![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in Scriptura gasim profetiile Elenei Albu? sa inteleg ca va eschivati. |
|
|||
|
|||
![]()
Au fost puse in discutie 2 profetii, aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...74&postcount=4 |
|
|||
|
|||
![]()
Ma ametesti rau de tot.Sa inteleg ca cultul adventist a fost creat in anul 19.. dar defapt mai exista o biserica crestina si inaintea lor dar si dupa? Pai atunci de ce v-ati separat de ei? Inseamna ca biserica adventa fiind formata nu a fost permanenta deci este falsa!
P.s Apelez si la celalalt domn si il intreb: aveati cruci pe biserici inainte de anul 1990? Adventistul a fost evaziv (mereu e a se vedea ultima postare) si a spus ca unele biserici nu au cruci si in acest moment. Dar intrebarea era daca aveau inainte cruce nu daca exista si azi biserici advente fara cruce. P.s 2 miscarea adventa parca am hotarat ca a fost creata de oamenii amagiti de Miler . P.S 3 White a profetit sfarsitul. Uitati aici: "Ingerul meu insoțitor mi-a spus 'vremea aproape s-a dus. Pregătiți-vă, fiți gata, pregătiți-vă.' . . . acum aproape că s-a dus vremea . . și ceea ce noi am invățat timp de ani de zile, ei trebuie să invețe in cateva luni." (Scrieri timpurii, p. 64-67). Ambele profetii scrise de Grasu nu au valabilitate! De exemplu baptisti,penticostali si alte culte neoprotestante se dezic ferm de miscarea ecumenista! Ps 4 Grasu si-a dat seama ca osutafaraunu a fost evaziv si a prezentat cele doua profetii. Eu as ramane la cea din ps 3 Last edited by bairstow; 15.12.2011 at 22:15:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Aș putea spune că da și e normal lucrul acesta. Este același Spirit Profetic (Duhul Proorociei) care a inspirat scrierile Bibliei și viziunile Ellenei White. Viziunile și predicțiile Ellenei White au legătură cu problematică spirituală găsită în Bibliei, fiind în concordanță cu ea. Ea n-a prezis niciodată -spre pildă- cine va câștiga la cursele de cai (atât de în vogă pe vremea ei).
Nu e vorba de eschivă, însă trebuie să aveți în vedere că White a avut pe parcursul a 71 de ani peste 2.000 de viziuni, deci logic ar trebui să citiți scrierile ei, nu să mă apuc să postez zozul aici... Desigur, scrierile ei conțin un număr relativ mic de preziceri. Unele sunt în curs de împlinire, în timp ce altele așteaptă încă să se împlinească. Dl. grasu77 v-a dat deja două exemple legate vremea sfârșitului. Vă mai propun unul: apariția spiritismului modern. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Ai grija sa nu mai faci confuzie intre miscarea adventa si Biserica AZS. Citat:
"Fiti si voi îndelung rãbdãtori, întãriti-vã inimile, cãci venirea Domnului este aproape."(Iacov 5:8) "Sfîrsitul tuturor lucrurilor este aproape." (1 Petru 4:7) Ce nu este in regula? Nu convine mentalitatea de adventist (chiar daca si Sfintii Apostoli au avuto)? Citat:
Nu cred ca esti in masura sa tragi concluzii. Eu, doar am remintit ceva ce era deja postat, tot pe acest topic. Altceva nu mai stiu pe aceasta tema si, de aceea sustin indemnul facut de osutafaraunu de a ne indrepta spre profetiile din Sfanta Scriptura (in special cele din cartea Revelatiei). Sunt foarte interesante si de netagaduit. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ai hotărât tu că nu au valabilitate? Ai răbdare... profeția e în curs de împlinire. De parcă voi nu vă deziceți "ferm" de mișcarea ecumenistă... și totuși Biserica Ortodoxă o să fie păpată dintr-un hap de mișcarea ecumenică, în ciuda reacției câtorva forumiști antiecumeniști fervenți! Last edited by osutafaraunu; 16.12.2011 at 07:49:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Supun atentie 2 profetii implinite, facute cu cca 100 de ani in urma: 1) cresterea puterii papalitatii (EGW - Tradegedia Veacurilor, cap. "Scopul papalitatii"); de stiut ca la vremea aceea papalitatea era subrezita rau de tot (intre 1870 si 1929 a fost privata de jurisdictie teritoriala). Primise doua lovituri puternice: arestarea papei in 1798 si teoria lui Darwin. Din 1929, Musolini repune Vaticanul in drepturi si papalitatea prinde iarasi putere. 2) o profetie de necrezut la vremea aceea: unirea dintre protestantism/neo-protestantism (in special cel din SUA) si Vatican (EGW, Marturii, cap.5).Iti trebuia mare indrazneala sa afirmi asa ceva, acum 100 de ani. Astazi, America protestanta isi da mana cu Vaticanul (lucru de neconceput cu putin timp in urma). Mai urmeaza ca aceste doua puteri (fiare) sa formeze o alianta (conform profetiilor din Apocalipsa). 1 - nu e adevarat, puterea papei e foarte mica comparativ cu ce putere aveau papii in Evul mediu 2 - unirea religiilor, asta e o "profetie" intalnita la multi ! la prea multi ! |
|
|||
|
|||
![]()
Iarasi ne intrati in casa si ne invatati cum sa ne mutam mobila.... Uitati ca va aflati pe un forum ortodox. Putin respect, daca vreti sa va bucurati de respect.
|
|
|||
|
|||
![]()
bine, ca profetia cu unirea religiilor nu putem spune ca nu s-a implinit, adica neoprotestantii sa-si dea mana cu Vaticanul, pai avem un exemplu elocvent chiar aici pe forum, acest auto-intitulat "penticostalul", care, obsedat fiind de vorbirea in limbi, considera ca acesta este liantul ce face legatura intre neoprotestanti si catolici, practic de acum incolo ei se pot inchina impreuna, se pot considera frati, nu conteaza ca au invataturi si practici distincte, important este sa vorbeasca in limbi !
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|