![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Altfel trebuie sa procedam in cazul in care dorim sa stim adevarul din proprie experienta nu doar din mostenire de conceptii de la parinti sau vorbele unor persoane din aceeasi religie care au invatat pe de rost vorba "scrie in biblie" Religia nu este o hartie, un act, este sentiment si dragoste, este ceea ce trebuie sa simtim fara sa ni se spuna cum si sa se puna accent pe dovezi ca si cum undeva ceva "necurat" ar exista.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotland The Brave; 16.12.2011 at 21:46:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum nu fac cine stie ce destainuiri, dar mi-am pus nu doar o singura data problema daca sigur credinta mea e cea adevarata, sau si daca e cea adevarata cum ar fi fost sa ma fi nascut si sa fi fost crescut in alta religie sau alta confesiune. Pot sa ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-am nascut asa. In ceea ce ii priveste pe cei nascuti cu alta credinta, Dumnezeu in pronia Sa stie ce face. Nu am o explicatie de ce este asa si mai mult ca sigur e bine nici sa nu caut. E bine sa nu caut pentru ca nu cred ca as gasi un raspuns si chiar si daca l-as gasi acesta nu mi-ar folosi la nimic. Si ca e adevarata credinta mea ma conving cu argumentele "de convertire" ale celorlalti. Invataturile lor de credinta gresite. Am normal intrebari la care nu am raspuns si a caror raspuns m-ar ajuta. Si poate ca il voi obtine, dar trebuie sa cresc duhovniceste. Vom vedea. |
|
||||
|
||||
![]() Prin vorbe, discutii si argumentari, nu vei ajunge nicaieri. Sau mai rau... il poti face mai "atasat" de religia sa. Numai rugaciunea face minuni
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Nu se poate ca omul sa pacatuiasca faca interventia si ispitirea Diavolului? El si-ar "baga coada" dar uneori nu e nevoie. Sau daca diavolul nu ar mai interveni toti oamenii ar fi niste ingerasi? Pai atunci Dumnezeu rezolva simplu "ecuatia". Ii da "interdictie" diavolului sa il mai ispiteasca pe om si acesta va implini scopul sau: unirea cu Dumnezeu. 2. Nu libertatea si modul in care este folosita este cea care ne plaseaza de o parte sau de alta a "turmei"? 3. Am mai zis la mine tine de mandrie ca ii conving pe cei care cred ca sunt rataciti de acest lucru. Ar fi bine sa ma preocupe mantuirea lor, dar mai am ceva pana la nivelul respectiv. Ciudat e ca imi respingeti argumentele bazate pe logica fara a argumenta de ce sunt eronate. |
|
||||
|
||||
![]()
Numai rugaciunea faci minuni intr-adevar. Dar si minunile ca si Sfintele Taine nu au doar parte spirituala ci au si o parte vizibila, simbolica. Pentru unii da va functiona doar rugaciune si se vor trezi noaptea plangand dandu-si (sau dandu-li-se) seama de adevar, dar la cei mai multi forma vazuta este acesta cu argumente.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
si sa te rogi...trebuie sa sti ce sa rogi de la Dumnezeu...
|
|
||||
|
||||
![]()
Pacatul este neimplinirea voii Lui Dumnezeu.
Imi raspundeti la celelalte aspecte? |
|
|||
|
|||
![]()
Pacatul este mai mult decat o neimplinire,este o calcare a voii Celui de Sus in mod constient iar cauza sa este ispita venita de la cel rau care profita de slabiciunea firii umane.Dumnzeu insa,credincios fiind,nu ingaduie sa fim ispititi peste puterile noastre limitate ci a dat mijloace de lupta.Daca dvs plasati originea raului in om,in libertatea sa,fara interventia necuratului,vei avea mari probleme din perspectiva Geneza 1:26 pt ca practic spuneti ca Dumnezeu,independent de actiunea diavolului,a pus in om potentialul raului,si asta in situatia in care era creat dupa chipul si asemanarea Lui.Intelegeti unde duce rationamentul?Adam si Eva au pacatuit pana au fost ispititi?
Last edited by Scotland The Brave; 16.12.2011 at 22:26:43. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noblete, convertire, pocainta, calugarie si martiriu | antoniap | Pocainta | 3 | 15.11.2012 21:09:01 |
Motive de divort acceptate de Biserica Ortodoxa | ioanspatar58 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 16:40:43 |
|