![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca doriti sa vedeti acea legatura Craciun-Cristos, teoria sustinuta de Densusianu si Rosetti ar fi cel mai aproape de asta, cu acel "creationem" care ar face referire la crearea lui Iisus. Wagner ia latinescul "creationem" cu sensul de "copil", deci "craciun" ar trebui sa insemne "pruncul Iisus" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
fiindca e o inventie draceasca care are ca scop distragerea de la adevarata sarbatoare
|
|||
|
|||
![]()
corect. de acord.
|
|
||||
|
||||
![]()
Noi nu trebuie sa tinem datini pagane de Nasterea Domnului, cum este Mos Craciun si bradul de Craciun. Toatea acestea sunt lucruri diavolesti fara rost, noi trebuie sa cultivam in inima noastra dragostea frateasca pentru a implini cuvantului Celui ce S-a intrupat .
|
||||
|
||||
![]()
Deacord! Asa stiam si eu.
|
|
|||
|
|||
![]()
posibile etimologii
http://www.crestinortodox.ro/craciun...iun-68385.html |
|
|||
|
|||
![]()
si eu as zice ca este cam denaturata (mult) de la semnificatia care ar trebui sa o aiba
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Păi, dacă ne supărăm așa chiar în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului... ![]() ![]() ![]()
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Denumirea vine de la slavonul Korochiun care inseamna 'moartea' si se refera la 'moartea' soarelui la solstitiul din 21 dec. In zonele Malorossiei (Donbass) se cocea o paine mare pt aceasta sarbatoare. Practic era vorba de o credinta in deitatea solara (sun worshipping). Evident pagana. Inainte de Constantin cel Mare pe 22-25 decembrie se sarbatoreau Saturnaliile. Traditional in acele zile toti oamenii (si sclavii) aveau zile libere si-si faceau unii altora cadouri. Pentru a opri aceasta sarbatoare pagana (Saturn se pare ca era chiar Satan) Constantin a fixat sarbatoarea Nasterii Domnului exact pe 25 Decembrie. Unele din obiceiurile vechi s-au transferat noii sarbatori. Deci nu, sarbatoarea Craciunului nu este crestina, pe 25 se sarbatoreste Nasterea Domnului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|