![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Care e rolul fecioarei in creatie pe care i-l atribuie BO? Sau in opera mantuirii? Rolul ei in mantuire este a faptului ca l-a nascut pe Mantuitor. Ca altii ii atribuie un rol mai insemnat, nu e problema ortodoxiei sa raspunda ptr altii. A si da este nascatoare de Dumnezeu. Daca Hristos a fost Dumnezeu de la zamislire si Fecioara Maria l-a nascut pe Hristos normal ca L-a nascut pe Hristos si ca Dumnezeu. Last edited by Lucian008; 18.12.2011 at 01:12:32. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Argumentația mea ar fi de folos în discuția cu un martor al lui Iehova, în discuția cu dumneavoastră înseamnă pierdere de timp deoarece chestiunea se presupune a fi acceptată de un ortodox. Hristos a fost Dumnezeu din veșnicie nu doar de la zămislire. Anumite conotații ale termenului Theotokos sunt nefercite, ca să nu spun blasfemiatoare, așa că prefer să nu folosesc acest termen. |
|
|
|||
|
|||
|
Domnule "osutafaraunu", stiti ca multi dintre pionierii adventisti nu credeau in Trinitate?
|
|
|
|||
|
|||
|
Știu. Totuși ce înseamnă pentru dvs. "mulți"?
|
|
|
|||
|
|||
|
La vremea respectiva, nu erau multi pionieri adventisti si o parte semnificativa respingeau dogma trinitatii, asa cum a fost formulata la Niceea.
|
|
|
|||
|
|||
|
Pot accepta această reformulare.
|
|
|
||||
|
||||
|
Dar stiti ca baza nu a fost doar scripturistica, nu?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt de condamnat ca au gresti, au recunoscut greseala si au indreptat? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
De acord. Dumnezeu este Unul: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Tot asa cum si soarele care lumineaza pamantul este unul: astrul ceresc (Tatal), razele sale (Fiul) si caldura sa (Duhul Sfant).
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 02:44:25 |
| Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 22:37:50 |
| Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 19:06:16 |
|
|