Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
Domnul incheie legamant cu cine vrea, cand vrea, cum vrea.
[i]Deut 5:
|
Asa este. In Deuteronom 5 se vede ca ar fi incheiat un legamant doar cu porul evreu (bazat pe eliberarea din Egipt).
Dar, ce spuneti despre Iesirea 20:8-11 (Porunca a 4-a)? Acolo cu cine a incheiat legamant? Pentru cine a creat Dumnezeu lumea (pamantul, marea si tot ce este in ele)? Nu pentru toata omenirea? Nu se vede ca ziua a saptea (sfintita si binecuvantata de Dumnezeu) este un memorial al creatiunii (o sarbatoare a Creatorului impreuna cu coroana creatiei, omul)?
Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
Aratati-mi in NT reafirmarea poruncii de a tine Sabatul. Eu va arat contrariul.
|
In NT (in special in Evanghelii) problema tinerii sabatului a fost cea mai discutata, de catre Insusi Domnul Sabatului. Numai ca nu era necesar sa se reafirme porunca (deoarece era tinuta fara doar si poate - doar erau evrei) ci
cum trebuia tinuta porunca. Vedem ca Domnul Sabatului este preocupat sa
dezlege sabatul de puzderia de reguli fariseice si sa-i redea frumusetea unei adevarate sarbatori.
Dvs. ce concluzie trageti din faptul ca in NT apare cuvantul "sabat/sambata" de peste 40 de ori? Puteti spune ca porunca nu a fost "reafirmata" sau ca a fost ignorata (sau, mai rau, ca a fost desfiintata)? Nu aveti cum sa spuneti asa ceva.
Asteptam argumentele dvs. Am o mentiune: va rog sa nu faceti confuzie intre sabatele ceremoniale (sarbatori in ncare aveau loc diferite slujbe care prefigurau venirea Mantuitorului si lucrarea Sa) si sabatul zilei a saptea (care nu are nici o legatura cu planul de mantuire - acest sabat fiind instituit cand toate erau bune si pacatul nu intrase in lume).