica....
Asa poate fi si cainele. Cand imi areti o pisica intarcata sugand la vaca/capra/oaie atunci sunt de acord cu tine.

Uite am gasit porcusor care suge de la vaca. Sau pisicuta care suge de la o catea. In cele 2 cazuri animalele sunt pui inca. Daca exista vreun caz izolat asta nu inseamna ca asa este normal.

Last edited by ovidiu b.; 16.12.2011 at 17:43:14.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2011, 20:17:14
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

ce pacat ca paginile nu s-au incarcat,cred ca erau foarte haiosi :)
frumosii :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 09:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 03:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 02:40:42