Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 14:47:20
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Oricât de "incompletă" ar fi traducerea dvs. (căci este una ortodoxă), ziua a 7-a nu va fi niciodată 1-a, iar sâmbăta nu va fi niciodată duminica. Dixit! Și cu aceasta am plecat că mai am și alte activități... e doar sâmbăta!
Nici nu am sustinut asa ceva. Nu s-au schimbat zilele intre ele, ci doar ziua de cinstire a Domnului.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:47:48
sunsray
Guest

Implicit ..

Vreau si eu sa intreb ceva.....

Stiu ca, zilele saptamanii, de fapt, - ca orice alta modalitate de orientare temporala(luna, anul) ,- trebuie , mai mult ca sigur, sa aiba un punct de raport Obiectiv, respectiv raportarea la corpurile ceresti, o raportare 'astrologica' - asa cum este si luna(I, II, etc) .... de fapt aici se raporteaza , Obiectiv, la ciclurile fazei lunii(corpul ceresc), in raport cu soarele, care dureaza 30 (sau 31 zile). Deci se poate foarte simplu stabili asa(deja e stabilit, cine cunoaste asctrologie, pentru el e lamurita chestiunea) , Obiectiv, cum, si de ce incepe ziua I, cum si de ce urmeaza ziua II etc - toate asta raportat la ciclurile corpurilor ceresti. Deci , pana la urma este evident (se pare si pentru greci si popoarele ortodoxe) ca ziua I este cea in care a inviat Domnul. si ziua a 7 a este cea precedenta ei.
Dar acum ramane si pentru mine , intrebarea, de ce la noi ortodocsi nu mai serbam(Nu formal, ci meditand la ceea ce este ea in esenta ,dar si de fapt,concret , si comportandune in ea in consecinta), aceasta zi a saptea, avand in vedere aceste cicluri Obiective ale corpurilor ceresti , care nu se schimba, si care tin de ordinea Lui Dumnezeu, in care trebuie sa ne integram si noi, pentru a avea o viata armonioasa. Evident, asta nu inseamna neglijarea si minimizarea importantei zilei invierii Domnului.

Dar vreau sa intreb si :

Cu ce putem schimba noi , ca simpli enoriasi, aceasta randuiala.?
Mai inatai , va trebui sa se demonstrese(celor ce au puterea de a reschimba aceasta ordine) simplu, clar, ca aceasta decizie (care apartine, cui?) de a se neglija ziua 7 , si a se sarbatori doar cea a invierii, este una pur omeneasca, strict rationala.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:48:28
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Adventistii nu tin Pastele.
Au sarbatori? Daca da, stii care?
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:50:58
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Au sarbatori? Daca da, stii care?
Nu stiu. Dar stiu sigur ca Pastele nu il sarbatoresc.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:51:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Da, trebuia s-o spună, căci Dumnezeu nu schimbă o poruncă (a IV-a) din Legea Sa fără să ne anunțe!
Pai ti-a raspuns prin tocmai Invierea Sa.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:54:03
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sunsray Vezi mesajul
Vreau si eu sa intreb ceva.....

Stiu ca, zilele saptamanii, de fapt, - ca orice alta modalitate de orientare temporala(luna, anul) ,- trebuie , mai mult ca sigur, sa aiba un punct de raport Obiectiv, respectiv raportarea la corpurile ceresti, o raportare 'astrologica' - asa cum este si luna(I, II, etc) .... de fapt aici se raporteaza , Obiectiv, la ciclurile fazei lunii(corpul ceresc), in raport cu soarele, care dureaza 30 (sau 31 zile). Deci se poate foarte simplu stabili asa(deja e stabilit, cine cunoaste asctrologie, pentru el e lamurita chestiunea) , Obiectiv, cum, si de ce incepe ziua I, cum si de ce urmeaza ziua II etc - toate asta raportat la ciclurile corpurilor ceresti. Deci , pana la urma este evident (se pare si pentru greci si popoarele ortodoxe) ca ziua I este cea in care a inviat Domnul. si ziua a 7 a este cea precedenta ei.
Dar acum ramane si pentru mine , intrebarea, de ce la noi ortodocsi nu mai serbam(Nu formal, ci meditand la ceea ce este ea in esenta ,dar si de fapt,concret , si comportandune in ea in consecinta), aceasta zi a saptea, avand in vedere aceste cicluri Obiective ale corpurilor ceresti , care nu se schimba, si care tin de ordinea Lui Dumnezeu, in care trebuie sa ne integram si noi, pentru a avea o viata armonioasa. Evident, asta nu inseamna neglijarea si minimizarea importantei zilei invierii Domnului.
Si care este intrebarea? De ce nu tinem sambata?

Citat:
În prealabil postat de sunsray Vezi mesajul
Cu ce putem schimba noi , ca simpli enoriasi, aceasta randuiala.?
Mai inatai , va trebui sa se demonstrese(celor ce au puterea de a reschimba aceasta ordine) simplu, clar, ca aceasta decizie (care apartine, cui?) de a se neglija ziua 7 , si a se sarbatori doar cea a invierii, este una pur omeneasca, strict rationala.
Biserica nu este a clerului si nu este a mirenilor. Biserica este a Lui Dumnezeu, iar ceilalti sunt doar membri. Si schimbarea nu o pot face nici mirenii nici clericii, caci ea se bazeaza pe invatatura data de Dumnezeu. Nu omul a stabilit (asa cum sustin altii) tinerea zile intai si nu a celei de-a 7-a.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:54:38
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Nu stiu. Dar stiu sigur ca Pastele nu il sarbatoresc.
bine fac, doar nu sunt evrei.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:57:05
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
bine fac, doar nu sunt evrei.
Ai impresia ca vorbeam de pastele evreiesc? Vorbeam despre Invierea Domnului.
p.s. de aia nu tinem noi sambata, ca nu suntem evrei.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 14:58:41
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Ai impresia ca vorbeam de pastele evreiesc? Vorbeam despre Invierea Domnului.
Invierea Domnului e altceva.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 15:02:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Jalnică argumentație!
Pai daca rupi din context nu se intelege nimic. Jalnic este ca nu vreti sa intelegi semnificatia zilei de Duminica.

Care este diferenta intre tine si fariseul care incerca sa-i gaseasca vina lui Iisus cand acesta a savarsit vindecarea femeii garbove in ziua de Sabat?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13