Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 23:35:59
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel. Iată căderea Legii vechi:

.
Citeste cu atentie epistola catre Evrei (in special capitolele 4, 7, 8, 9 si 10). Se vorbeste despre desfintarea legii preotiei pamantesti si a jertfelor (care-L prefigurau pe Domnul Iisus Hristos si lucrarea Sa de mantuire). Nu are nimic de a face cu Legea Morala, care "ramane valabila pentru toate timpurile" (asa cum bine spune Catehismul Ortodox, la capitolul intitulat "Legea Morala" ; vezi aici:http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html)

P.S. Dumneata esti ortodox? Respecti invataturile din Catehismul Ortodox sau ai propriile interpretari?

Last edited by grasu77; 17.12.2011 at 23:38:26.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2011, 23:59:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
P.S. Dumneata esti ortodox? Respecti invataturile din Catehismul Ortodox sau ai propriile interpretari?
Da sunt ortodox si respect invataturile BO sunt de 2000 de ani? Te intreb tu ce respecti O NOUA LEGE care a luat fiinta acum aprox 150 de ani?

Oare cine interpreteaza Biblia dupa cum il taie capul?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:18:51
Banned

Implicit

Citat:
Da sunt ortodox si respect invataturile BO sunt de 2000 de ani?
Serios? Nu se vede deloc.Dimpotriva. Te contrazici cu Catehismul Ortodox, care spune ca Legea Morala (sau Decalogul, sau Cele 10 Porunci Dumnezeiesti) "este valabila pentru toate timpurile". Iar dumneata te chinui sa desfiintezi aceasta Lege. De ce?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:55:24
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Serios? Nu se vede deloc.Dimpotriva. Te contrazici cu Catehismul Ortodox, care spune ca Legea Morala (sau Decalogul, sau Cele 10 Porunci Dumnezeiesti) "este valabila pentru toate timpurile". Iar dumneata te chinui sa desfiintezi aceasta Lege. De ce?

De ce ati numit Decalogul ca fiind "Legea Morala"? porunca cu Sabatul nu are nimic moral in ea ci ceremonial.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 08:58:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
De ce ati numit Decalogul ca fiind "Legea Morala"? porunca cu Sabatul nu are nimic moral in ea ci ceremonial.
De ce imi era frica nu am scapat. Faceti confuzie intre sabatele ceremoniale (cum ar fi "ziua ispasirii" - numita tot sabat - vedeti Levitic 16) si sabatul zilei a saptea. Ce vedeti ceremonial in sabatul zilei a saptea?

P.S. Imi pare rau ca trebuie sa plec. Merg la servici. Nu stiu daca o sa ma pot conecta de acolo. O zi buna.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 09:11:52
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
De ce imi era frica nu am scapat. Faceti confuzie intre sabatele ceremoniale (cum ar fi "ziua ispasirii" - numita tot sabat - vedeti Levitic 16) si sabatul zilei a saptea. Ce vedeti ceremonial in sabatul zilei a saptea?
Dar dumneavoastra ce vedeti moral in celebrarea unei zile? adica odihna completa? ce e moral in asta?

Citat:
P.S. Imi pare rau ca trebuie sa plec. Merg la servici. Nu stiu daca o sa ma pot conecta de acolo. O zi buna.
La fel.

ps. bine ca aveti servici, tineti de el cu dintii.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 11:52:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Dar dumneavoastra ce vedeti moral in celebrarea unei zile? adica odihna completa? ce e moral in asta?
Intrebarile dvs. ar fi legitime daca am discuta despre sabatul fariseilor. Dar, noi vorbim despre sabat, asa cum ne-a invatat Domnul sabatului/sambetei.

Sabatul zilei a saptea nu inseamna trecerea intr-o stare inerta. Daca in timpul saptamanii ne-am ocupat cu problemele cotidiene (servici, probleme de zi cu zi, etc), in sabatul zilei a saptea registrul se schimba. In aceasta zi (inchinata Domnului), o consacram inchinarii, partasiei cu fratii de credinta si cei apropiati, facerii de bine, etc. Si, odihnei trupesti, daca este cazul (si cam este). Nu vedeti nimic moral in acest tip de sarbatorire?

P.S. In definitiv, eu nu ma cramponez de denumirea de "Lege Morala". Este o denumire (pe care o consider corecta) acceptata de Biserica Ortodoxa si Biserica AZS.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 13:24:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Se pare ca am vorbit degeaba. Iti mai repet inca o data:

Sambata a randuit-o Dumnezeu ca sarbatoare si ca legamant vesnic, numai pentru poporul Sau, Israel, in amintirea iesirii din Egipt, asa cum apare explicit in Sfanta Scriptura . In VT poporul Lui Dumnezeu e strict Israel, in NT sunt toate popoarele.

Crestinismul se intemeiaza pe Invierea lui Hristos, nu pe legea lui Moise. Interpretarile adventiste sunt arhicunoscute, insa noi suntem cu „Hristos in Duminica, am trecut cu El dincolo de catapeteasma”.

Dupa legea mozaica, evreii serbeaza sambata, ca amintire a momentului cand au iesit din robie, cu ajutorul lui Dumnezeu, in vremea lui Moise (Deuteronom 5:15), insa pentru crestini, centrul vietii si al cultului divin este ziua Duminicii, caci Hristos moare cu noi, ramanand asa in ziua Sambetei si invie cu noi in Dumnica fara de sfarsit.

ps: a te bate in piept ca tu respecti cele 10 porunci miroase a fatarnicie, insa eu ma inclin.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 18:31:38
Banned

Implicit

Citat:
Se pare ca am vorbit degeaba. Iti mai repet inca o data:
Nu este cazul sa mai repeti (asa ca umplutura). Nu ma intereseaza nici parerea ta si nici parerea mea. Eu am adus pe tapet, invataturi biblice, din Catehismul Ortodox pe care nu le respectati (in schimb le respecta adventistii).

Ajuta-l pe Mihai sa raspunda (este o onoare sa fii ajutor de viitor preot). Cum explicati contradictia dintre invataturile Catehismului si practica ortodoxa? Nu ma intereseaza Scriptura. Ma intereseaza Catehismul Ortodox (mai exact, referirile la Poruncile Dumnezeiesti).
Reply With Quote
Vechi 18.12.2011, 18:57:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu este cazul sa mai repeti (asa ca umplutura). Nu ma intereseaza nici parerea ta si nici parerea mea. Eu am adus pe tapet, invataturi biblice, din Catehismul Ortodox pe care nu le respectati (in schimb le respecta adventistii).
Faptul ca argumentele aduse (pertinente) tu le consideri "umplutura" este strict problema ta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13