![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
N-am văzut-o decât pe fiică, care e o persoană cam de 1,65 m și slabă... În zilele ei bune avea în jur de 55 kg, dar acum, după cum spune, ar fi slăbit cel puțin 10. Și o cred, pentru că are niște mâini subțiri cum n-am mai văzut.
Dacă s-ar găsi niște haine ar fi mult mai bine decât să cumpăr; banii strânși cu ajutorul vostru ar ajunge pe mai mult timp în felul ăsta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Incerc si eu sa vad ce se poate aduna si de pe la mine si de la cine mai are deschiderea sa trimita si apoi te contactez sa vedem unde trimitem coletul.
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare destul de evident ca femeia respectiva are probleme psihice (cea mai tanara), probabil schizofrenie, e o boala f. frecventa la noi si nu cred ca cealalta (mama ei?) sta mai bine, situatia este foarte delicata ca nu poti sa faci nimic pentru ea impotriva vointei ei.
Daca ar colabora cat de cat situatia s-ar putea poate rezolva cumva dar asa..ce poti sa faci? Sa o internezi impotriva vointei ei? La un moment dat o sa se ajunga sa fie si internata, ori pe probleme fizice ori psihice, daca ai prinde-o intr-un moment de luciditate eventual dupa tratament psihiatric poate..poate, dar asa.. Da-i macar ceva de mancare daca poti, niste haine .. insa asa cum stau lucrurile acum nu se stie daca ies din iarna. |
|
|||
|
|||
![]()
După cum am scris de la început, și mie mi s-a părut că ar avea niște probleme psihice, accentuate de stres. Spun asta pentru că după ce s-a întremat cât de cât am putut vorbi cu ea cum vorbești cu orice om normal, cu o inteligență și o educație obișnuite.
Pentru faptul că nu vrea să meargă la psihiatru sau să-și facă acte are explicații raționale: a avut experiențe neplăcute la spital, atât ea cât și mama ei (le-a tuns sau au intenționat să le tundă...), iar carte de identitate nu vrea, pentru că, neavând locuință în București, ar fi obligată să și-o facă pe adresa din Teleorman, unde nu vrea să se întoarcă. Vrea buletin de București, unde a crescut și locuit până în urmă cu niște ani (degeaba îi explic că nu mai are nicio însemnătate). Probabil mai are și alte motive, pe care nu mi le dezvăluie. Într-adevăr, mai mult decât să le ofer de mâncare și haine, fără colaborarea lor nu pot face. Încerc să o conving să meargă la psihiatru, explicându-i că orice om normal știe că e un pic nebun ![]() Last edited by N.Priceputu; 21.12.2011 at 00:52:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Normal ca or fi vrut sa le tunda daca aveau paduchi.
Cu psihiatrul nu e asa simplu, trebuie sa vorbesti in prealabil cu unul ca sa stie cum sa o ia, pe urma daca se dovedeste ca are schizofrenie trebuie un tratament sistematic pe care nu o sa si-l poata administra singura, etc. Ai putea-o convinge sa se interneze o perioada, macar ar avea 1-2 saptamani unde sa stea si poate ulterior ar rationa mai bine dar nu se stie ce o sa iasa si din povestea asta. Daca are buletin de Teleorman nu inseamna ca e obligata sa se intoarca acolo. Poate ii afli totusi adresa unde a stat inainte si incerci sa vorbesti cu oamenii de acolo sa vezi ce este de fapt cu ea. Poate au totusi rude pe undeva dar lumea nu stie ce e cu ele, au fost poate date disparute. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar trebui strictul necesar ,haine calduroase. Putem discuta pe privat. In acelasi timp sa ne gandim ca mai sunt putine zile pana la Craciun si va fi inchis la Posta,deci aceste haine nu au cand sa ajunga la timp. |
|
||||
|
||||
![]()
Acum situatia s-a inrautatit dpdv meteo,caci am auzit ca azi noapte a plouat iar acum s-a transformat in zapada,deci:umezeala si frig,exact ce este mai rau pt oase si plamani...
Nu vreau sa fiu carcotasa,insa nici o haina cat de groasa nu le-ar scoate din iarna asta care abia incepe acum! Trebuiesc sa fie convinse cumva sa fie ajutate la acea fundatie.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Văzând dragostea cu care ați răspuns acestui apel m-am bucurat mult și am avut impresia că în spatele acestui forum (sau prin mijlocirea lui) poți avea surpriza să întâlnești îngeri. Lansezi o rugăciune către niște ființe nevăzute, necunoscute, pe care doar le bănuiești dincolo de monitor și, surprinzător, primești ajutor, sprijin atât material cât și moral, duhovnicesc.
Mă copleșea dificultatea situației pe care v-am prezentat-o, cu perspective atât de îngrijorătoare, și mă simțeam neputincios și singur în fața unei greutăți pe care n-o puteam duce. Nu știu cât vom reuși să le ajutăm pe cele două sărmane, pentru că n-au mai trecut pe la mine (încă mai sper), dar pot să vă spun că eu am primit un dar neprețuit de la voi: încrederea că oamenii buni există și că se pot solidariza ca să scoată pe cineva din necaz. Întotdeauna am constatat, cu tristețe, că în bisericile noastre lipsește comuniunea frățească. Și, culmea, am găsit-o pe un forum. Asta îmi va hrăni bucuria pentru tot Crăciunul. Domnul să vă răsplătească cu bucurie pentru bucuria dăruită și cu dragoste pentru dragostea pe care o arătați! Felicitări și lui Adrian Cocoșilă pentru lucrul bun pe care l-a făcut și îl face. P.S. Am primit haine bune și multe. Ar mai prinde bine două căciuli, mănuși și poate și de încălțat (nu știu ce număr; trebuie întâi să vină, ca să vă spun). Sunt și bani destui cel puțin până se încheie sărbătorile. Last edited by N.Priceputu; 22.12.2011 at 14:52:05. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ajutor pentru proteze | Danielbucur | Umanitare | 3 | 12.12.2010 20:32:29 |
Ajutor pentru un ingeras! | heaven | Umanitare | 4 | 04.08.2010 08:55:08 |
ajutor pentru Andrei | lady67 | Umanitare | 0 | 28.04.2010 12:11:51 |
Ajutor pentru o manastire! | nastac_miruna | Umanitare | 5 | 16.12.2008 15:07:44 |
ajutor pentru marius | scristi | Generalitati | 2 | 17.08.2008 00:31:52 |
|