Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
Si eu sunt de aceeasi parere.
Numai in religiile pagane gen wicca, natura este ridicata la rang de dumnezeu. Wiccanii se inchina naturii, sub o forma sau alta. Se inchina la rauri, la copaci, folosesc plante in vrajile lor. E ceva romantic, de aceea atrag multe persoane mai ales femei. Dar e magie, deci demonism.
De ce sa ne asemanam cu ei, luand brazi si impodobindu-i? cinstim bradul? la ce bun?
|
Stimate domn,
"Inchinatorii la natura", cum eronat sunt denumiti de propaganda capitalist-"pragmatica" (a se citi "satanica") sunt, evident, mai putin inclinati la a o distruge. Este usor sa cedezi unei atari propagande, va inteleg, si eu gandeam la fel, nu cu foarte multa vreme in urma. Nici eu nu sunt de acord cu aiureala cu brazii, mos craciun, si alte idiotenii idolatre. Urasc din rasputeri sarbatoarea pseudo-pagana, de fapt comerciala, numita Craciun. Eu, ca si alti crestini, de orice confesiune, sarbatoresc Nasterea Domnului.
Off-topic: este o surpriza placuta manifestarea antiecumenismului la un credincios protestant. Inteleg ca sunteti prezbiter, deci aceasta directie/atitudinea are putere, si consecinte, oficiale. Nu o sa va intreb de ce confesiune apartineti, desi e o intrebare normala si prima ce vine oricui in cap, veti spune aceasta cand veti voi dvs. (Poate deja ati specificat-o si nu am citit eu topicul). Oricum am un mare respect pentru penticostali, baptisti, metodisti, crestini dupa Evanghelie (am avut rude inclusiv baptiste) si altii ca ei, care mai lucreaza, alaturi de BC, la convertirea si civilizarea indracitului om modern. Va salut cu stima.