![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 11:16:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Intimplator am citit despre Cortez, cu multi ani in urma, e drept. Acesta nu era calugar, era conducator si a mers in Lumea Noua asa cum au facut-o toate popoarele dezvoltate la acea vreme, si cum au facut-o si rusii pe uscat. Daca cuceririle spaniolilor sau portughezilor au fost insotite si de increstinarea bastinasilor e un lucru pe care il acuzati "istoric". Da de ce nu-i acuzati pe englezi sau olandezi ca au cucerit la fel, teritorii necunoscute, dar nu s-au obosit cu evanghelizarea. Valabil si pentru rusi. Ori vorbim despre istorie, ori vorbim despre urmarea poruncilor Domnului! Iar Cortez nu a fost calugar, a fost un comandant dornic de imbogatire si afirmare. Daca vorbim despre urmarea poruncilor Domnului marturisesc ca eu am fost ingrijita de Biserica Catolica datorita misionarilor ei. Daca nu ar fi fost acesti misionari as fi avut toate sansele sa nu-l cunosc pe Domnul. 3.Daca exista frati de-ai nostri care au gresit, Biserica se roaga zilnic pentru ei ca Domnul nostru sa ii ierte. Oricum, un lucru nu i se poate reprosa Bisericii Catolice: ca ar fi fost calduta. Asa ca speram in marea indurare a Domnului nostru ca ne va acorda milostivirea Sa, in ciuda greselilor pe care le-am facut si le mai facem. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cortez nu a facut parte din cler, dar cu el a avut si preoti romano catolici.Tot la fel a avut si Pizzaro cand a cucerit Imperiul Inca.Stiti care au fost cuvintele unui preot romano catolic catre Pizzaro dupa ce l-a intalnit oficial pe regele incas Atahualpa: "ucide-i, ucide-i pe toti!", si din pacate asa a fost. Inaltator nu? In legatura cu englezii si olandezii cuceritori nu aveti dreptate. SUA si Canada sunt in mare parte crestine si asta datorita evanghelizarii (tot la fel de "crestineste") facuta de cuceritori. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In vremurile astea ,credinta ramane in general numai in urechi ,nu si in fapta.
Asta nu inseamna ca ortodoxia nu e cea adevarata ,lasata de Hristos. Hristos a spus pentru noi ,ca si pentru cei din vremurile Lui:"poporul acesta ma cinsteste numai cu buzele" E frumos ca ii aparati pe conchistadori ,dar d-voastra ar trebui sa recunoasteti ca au gresit. Trebuie sa ne asumam greselile inaintasilor ,eventual sa ne rugam pt.ei ,mai ales pt.cei de aceeasi religie . Last edited by anita; 16.12.2011 at 12:56:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa e, trebuie sa ne rugam pentru inaintasii nostri pentru ca fara ei nu am fi putut fi ceea ce sintem astazi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 17:40:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vazut straduinta ta de a propovadui niste conceptii ecumensite de genul Biserica e formata din BO si BC dupa schisma si nu ziceam nimic daca nu incepeai cu habotnicii de neecumenisti. BO spune ca cei ce spun invatatura sa fie in general cei desemnati, sau macar cei ce o cunosc. Pentru ca si aceasta e tot o idee luata de la neoprotestanti, toti inteleg Sfanta Scriptura si toti propovaduiesc. O alta conceptie protestanta luata din ecumenism e ca tot ce conteaza e sa crezi in Iisus, indiferent de cult. Ideal ar fi sa cunoastem invatatura ortodoxa inainte de a-i blama pe altii, ca s-ar putea sa avem surpriza ca propovaduim invatatura pastorului John in loc de cea a sfintilor. Am facut un topic special cand am vazut ca ai scris despre Biserica impartita in doua: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14259 Desigur, vreau sa aflu doar adevarul, eu am deschis si topicuri pe tema asta, daca imi dai un singur exemplu din invatatura ortodoxa care sa spuna vreo idee ecumenista sunt de acord sa analizez ceea ce spui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|