Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2011, 11:10:24
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Da... ce bucurosi sinteti...Constat ca si in acest domeniu e plina lumea de constatatori. Oameni care sa isi suflece minecile si sa lucreze in via Domnului sint putini. Acei oameni pe care ii judecati, chiar daca au gresit intr-un fel oarecare, au renuntat la toate pentru a-L predica pe Domnul nostru. Ati spus dumneavoastra macar un Tatal nostru pentru raspindirea imparatiei Lui Cristos pe pamnit de va erijati in judecator al acelora care au facut acest lucru? Cumva, in ziua aceea, cind ne vom intilni fata in fata cu Domnul nostru, veti da socoteala pentru ce au facut ALTII, sau pentru ce ati facut dumneavoastra, personal?
Doamna glumiti nu? Intai ne acuzati pe noi ortodocsii ca nu am mers sa increstinam pe altii iar cand ne aparam ne acuzati ca am fi agresivi si anti catolici si va faceti ca nu vedeti cum unii romano catolici de pe forum ne ataca subtil! Nu Cortez si Pizzaro au ucis oameni nevinovati? Si pentru ce, PENTRU CUVANTUL DOMNULUI sau PENTRU AUR? Pentru ce a plecat Pizzaro in Peru (Imperiul Inca), a predica Evanghelia lui Hristos sau pentru a gasi aur? Si dumneavostra numiti ca au gresit intr-un fel oarecare faptul ca au ucis oamnei in numele Dumnezeului Iubirii? Ciudat fel au avut fratii dumneavostra de credinta de a-si manifesta iubirea fata de aproapele lor si vad ca pentru dumneavoasta nu au fost fapte atat de grave acest genocid (pentru ca asta a fost). Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 11:16:02.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 11:59:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
1.Doamna glumiti nu? Intai ne acuzati pe noi ortodocsii ca nu am mers sa increstinam pe altii iar cand ne aparam ne acuzati ca am fi agresivi si anti catolici si va faceti ca nu vedeti cum unii romano catolici de pe forum ne ataca subtil!
2.Nu Cortez si Pizzaro au ucis oameni nevinovati? Si pentru ce, PENTRU CUVANTUL DOMNULUI sau PENTRU AUR? Pentru ce a plecat Pizzaro in Peru (Imperiul Inca), a predica Evanghelia lui Hristos sau pentru a gasi aur? Si dumneavostra numiti ca au gresit intr-un fel oarecare faptul ca au ucis oamnei in numele Dumnezeului Iubirii? 3.Ciudat fel au avut fratii dumneavostra de credinta de a-si manifesta iubirea fata de aproapele lor si vad ca pentru dumneavoasta nu au fost fapte atat de grave acest genocid (pentru ca asta a fost). Doamne ajuta!
1. Nu v-am atacat ca nu ati increstinat. Acesta e un argument pentru mine ca Biserica Catolica a urmat porunca Mintuitorului nostru de 2000 ani incoace, neintrerupt.
2. Intimplator am citit despre Cortez, cu multi ani in urma, e drept. Acesta nu era calugar, era conducator si a mers in Lumea Noua asa cum au facut-o toate popoarele dezvoltate la acea vreme, si cum au facut-o si rusii pe uscat. Daca cuceririle spaniolilor sau portughezilor au fost insotite si de increstinarea bastinasilor e un lucru pe care il acuzati "istoric". Da de ce nu-i acuzati pe englezi sau olandezi ca au cucerit la fel, teritorii necunoscute, dar nu s-au obosit cu evanghelizarea. Valabil si pentru rusi. Ori vorbim despre istorie, ori vorbim despre urmarea poruncilor Domnului! Iar Cortez nu a fost calugar, a fost un comandant dornic de imbogatire si afirmare.
Daca vorbim despre urmarea poruncilor Domnului marturisesc ca eu am fost ingrijita de Biserica Catolica datorita misionarilor ei. Daca nu ar fi fost acesti misionari as fi avut toate sansele sa nu-l cunosc pe Domnul.
3.Daca exista frati de-ai nostri care au gresit, Biserica se roaga zilnic pentru ei ca Domnul nostru sa ii ierte. Oricum, un lucru nu i se poate reprosa Bisericii Catolice: ca ar fi fost calduta. Asa ca speram in marea indurare a Domnului nostru ca ne va acorda milostivirea Sa, in ciuda greselilor pe care le-am facut si le mai facem.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 12:17:31
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Nu v-am atacat ca nu ati increstinat. Acesta e un argument pentru mine ca Biserica Catolica a urmat porunca Mintuitorului nostru de 2000 ani incoace, neintrerupt.
2. Intimplator am citit despre Cortez, cu multi ani in urma, e drept. Acesta nu era calugar, era conducator si a mers in Lumea Noua asa cum au facut-o toate popoarele dezvoltate la acea vreme, si cum au facut-o si rusii pe uscat. Daca cuceririle spaniolilor sau portughezilor au fost insotite si de increstinarea bastinasilor e un lucru pe care il acuzati "istoric". Da de ce nu-i acuzati pe englezi sau olandezi ca au cucerit la fel, teritorii necunoscute, dar nu s-au obosit cu evanghelizarea. Valabil si pentru rusi. Ori vorbim despre istorie, ori vorbim despre urmarea poruncilor Domnului! Iar Cortez nu a fost calugar, a fost un comandant dornic de imbogatire si afirmare.
Daca vorbim despre urmarea poruncilor Domnului marturisesc ca eu am fost ingrijita de Biserica Catolica datorita misionarilor ei. Daca nu ar fi fost acesti misionari as fi avut toate sansele sa nu-l cunosc pe Domnul.
3.Daca exista frati de-ai nostri care au gresit, Biserica se roaga zilnic pentru ei ca Domnul nostru sa ii ierte. Oricum, un lucru nu i se poate reprosa Bisericii Catolice: ca ar fi fost calduta. Asa ca speram in marea indurare a Domnului nostru ca ne va acorda milostivirea Sa, in ciuda greselilor pe care le-am facut si le mai facem.

Cortez nu a facut parte din cler, dar cu el a avut si preoti romano catolici.Tot la fel a avut si Pizzaro cand a cucerit Imperiul Inca.Stiti care au fost cuvintele unui preot romano catolic catre Pizzaro dupa ce l-a intalnit oficial pe regele incas Atahualpa: "ucide-i, ucide-i pe toti!", si din pacate asa a fost. Inaltator nu?
In legatura cu englezii si olandezii cuceritori nu aveti dreptate. SUA si Canada sunt in mare parte crestine si asta datorita evanghelizarii (tot la fel de "crestineste") facuta de cuceritori.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 12:33:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Cortez nu a facut parte din cler, dar cu el a avut si preoti romano catolici.Tot la fel a avut si Pizzaro cand a cucerit Imperiul Inca.Stiti care au fost cuvintele unui preot romano catolic catre Pizzaro dupa ce l-a intalnit oficial pe regele incas Atahualpa: "ucide-i, ucide-i pe toti!", si din pacate asa a fost. Inaltator nu?
In legatura cu englezii si olandezii cuceritori nu aveti dreptate. SUA si Canada sunt in mare parte crestine si asta datorita evanghelizarii (tot la fel de "crestineste") facuta de cuceritori.
Doamne ajuta!
Da, America de Nord a avut parte si de vizita francezilor. Cind vorbeam despre englezi si olandezi ma gindeam la India, si la Orientul Indepartat de care s-au ocupat englezii si olandezii. Oricum, asa cum spuneam: dumneavoastra ati spus macar un Tatal nostru pentru raspindirea imparatiei Lui Cristos pe pamint? Daca da, va rog sa spuneti mai multe, astfel incait rugaciunea dumneavoastra sa fie ascultata, iar daca ortodxia e adevarata si singura religie mintuitoare aceasta sa ajunga in inimile tuturor oamenilor (in urechi ajunge, dar fara rezultat). Daca nu, ar fi frumos sa va abtineti de la comentarii pentru ca nu ii puteti pe judeca pe cei in a caror piele nu v-ati pus niciodata.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 12:49:54
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

In vremurile astea ,credinta ramane in general numai in urechi ,nu si in fapta.
Asta nu inseamna ca ortodoxia nu e cea adevarata ,lasata de Hristos.
Hristos a spus pentru noi ,ca si pentru cei din vremurile Lui:"poporul acesta ma cinsteste numai cu buzele"
E frumos ca ii aparati pe conchistadori ,dar d-voastra ar trebui sa recunoasteti ca au gresit.
Trebuie sa ne asumam greselile inaintasilor ,eventual sa ne rugam pt.ei ,mai ales pt.cei de aceeasi religie
.

Last edited by anita; 16.12.2011 at 12:56:09.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 13:29:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
In vremurile astea ,credinta ramane in general numai in urechi ,nu si in fapta.
Asta nu inseamna ca ortodoxia nu e cea adevarata ,lasata de Hristos.
Hristos a spus pentru noi ,ca si pentru cei din vremurile Lui:"poporul acesta ma cinsteste numai cu buzele"
E frumos ca ii aparati pe conchistadori ,dar d-voastra ar trebui sa recunoasteti ca au gresit.
Trebuie sa ne asumam greselile inaintasilor ,eventual sa ne rugam pt.ei ,mai ales pt.cei de aceeasi religie
.
Nu-i aparam pe conchistadori, ii aparam pe calugarii catolici care au renuntat la toate pentru a-L sluji pe Domnul nostru.

Asa e, trebuie sa ne rugam pentru inaintasii nostri pentru ca fara ei nu am fi putut fi ceea ce sintem astazi.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 17:29:18
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, America de Nord a avut parte si de vizita francezilor. Cind vorbeam despre englezi si olandezi ma gindeam la India, si la Orientul Indepartat de care s-au ocupat englezii si olandezii. Oricum, asa cum spuneam: dumneavoastra ati spus macar un Tatal nostru pentru raspindirea imparatiei Lui Cristos pe pamint? Daca da, va rog sa spuneti mai multe, astfel incait rugaciunea dumneavoastra sa fie ascultata, iar daca ortodxia e adevarata si singura religie mintuitoare aceasta sa ajunga in inimile tuturor oamenilor (in urechi ajunge, dar fara rezultat). Daca nu, ar fi frumos sa va abtineti de la comentarii pentru ca nu ii puteti pe judeca pe cei in a caror piele nu v-ati pus niciodata.
Doamna nu sunt un habotnic ca sa zic ca doar cei de religie crestina ortodoxa se vor mantui. Sunt sigur ca din romano catolici se vor mantui, ba chiar si cei din confesiuni evanghelice. Mantuirea ramane la atitudinea lui Dumnezeu care singur cunoste inimile oamenilor. Ceea ce am scris anterior a fost o replica la afirmatiile confratilor dumneavoatra de religie, care uita ca fara Tarile Romane ar fi fost foarte posibil ca papa acum in loc de mitra ar fi purtat turban si in loc de Doamne Iisuse Hristoare ar fi zis Allah si As-salamu 'alaykum.
Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 17:40:46.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:05:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Doamna nu sunt un habotnic ca sa zic ca doar cei de religie crestina ortodoxa se vor mantui. Sunt sigur ca din romano catolici se vor mantui, ba chiar si cei din confesiuni evanghelice. Mantuirea ramane la atitudinea lui Dumnezeu care singur cunoste inimile oamenilor. Ceea ce am scris anterior a fost o replica la afirmatiile confratilor dumneavoatra de religie, care uita ca fara Tarile Romane ar fi fost foarte posibil ca papa acum in loc de mitra ar fi purtat turban si in loc de Doamne Iisuse Hristoare ar fi zis Allah si As-salamu 'alaykum.
Doamne ajuta!
De multe ori cei ce au conceptii ecumensite vor neaparat sa placa celor din alte culte, in schimb nu se sfiesc sa ii denigreze pe ortodocsii care nu au aceste conceptii sau sa vada daca nu au de fapt o invatatura straina. Slava lumeasca este cateodata mai tentanta (ar fi ceva rusinos sa creada altii ca suntem habotnici).
Am vazut straduinta ta de a propovadui niste conceptii ecumensite de genul Biserica e formata din BO si BC dupa schisma si nu ziceam nimic daca nu incepeai cu habotnicii de neecumenisti. BO spune ca cei ce spun invatatura sa fie in general cei desemnati, sau macar cei ce o cunosc. Pentru ca si aceasta e tot o idee luata de la neoprotestanti, toti inteleg Sfanta Scriptura si toti propovaduiesc. O alta conceptie protestanta luata din ecumenism e ca tot ce conteaza e sa crezi in Iisus, indiferent de cult. Ideal ar fi sa cunoastem invatatura ortodoxa inainte de a-i blama pe altii, ca s-ar putea sa avem surpriza ca propovaduim invatatura pastorului John in loc de cea a sfintilor. Am facut un topic special cand am vazut ca ai scris despre Biserica impartita in doua: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14259
Desigur, vreau sa aflu doar adevarul, eu am deschis si topicuri pe tema asta, daca imi dai un singur exemplu din invatatura ortodoxa care sa spuna vreo idee ecumenista sunt de acord sa analizez ceea ce spui.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 19:34:59
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De multe ori cei ce au conceptii ecumensite vor neaparat sa placa celor din alte culte, in schimb nu se sfiesc sa ii denigreze pe ortodocsii care nu au aceste conceptii sau sa vada daca nu au de fapt o invatatura straina. Slava lumeasca este cateodata mai tentanta (ar fi ceva rusinos sa creada altii ca suntem habotnici).
Am vazut straduinta ta de a propovadui niste conceptii ecumensite de genul Biserica e formata din BO si BC dupa schisma si nu ziceam nimic daca nu incepeai cu habotnicii de neecumenisti. BO spune ca cei ce spun invatatura sa fie in general cei desemnati, sau macar cei ce o cunosc. Pentru ca si aceasta e tot o idee luata de la neoprotestanti, toti inteleg Sfanta Scriptura si toti propovaduiesc. O alta conceptie protestanta luata din ecumenism e ca tot ce conteaza e sa crezi in Iisus, indiferent de cult. Ideal ar fi sa cunoastem invatatura ortodoxa inainte de a-i blama pe altii, ca s-ar putea sa avem surpriza ca propovaduim invatatura pastorului John in loc de cea a sfintilor. Am facut un topic special cand am vazut ca ai scris despre Biserica impartita in doua: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14259
Desigur, vreau sa aflu doar adevarul, eu am deschis si topicuri pe tema asta, daca imi dai un singur exemplu din invatatura ortodoxa care sa spuna vreo idee ecumenista sunt de acord sa analizez ceea ce spui.
Prietene, te intreb un singur lucru: Poti tu sa garantezi ca cei care nu sunt ortodocsi nu se vor mantui? Oare lucrul acesta nu il stie doar bunul Dumnezeu? Ne-am facut noi judecatori in locul Lui? Nu cumva am devenit neofarisei? Astfel de idei a dus la caderea Constantinopolului in mana turcilor.Sa-l lasam pe Dumnezeu sa decida cine se mantuieste si cine nu! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56