![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Mulțumescu-Ți Ție, Doamne al cerului și al pământului, că ai ascuns acestea de cei înțelepți și pricepuți și le-ai descoperit pruncilor." Dovada ca nu mintea si intelepciune iti descopera calea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotland The Brave; 16.12.2011 at 21:25:38. |
|
|||
|
|||
![]()
Într-adevăr, precizarea fratelui Scotland e esențială. Prea de multe ori ne apucăm să întreprindem ceva uitând să ne rugăm, să chemăm ajutorul lui Dumnezeu în lucrarea noastră, sau, și mai bine, să se facă lucrarea Lui prin noi.
Pe de altă parte, nici singură rugăciunea, fără ca noi să punem umărul, nu e suficientă. Amândouă sunt necesare, pentru că Duhul prin oameni lucrează. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum stiti, nici diavolul nu e vinovat de tot raul de pe lume. Omul e capabil si singur de suficient rau. Diavolul poate semana neghina, dar de buna ei crestere se asigura omul. Nu e nimeni incapabil sa inteleaga probleme teologice. Unii pot refuza sa creada, iar credinta e doar rodul Duhului Sfant, si pot, de asemenea, sa nu accepte si argumentele logice si care pot si verificate. Cum as proceda eu? As proceda corect, dar din motive gresite. Faptul ca cineva cunoaste adevarul nu il face sfant. De altfel Diavolul este cel mai mare teolog. Eu nu as renunta niciodata la argumente, dar asta as face-o din mandrie. Normal e sa nu renunti niciodata la celalalt din dragoste. Dar pentru asta omul trebuie sa fie foarte sus duhovniceste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotland The Brave; 16.12.2011 at 21:46:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Nu se poate ca omul sa pacatuiasca faca interventia si ispitirea Diavolului? El si-ar "baga coada" dar uneori nu e nevoie. Sau daca diavolul nu ar mai interveni toti oamenii ar fi niste ingerasi? Pai atunci Dumnezeu rezolva simplu "ecuatia". Ii da "interdictie" diavolului sa il mai ispiteasca pe om si acesta va implini scopul sau: unirea cu Dumnezeu. 2. Nu libertatea si modul in care este folosita este cea care ne plaseaza de o parte sau de alta a "turmei"? 3. Am mai zis la mine tine de mandrie ca ii conving pe cei care cred ca sunt rataciti de acest lucru. Ar fi bine sa ma preocupe mantuirea lor, dar mai am ceva pana la nivelul respectiv. Ciudat e ca imi respingeti argumentele bazate pe logica fara a argumenta de ce sunt eronate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pacatul este neimplinirea voii Lui Dumnezeu.
Imi raspundeti la celelalte aspecte? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noblete, convertire, pocainta, calugarie si martiriu | antoniap | Pocainta | 3 | 15.11.2012 21:09:01 |
Motive de divort acceptate de Biserica Ortodoxa | ioanspatar58 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 16:40:43 |
|